Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού
Αποστολή: 08/Ιουλίου/2016 ώρα 21:46 από Nassos
Συμφωνία υπ. Ναυτιλίας - ΑΡΙΕΞΠΟ: Αναβαθμίζεται ο στόλος του λιμενικού

Στην υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία "ΑΡΙΕΞΠΟ" για τη συντήρηση κύριων μηχανών των πλωτών ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, προχώρησε το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η συμφωνία αφορά και την προμήθεια υλικών και ανταλλακτικών σε μηχανές των πλωτών μέσων του λιμενικού, αλλά και την προμήθεια και εγκατάσταση 10 κυρίων μηχανών σε περιπολικά σκάφη του σώματος, προϋπολογισθείσας αξίας 545.000,00 ευρώ και 1.818.347,50 ευρώ αντίστοιχα.

Οι συγκεκριμένες προμήθειες του λιμενικού, που χρηματοδοτούνται κατά ποσοστό 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατά 100% από το Πράσινο Ταμείο/λογαριασμός "Γαλάζιο Ταμείο", χωρίς να επιβαρύνεται ο τακτικός προϋπολογισμός του υπουργείου Ναυτιλίας, έγιναν μετά από ανοιχτό διεθνή σχετικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε τον Απρίλιο. Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν, αφορούν στο συνολικό ποσό των 544.600,00 ευρώ και 1.790.348,72 ευρώ (απαλλάσσεται ΦΠΑ) αντίστοιχα.

Η συμφωνία θα προσδώσει σημαντικά οφέλη στην επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αφού αναβαθμίζει και ενεργοποιεί το στόλο του λιμενικού.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνουν εργασίες συντήρησης επιπέδου W5 στις 4 κύριες μηχανές των πλωτών ανοιχτής θαλάσσης ενώ 10 κύριες μηχανές θα αντικαταστήσουν υφιστάμενους κινητήρες σε σκάφη του λιμενικού τύπου "LAMBRO 57 PB CLASSIII" που επιχειρούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, χαιρέτησε την προσπάθεια των στελεχών και υπηρεσιών του υπουργείου για την άμεση, διαφανή και αποτελεσματική ολοκλήρωση των διαγωνισμών αυτών, που, όπως τόνισε, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό και επεσήμανε στον πρόεδρο της εταιρείας ΑΡΙΕΞΠΟ, την ανάγκη για την ταχύτερη ολοκλήρωση των δεσμεύσεων που προκύπτουν από τη σύμβαση, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση του στόλου του λιμενικού και θα ισχυροποιήσει περαιτέρω τη διεθνώς αναγνωρισμένη προσφορά του.

Στην υπογραφή των συμβάσεων παρέστησαν, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ιωάννης Θεοτοκάς, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Capital.gr