Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Λιποτάκτης και λιποταξία


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Λιποτάκτης και λιποταξία
Αποστολή: 05/Δεκεμβρίου/2017 ώρα 18:06 από Akira
Αρχικά αποστάλθηκε από Mparmpas

Γιατι αν παρεις αναβολη υγειας, για οσο ισχυει η αναβολη υγειας εισαι πολιτης! Νομιμοτατα! Ειναι ακριβως το ιδιο σαν να εχεις
αναβολη για σπουδες.
Ναι, δεν αντιλέγω σε αυτό, ούτε στο παραπάνω που είπε ο φίλος, ότι όσο έχεις αναβολή είσαι πολίτης και παραδίδεις την στρατιωτική ταύτοτητα και παίρνεις την πολιτική.

Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή η αναβολή λήγει, δεν είναι επ'αόριστον, και όταν λήξει ας πούμε ότι δεν εμφανίζεσαι στο στρατό. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είσαι λιποτάκτης που παρανόμως δεν έχει παραδώσει την πολιτική του ταυτότητα πίσω και έχει την στρατιωτική ταυτότητα να τον περιμένει.

Από το site:

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των ανυπότακτων και των λιποτακτών;

Ανυπότακτος είναι αυτός ο οποίος ενώ έχει κληθεί να παρουσιαστεί στον στρατό, δεν παρουσιάζεται καθόλου.Λιποτάκτης είναι αυτός ο οποίος ****ενώ έχει παρουσιαστεί κανονικά*** στον στρατό το "σκάει" από αυτόν. Ανυπότακτος κηρύσσεται κάποιος από την στιγμή που δεν παρουσιάζεται την ημέρα που έπρεπε για κατάταξη ενώ λιποτάκτης κηρύσσεται κάποιος ύστερα από δεκαπέντε συνεχόμενες μέρες αδικαιολόγητης απουσίας, αν και το διάστημα αυτό μπορεί να είναι μικρότερο σε ορισμένες περιπτώσεις (περίπτωση υποτροπιασμού κλπ).

Δεν καταλαβαίνω ποιά η ποιοτική διαφορά να το σκάσεις από το στρατό την επόμενη μέρα αφού παρουσιαστείς, ή την επόμενη μέρα μετά από 1 χρόνο (ή και παραπάνω) αναβολής.