Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Μείωση θητείας στην Κύπρο (Εθνική Φρουρά)


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Μείωση θητείας στην Κύπρο (Εθνική Φρουρά)
Αποστολή: 27/Φεβρουαρίου/2009 ώρα 23:25 από mitsios14

Οι βουλευτές των κομμάτων που αφορούν την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ) εκφράζουν αντίθεση ή/και σοβαρές επιφυλάξεις ή/και έντονες ανησυχίες αναφορικά με τη σκοπούμενη μείωση της στρατιωτικής θητείας παρόλο που την θεωρούν επιθυμητή, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιαννάκης Ομήρου.

...

''Ειδικότερα, η πλειοψηφία της Επιτροπής διαφωνεί ή/και ενίσταται στην πρόταση για διαχωρισμό της κλάσης του Καλοκαιριού σε δύο ισοδύναμες κλάσεις, επειδή πιστεύει ότι το μέτρο αυτό θα δημιουργήσει κοινωνική αναστάτωση και επιπρόσθετα θα τροφοδοτήσει το φθοροποιό φαινόμενο της φυγοστρατίας'', σημείωσε.

Περαιτέρω, συνέχισε, εκφράζει επιφυλάξεις προς τη δυνατότητα υλοποίησης ή/και της πλήρους υλοποίησης του θεσμού των οπλιτών βραχείας υπηρεσίας, ενώ θεωρεί ότι ο προτεινόμενος αριθμός πρόσληψης επαγγελματικών στελεχών είναι εξαιρετικά μικρός ή/και ανεπαρκής.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως ''σε ό, τι αφορά τη σκοπούμενη αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς, παρόλο που η πλειοψηφία της Επιτροπής θεωρεί ότι το θέμα εμπίπτει στην αρμοδιότητα της στρατιωτικής ηγεσίας, εντούτοις θεωρεί αναγκαίο να διατυπώσει τη διαφωνία της, με την κατάργηση αριθμού φυλακίων της Εθνικής Φρουράς και την εγκατάλειψη στρατιωτικών μονάδων, ενώ θεωρεί ότι είναι απολύτως αναγκαίος ο προγραμματισμός αγοράς νέων οπλικών συστημάτων ή/και η αναβάθμιση υπαρχόντων συστημάτων στα πλαίσια της σκοπούμενης αναδιοργάνωσης''.

...

ΑΚΕΛ: Απαίτηση της κοινωνίας
Η μείωση της στρατιωτικής θητείας είναι απαίτηση της κοινωνίας και όσοι αντιτίθενται θα έρθουν αντιμέτωποι με την κοινή γνώμη, είπε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Αριστοτέλους.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εργασιών της Βουλής, ο κ. Αριστοτέλους κληθείς να σχολιάσει αν το ΑΚΕΛ αισθάνεται μόνο του στην υποστήριξη μείωσης της στρατιωτικής θητείας, ύστερα και από την σημερινή έκθεση αποτελεσμάτων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας είπε :
''Δεν νομίζω να είμαστε μόνοι μας. Η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού αισθάνεται και είναι πεπεισμένη πως χρειάζεται η προώθηση αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς, ώστε να καταστεί ένα αξιόμαχο δυναμικό σε αντίθεση με το τι επικρατεί μέχρι σήμερα από τότε που δημιουργήθηκε η Εθνική Φρουρά''.

Η πρόταση του Υπουργείου Αμυνας, ανέφερε ο κ. Αριστοτέλους, δημιουργεί μια ισχυρή-αποτρεπτική δύναμη ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται και συνθήκες μέσα από τις μελέτες εμπειρογνωμόνων για μείωση της θητείας.

...