Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Οπλοκατοχή ως προνόμιο


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Οπλοκατοχή ως προνόμιο
Αποστολή: 01/Αυγούστου/2016 ώρα 19:01 από AtomicYeti
Τώρα που βλέπουμε την εύθραυστη ισορροπία στην γειτονιά μας σιγά σιγά να διαλύεται, ίσως είναι καλή ευκαιρία να αναθεωρηθούν κάποια πράγματα, όπως η οπλοκατοχή. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, και πολύ δύσκολα μια ελληνική κυβέρνηση θα έδινε το πράσινο φως για κάτι τέτοιο.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιο δικαίωμα παρα μόνο ελαχίστων εξαιρέσεων. Οι Έλληνες δεν έχουν επαφή με τα όπλα (και κουλτούρα), γιαυτό το λόγο η οπλοκατοχή δεν μπορεί να αποτελέσει δικαίωμα παρά προνόμιο, το status δηλαδή που έχει αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Όπλα μπορούν να έχουν τα σώματα ασφαλείας, ορισμένα επαγγέλματα όπως security, και ελάχιστοι πολίτες για τους οποίους συντρέχει θέμα ζωής και θανάτου.
Για να έχεις το προνόμιο της οπλοκατοχής (και οπλοφορίας), όπως στο εξωτερικό, έτσι και στην Ελλάδα πρέπει να πληρείς κάποιες προυποθέσεις. Καθαρό ποινικό μητρώο, το ιατρικό ιστορικό σου να μην είναι βεβαρυμένο με ψυχιατρικά περιστατικά, κοκ. Μόλις πάρεις το πράσινο φως και εκδοθεί η άδεια, συνήθως αυτό το προνόμιο σχετίζεται με θέματα αυτοάμυνας, ειδικά στα πιστόλια, πλην αυτών που έχουν άδεια για χρήση σε σκοπευτικούς ομίλους. Στα τυφέκια, πάνω κάτω ισχύει το ίδιο πράγμα, με μια μικρή διαφορά στα διαμετρήματα. Λίγοι έχουν το προνόμιο να χρησιμοποιήσουν διαμέτρημα πέρα απο το.22LR.
Για μένα το θέμα οπλοκατοχής τυφεκίου έχει και μία άλλη όψη, την οικονομική. Οι θέσεις εργασίας που μπορούν να δημιουργηθούν γύρω απο το τυφέκιο είναι υπερβολικά πολλές, και ο πλούτος που θα παραχθεί και απο πλευράς χρημάτων - φόρων και απο πλευράς εμπειριών - κατάρτισης, είναι πολύ μεγάλος για να παραμείνει η κατοχή όπλου προνόμιο των λίγων. Οι ειδικότητες που εμπλέκονται είναι πάρα πολλές - προμηθευτές πρώτων υλών, χυτήρια χάλυβα, αλουμινίου και δημιουργία κραμάτων, σιδηρουργεία και εταιρίες αλουμινίου για δημιουργία billet (είναι συνήθως σε μορφή κυλίνδρου ή παραλληλογράμου [τούβλο κοινώς] και είναι η πρώτη μορφή που λαμβάνει ένα κράμα πριν πάει για επεξεργασία), οπλουργία για την κατασκευή του όπλου (κάνες κλείστρα κλπ), ξυλουργεία και εταιρίες πλαστικών για την κατασκευή του επίπλου, και εταιρίες κατασκευής - εισαγωγής πυρομαχικών. Τέλος, η εισαγωγή ενός οπλόσημου για κάθε αγορά ή μεταβίβαση όπλου, θα έδινε παραπάνω εισόδημα στο κράτος (στην Αμερική είναι 200 δολλάρια). Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.
Έτσι λοιπόν πιστεύω οτι δεν είναι κακή η στιγμή για να διευρυνθεί το συγκεκριμένο προνόμιο με κάποιους περιορισμούς. Ξεκινώντας απο διαμέτρημα 0.22 όπως είναι και το 5.56 (ουσιαστικά είναι.223), ένα ραβδωτό τυφέκιο κινητού ουραίου με single shot action (χωρίς χρήση γεμιστήρας, χειροκίνητη εισαγωγή πυρομαχικού) θα ήταν μια πολύ καλή εισαγωγή για να μυηθεί κάποιος στις βασικές αρχές της σκοποβολής, και στα εφαρμοσμένα μαθηματικά (δηλ φυσική) που διέπουν την βαλλιστική τροχιά της βολίδας. Εφόσον κάποιος αποδείξει οτι κατέχει το διαμέτρημα και συνεχίζει να πληροί τις νομικές προυποθέσεις (ποινικό μητρώο - ιατρικό ιστορικό), να μπορεί να ανεβαίνει διαμέτρημα με τους ίδιους περιορισμούς ως προς την λειτουργεία του όπλου, και να έχει πρόσβαση στην οικογένεια διαμετρημάτος των 6 χιλιοστών. Τα 6 χιλιοστά μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον (όπως κυνήγι- αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, μιας που οι Έλληνες κυνηγοί δεν έχουν κατανοήσει οτι το κυνήγι δεν είναι απλώς σπορ, θέλει να εκτρέφεις το θήραμά σου πριν το κυνηγήσεις.) Επίσης τα 6 χιλιοστά μπορούν να σου δώσουν βεληνεκές έως και 900-1000, αποστάσεις οι οποίες ανεβάζουν το βαθμό δυσκολίας της βολής κατακόρυφα, με τον σκοπευτή να πρέπει να ξέρει τι κάνει και να πρέπει να γνωρίζει πολύ καλή τριγωνομετρία.
Δεν είμαι υπέρ της οπλοκατοχής για πλάκα, είναι μεγάλο κεφάλαιο και το γεγονός οτι δεν προωθείται στην σωστή του βάση, το καθιστά δύσκολο θέμα ακόμα και σε μία φιλική συζήτηση. Τα πλεονεκτήματα για το στρατό είναι αρκετά, εξοικείωση των οπλιτών χωρίς να κοστίσει τίποτα, και καλύτερες βολές == οικονομία στα πυρομαχικά.