Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 24/Δεκεμβρίου/2017 ώρα 14:19 από Akira
Αρχικά αποστάλθηκε από giwtas

Παιδιά να θυμάστε πως πλέον κρατάει η αστυνομία στο νέο συγκρότημα της στο Περιστέρι όλα τα PNR από τις αεροπορικές οπότε και μέσω σένγκεν μπορούν να ξέρουνε πόσο καιρό έμεινες Ελλάδα. Επίσης μερικές χώρες ζητάνε και αρ. Διαβατηρίου ή ταυτότητας στο checkin οπότε δεν είναι τρομερά δύσκολη η διασταύρωση.
Για να είμαστε ακριβείς, τα συγκεκριμένα δεδομένα δύναται να χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σκοπούς της πρόληψης, ανίχνευσης, διερεύνησης και δίωξης τρομοκρατικών και άλλων σοβαρών εγκλημάτων, καθώς σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση υπάρχει σοβαρό ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Η ανυποταξία είναι πλημμέλημα, συνεπώς δεν αποτελεί σοβαρό έγκλημα, και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Επιπρόσθετα, εφόσον χρησιμοποιηθούν αυτά τα δεδομένα (γιατί για κάποιο λόγο οι Αρχές σε έκριναν ύποπτο τρομοκρατίας), το μόνο που δείχνουν είναι ημερομηνίες εισόδου/εξόδου σε μια χώρα μέσω αεροπορίας, και όχι διάστημα παραμονης στη χώρα. Το διάστημα παρμονής θα προκείψει μέσω διασταύρωσης με άλλα στοιχεία, όπως κάμερες, μαρτυρίες, αγορές και πιστωτική/χρεωστική κάρτα, κλπ, για τα οποία πάλι θα πρέπει να συντρέχει σοβαρός λόγος για να αποκτηθούν από τις Αρχές.

Παράδειγμα αγαστής συνεργασίας Στρατού και Αστυνομίας:

Μέσω ανταλλαγής email ενημερώνομαι από το Στρατό ότι είμαι ανυπότακτος εξωτερικού στην τάδε χώρα (τα στοιχεία που τους είχα δώσει). Τρεις εβδομάδες μετά (πρόσφατα) πέφτει τηλέφωνο στη μητέρα μου από την Αστυνομία και την ρωτάνε τον λόγο που δεν πήγα Στρατό, η μητέρα μου τους δίνει ακριβώς τα ίδια στοιχεία, οι ίδιοι δεν είχαν ιδέα και την ευχαριστούν και της λένε πως εφόσον είμαι εξωτερικό θα πρέπει μάλλον να κάνω την διαδικασία για να βγω ανυπότακτος εξωτερικού, που ήδη είμαι!

Προς επίρωσσιν των παραπάνω, όσοι είστε ανυπότακτοι εξωτερικού και έχετε και πρόσφατη βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερικού και είστε τώρα Ελλάδα, πάτε καθ' όλα νόμιμα και ακίνδυνα με την βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερικού στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας και ζητήστε τα στοιχεία αφιξοαναχωρήσεων στην χώρα ή/και το διάστημα παραμονής σας σε αυτή. Προσπαθήστε να δείχνετε τυπικοί, καθαροί, και περιποιημένοι και όχι σαν να ξεφύγατε από κάποιο ίδρυμα για να μην έχετε τρεχάματα.

Καλές γιορτές!