Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 22/Οκτωβρίου/2017 ώρα 19:12 από Monimos Anypotaktos
Αρχικά αποστάλθηκε από Matina71

Παιδιά βοήθεια, ο ανεψιός μου γεννήθηκε Αμερική μεγάλωσε εκεί και εδώ ερχόταν καλοκαίρια μόνο εδώ κ έναν χρόνο δεν επικοινωνεί με τον πατέρα του οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε τα χαρτιά του για μόνιμος κάτοικος εξωτερικού οπότε μέσα στον Νοέμβριο θα έρθει το πρόστιμο ξέρεις κάνεις τι να κάνω; Το πρόστιμο σε ποιον θα πάει; Το παιδί δεν έχει ταυτότητα ούτε ΑΜΚΑ ούτε αφμ μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς από δω;

Μπορείτε να πείτε ότι την επιμέλεια είχε η μάνα του, έτσι χρειάζεστε χαρτιά που να αποδεικνύουν ότι μάνα και παιδι μέναν στο εξωτερικό.
Το προστιμο θα πάει στο παιδί, ΑΦΜ αν δεν υπάρχει το ανοίγει αυτεπαγγελτα η στρατολογια μετά από συνεννόηση με την εφορία. Συνήθως αν μένεις έξω σε δηλώνουν στη ΔΟΥ Εξωτερικου.

Αν δεν έχει περιουσία στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να ανησυχεί και πολύ και μόνιμος κάτοικος εξωτερικού να μην μπορεί να βγει, μπορεί προς στιγμήν να κάνει τα χαρτιά του να βγει ανυπότακτος εξωτερικού. Έτσι θα μπορεί τουλάχιστον να έρχεται 30 μέρες το χρόνο Ελλάδα χωρίς να τον ενοχλούν και χωρίς να συλληφθεί.

Μετά από μερικά χρόνια αν γίνει στρατοδικείο να εξηγήσει την κατάσταση του στο δικαστήριο... αν δεν έχει βγει μόνιμος κάτοικος εξωτερικού μέχρι τότε.