Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 08/Δεκεμβρίου/2017 ώρα 22:13 από Akira
Καλησπέρα!

Είμαι ανυπότακτος εδώ και ένα μήνα περίπου. Πρίν βγω ανυπότακτος είχα στείλει στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία μια υπεύθυνη δήλωση ότι διαμένω και εργάζομαι για βιοποριστικούς λόγους στο εξωτερικό στην τάδε χώρα και στην τάδε διεύθυνση.

Παράλληλα, ξεκίνησα διαδικασία μέσω του Προξενείου εδώ να βγάλω πιστοποιητικό διαμονής ώστε να προμηθευτώ βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερικού από την Στρατολογική Υπηρεσία και να σιγουρευτεί το γεγονός ότι είμαι δηλωμένος ως ανυπότακτος εξωτερικού.

Εχθές είχα στείλει ένα email στην Στρατολογική Υπηρεσία να ρωτήσω αν είμαι ανύποτακτος εσωτερικού ή εξωτερικού, και σήμερα μου απάντησε ότι είμαι εξωτερικού στην τάδε χώρα και στην τάδε διεύθυνση (αυτά που δήλωσα εγώ).

Άν είναι τόσο εύκολο, με μια απλή υπεύθυνη δήλωση, να δηλωνόμαστε ως ανυπότακτοι εξωτερικού, για ποιό λόγο χρειάζεται να μπλέκει κάποιος με Προξενεία και βεβαιώσεις ανυποταξίας εξωτερικού κλπ; Μόνο για να ανανεώσει το διαβατήριο ίσως; Πού αλλού μπορεί να μου χρειαστεί αυτή η βεβαίωση; Το διαβατήριό μου λήγει το 2020.