Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 05/Νοεμβρίου/2017 ώρα 19:26 από Akira
Αρχικά αποστάλθηκε από dusto66

Ειχα διαβασει καπου, οταν το εψαχνα για να παρω βρετανικη υπηκοοτητα, οτι μπορεις να ζητησεις απ'το προξενειο της χωρας σου (για την ιταλικη πρεσβεια εψαχνα πληροφοριες) να σου δωσουνε ολες τις πληροφοριες για τα ταξιδια που εχεις κανει με το διαβατηριο. Οποτε λογικα και στην Ελλαδα οι αρχες θα μπορουσανε να βρουνε τα ταξιδια που εχει κανει καποιος με το διαβατηριο του. Θα πρεπει να υπαρχει καποια βαση δεδομενων καπου. Τωρα ποσο θα ασχοληθει ο στρατος, που λογικα θα πρεπει να επικοινωνησει με την αστυνομια, ειναι αλλο θεμα.
Ισχύει, κάθε (οργανωμένο) κράτος έχει στοιχεία αφιξοαναχωρήσεων που προκύπτουν από σφράγισμα διαβατηρίου (ηλεκτρονικό ή φυσικό) και από τυχόν υπεύθυνες δηλώσεις που έχεις κάνει ο ίδιος.

Αυτά τα στοιχεία είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν από τις αρχές για να δημιουργήσουν ένα χρονοδιάγραμμα για κάποιον που να δείχνει πότε και για πόσο καιρό αυτός ήταν εκτός ΕΕ. Δεν είναι όμως δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για να βρεθεί το που ήταν αυτός εντός ΕΕ και για πόσο διάστημα, γιατί τα διαβατήρια εντός ΕΕ δεν σφραγίζονται, ούτε ζητούνται/καταχωρούνται πληροφορίες για αυτά όταν κλείνεις τα εισητήρια.

Δεν προσπαθώ να παραπλανήσω κανέναν, ζητάω πληροφορίες από άλλους και λέω βάσει λογικής και στοιχείων το τι βλέπω να είναι πρακτικό για μένα, και πρακτικά το βρίσκω αδύνατο να αποδειχθεί από τις αρχές ότι ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης (όχι κατ'ανάγκη κάποιος του εξωτερικού) έμεινε Ελλάδα για περισσότερες από 30 μέρες το χρόνο.

Κάτι μάλλον ενδιαφέρον. Όταν έκανα το διδακτορικό μου στο εξωτερικό, έδωσα στη Στρατολογία τα χαρτιά εγγραφής στο διδακτορικό, το ενοικιαστήριο, και κάποια ακόμη χαρτούρα. Μου είπανε καλά όλα αυτά, αλλά για να ξέρουμε σίγουρα ότι είσαι στο εξωτερικό και να είμαστε καλυμμένοι εμείς, θέλουμε και μια υπεύθυνη δήλωση από εσένα ότι θα είσαι στο εξωτερικό για όλο το διάστημα του διδακτορικού.
(Μου φάνηκε κάπως άσχετο το αίτημα, καθώς η αναβολή δίνεται είτε κάνεις το διδακτορικό Ελλάδα είτε έξω και δεν θα έπρεπε να τους νοιάζει αν κάνω το διδακτορικό εξ'αποστάσεως, αλλά το ενδιαφέρον είναι πως ο μόνος πρακτικό τρόπος εντός ΕΕ να δουν ότι ήμουν εντός ή εκτός Ελλάδας, ήταν να το δηλώσω ο ίδιος.)