Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Οπλοκατοχή ως προνόμιο


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Οπλοκατοχή ως προνόμιο
Αποστολή: 08/Αυγούστου/2016 ώρα 22:14 από AtomicYeti
Αρχικά αποστάλθηκε από _KOURSAROS_


Η οπλοκατοχή στην Ελλάδα υφίσταται, οπότε οι λόγοι που αναφέρεις περί του αντιθέτου είναι άστοχοι, πολεμικά τυφέκια υπάρχουν στην Κρήτη, την Μάνη και ορισμένα χωριά της Μακεδονίας, παράνομα βέβαια, αλλά δεν σκοτώνονται μεταξύ τους.

Έχεις δίκιο, αλλά για την Κρήτη οι απόψεις λίγο διίστανται. Έχω μιλήσει με αρκετούς κρητικούς και πολλοί έχουν παραδεχτεί οτι οι περισσότεροι βαράνε στο γάμο του Καραγκιόζη, και οτι υπάρχει το πρόβλημα του "γίνομαι σταφίδα" απο τις ρακές, και γίνονται μαλακίες και μετά έχεις ατυχήματα και το φαινόμενο της βεντέτας (βέβαια αυτό αφορά αυτούς και μόνο).

Η αλήθεια είναι οι οι Κρήτες ξέρουν να χειρίζονται όπλα, γι'αυτό δεν υπάρχουν πολλά περιστατικά, το μόνο πρόβλημα είναι η "κατάχρηση ρακής" και το ότι πρέπει να ασχοληθούν με την σκοποβολή επιστημονικά. Εφόσον μπορούν να τα έχουν, ακόμα και παράνομα, ας ασχοληθούν να γίνουν πολύ καλοί στη βαλλιστική "τέχνη". Μόνο καλό θα τους κάνει. Μάλιστα θα έλεγα οτι η Κρήτη μπορεί να γίνει η αιτία για να υπάρξει οπλοκατοχή στο λαό, απλά πρέπει να αποφασίσουν ποιά είναι η μεγάλη τους αγάπη, η ρακή ή τα όπλα. Γιατί και τα 2 μαζί δεν γίνεται.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οτι σαν χώρα δεν δημιουργεί πλέον δίκαιο, είναι προνομιακή χώρα και τα προνόμια είναι για τους λίγους. Αμφιβάλλω αν θα επιτρέψουν προνόμια να περάσουν στα χέρια των πολλών. Το κριμα της υπόθεσης είναι οτι ακόμα και η χούντα δημιούργησε δίκαιο. Ασφαλώς και προνόμια (διάολε ήταν χούντα) αλλά το δημιούργησε. Σήμερα στην χώρα των λίγων ποιοτικά, τα προνόμια είναι για τους λίγους ποσοτικά. Αν σταματήσουμε να ανεχόμαστε τους λίγους, πολλά θα αλλάξουν. Αλλιώς τα πράγματα θα παραμείνουν "ολίγον" δύσκολα.