Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Χρήση σιγαστήρα στον Αμερικανικό Στρατό


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Χρήση σιγαστήρα στον Αμερικανικό Στρατό
Αποστολή: 13/Μαρτίου/2017 ώρα 12:11 από AtomicYeti
Αρχικά αποστάλθηκε από Nassos

Όταν οι σιγαστήρες από τιτάνιο κοστίσουν κάτω των 400 Ευρώ το κομμάτι το συζητάμε.

http://www.thetruthaboutguns.com/2017/01/tyler-kee/freedom-armory-titanium-silencers-shot-show-2017/

Θα είχε ενδιαφέρον να κατασκευαζόταν τυφέκιο και σε 5.56 και σε 7.62 ΝΑΤΟ όπως το ΜΡ5SD, δηλαδή με ενσωματομένο σιγαστήρα.

Μάλλον προς τα εκεί πάνε, γιαυτό και θέλουν νέο upper receiver, αλλα και αυτή η προσεγγιση έχει τα θέματα της. Η ενσωματωμένη σιγαστήρα σου λύνει προβλήματα τύπου baffle strike, αλλα σου ανεβάζει το κόστος, την συντήρηση και το βάρος. Επίσης λύνει το θέμα των παραπάνω πιέσεων με τα υπερηχητικά πυρομαχικά, λόγω πολλαπλών ports στην κάννη που διοχετεύουν τα αέρια στο σώμα της σιγαστήρας. Ανάλογα πόσα ports έχεις, μπορείς να κάνεις ένα υπερηχητικό βλήμα να φύγει απο την κάννη υποηχητικά. Η πρόκληση είναι κατα πόσο θα δουλέψει σωστά με τα υπάρχοντα πυρομαχικά ή θα χρειαστεί καινούργιο, μιας που το 5.56 δεν φημίζεται σαν υποηχητικό. Παράδειγμα το 9x39 Grom της VSS που προτιμήθηκε αντί του 7.62x39.Δεν νομίζω οτι ψάχνονται για νέου τύπου σιγαστήρες, έχουν απο τις καλύτερες στον κόσμο, με τελευταία την εταιρία OSS να έχει φτιάξει αρθρωτούς baffleless suppressors, με σχήμα παρόμοιο μηχανής jet, γνωστή για την ικανότητα της να συμπιέζει και να ψύχει αέρια. Τα προβλήματα όμως με την θερμοκρασία παραμένουν σε παρατεταμένη χρήση.
Τουλάχιστον οι Αμερικανοί έχουν μία πλατφόρμα πλήρως αρθρωτή που μπορεί να αναβαθμιστεί σε νέα διαμετρήματα και προδιαγραφές γρήγορα. Προς τα εκεί πρέπει να κινηθούμε και εμείς. Τώρα όσο για το κόστος που αναφέρεις, ναι υπάρχει, αλλα τι κοστίζει ποιό πολύ, ενα κράνος, μία σιγαστήρα ή το σπασμένο ηθικό απο τις απώλειες; Και στην Αμερική, η σιγαστήρα χρησιμοποιείται για κυνήγι, να πως θα πέσει η τιμή, με συναγωνισμό και έρευνα που ικανοποιεί μια ανάγκη.