Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού
Αποστολή: 10/Φεβρουαρίου/2016 ώρα 08:22 από Nassos
Παράδοση περιπολικού «ΓΑΥΔΟΣ» της Damen στο ΛΣ/ΕΛ. ΑΚΤ

Παραδόθηκε στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, το νέο σύγχρονο σκάφος του λιμενικού σώματος με το όνομα «Γαύδος», το οποίο ναυπηγήθηκε στα ολλανδικά ναυπηγεία της εταιρίας «Damen», σε μια τελετή όπου παραβρέθηκε ο υπουργός Θεόδωρος Δρίτσας.

Το σκάφος εντάχθηκε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του σώματος το Δεκέμβριο του 2015 με αποστολή τη θαλάσσια αστυνόμευση και τις αποστολές έρευνας και διάσωσης εντός των ελληνικών – ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων. Έχει επιτύχει μέχρι στιγμής να διασώσει 891 πρόσφυγες. Θα επιστρέψει στη βάση των επιχειρήσεων στο ανατολικό Αιγαίο και τη νήσο Λέσβο.

Η ναυπήγηση του σκάφους που παραγγέλθηκε προ διετίας, συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με περίπου 82,5%, ενώ το υπόλοιπο ποσό αποτελεί εθνική συμμετοχή.

Το συνολικό κόστος ναυπήγησης του περιπολικού ανήλθε σε περίπου 29 εκατομμύρια ευρώ. Το «Γαύδος» είναι ένα σύγχρονο ταχύπλοο πλοίο με 25 άτομα πλήρωμα, μήκος 57,52 μέτρα, πλάτος 9,55 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων.

Defence-point.gr