Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: CZ Bren 805 / 806


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: CZ Bren 805 / 806
Αποστολή: 20/Μαΐου/2016 ώρα 16:44 από AtomicYeti
Η CZ εδώ και καιρό έχει φτιάξει τον αντικαταστάτη του vz.58. Το vz.58 ήταν η τσέχικη έκδοση του ΑΚ-47, χωρίς όμως να έχουν κοινά ανταλλάκτικα. Αρχικά το σχεδίαζαν για 7.62x45 αλλά λόγω του Συμφώνου της Βαρσοβίας τελικά βγήκε σε 7,62x39. Το νέο Bren βγαίνει σε 5.56 και δέχεται Stanag γεμιστήρες (ότι χρησιμοποιεί και το μ4). Υπάρχει η επιλογή να το ζητήσεις με πηγάδι γεμιστήρας για 7.62x39 ή και μελλοντικά σε 6.8x43 spc.

To όπλο είδε μάχες στο Αφγανιστάν (2011) με τους Τσέχους στρατιώτες να έχουν πολλά παράπονα για το όπλο. Κακή εργονομία, το κέντρο βάρους πολύ μπροστά, και το κλείστρο δεν έμενε κλειδωμένο στην ανοιχτή θέση μετά την τελευταία σφαίρα. Η CZ μάζεψε τα δεδομένα και γρήγορα έφτιαξε την έκδοση Α1.Το μοναδικό μείον που έχει το όπλο είναι οτι ο μοχλός επανοπλίσεως κινείται μαζί με το κλείστρο. Το πρόβλημα αυτό φαίνεται οτι λύθηκε με την έκδοση 806 Bren 2.
Το Bren δείχνει φυσιογνωμικά να έχει "αντιγράψει" τρόπον τινά το SCAR. Και αυτό είναι αλήθεια, οι Τσέχοι αντιγράψανε σε μεγάλο βαθμό το SCAR και κάνοντας κάποιες μετατροπές σε κάποια σημεία, φτάσανε να πατεντάρουν το δικό τους τυφέκιο (πχ, αντί να έχουν το μπροστινό σκοπευτικό ενσωματωμένο στο gas block, πήγανε με flip-up sights). Άλλη μία ένδειξη του πως δουλεύουν οι σοβαρές χώρες και εταιρίες, δεν κάθονται να επανεφεύρουν τον τροχό, κοιτάνε τον ανταγωνισμό και αναλόγως πράττουν. Ότι ακριβώς κάνανε και οι "φίλοι" μας οι Τούρκοι, αντιγράψανε μέχρι αηδίας το H&K 417 και το AR-10.

Στην ΕΑΣ και στην ΕΒΟ ακούνε;