Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 06/Δεκεμβρίου/2007 ώρα 21:38 από Leukopyrgitis
Προς MG:
Η απάντηση για την πρώτη ερώτηση είναι ναι. Δηλαδή, αν ο Χ έχει μια αναβολή που έχει λήξει, μετά κληθεί να υπηρετήσει, δεν πάει, και κηρυχθεί ανυπότακτος, θα μπορεί κάποια στιγμή να αποκτήσει την ιδιότητα του ΜΚΕ, εφόσον πληρεί τις βασικές προϋποθέσεις (6 χρόνια βιοπορισμού στο εξωτερικό, και ποτέ παραπάνω από 180 μέρες ανά έτος στην Ελλάδα). Βέβαια, θα πρέπει να το υποστηρίξει αυτό με φορολογικές δηλώσεις εξαετίας.
Όσο για την δεύτερη ερώτηση... Τι πιστοποιητικό εννοείς; Αν δεν έχει σχέση με στρατολογία, η απάντηση είναι μάλλον ναι. Κανείς στο προξενείο δεν θα σε ρωτήσει ποια είναι η στρατολογική σου κατάσταση, με εξαίρεση το στρατολογικό γραφείο και το τμήμα διαβατηρίων.
Επίσης, για τις πιο έγκυρες και λεπτομερείς πληροφορίες, επικοινώνησε με το στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου. Δεν θα σε πειράξει κανείς, και εξάλλου δεν χρειάζεται να δώσεις όνομα για να πάρεις κάποιες πληροφορίες.