Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Πυρομαχικά για τα Leopard 2


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Πυρομαχικά για τα Leopard 2
Αποστολή: 17/Απριλίου/2013 ώρα 12:07 από Nassos
Επιτέλους, ήρθαν τα ολλανδικά πυρομαχικά DM53A1

Μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις, που έφθασαν τον ένα χρόνο (!) και γραφειοκρατικές «ταλαιπωρίες» τα πυρομαχικά 120 χλστ. Που αγοράστηκαν από τα αποθέματα του ολλανδικού Στρατού στα πλαίσια διακρατικής συμφωνίας έφθασαν ατμοπλοϊκώς στην Ελλάδα.

Τα πυρομαχικά έχουν ήδη προωθηθεί στις επιλαρχίες μέσων αρμάτων μάχης που επιχειρούν άρματα μάχης Leopard 2HEL και μετά τις πρόσφατες δοκιμαστικές βολές που είχαν πραγματοποιηθεί από την XXIII Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία τον περασμένο Ιανουάριο είναι πλήρως έτοιμα για χρήση.

Υπενθυμίζεται ότι αρχές Απριλίου 2012 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) είχε αποφασίσει την προμήθεια πυρομαχικών αρμάτων των 120 χλστ. μέσω διακρατικής συμφωνίας με την Ολλανδία για την άμεση κάλυψη των εξαιρετικά πιεστικών αναγκών των μονάδων που επιχειρούν άρματα μάχης Leopard 2HEL εξοπλισμένων με πυροβόλο διαμετρήματος των 120 χλστ.

Συγκεκριμένα με τη σύμβαση αποκτήθηκαν 4.200 βλήματα μάχης κινητικής ενέργειας (APFSDS-T:Armor Piercing Fin Stabilized Discarding Sabot – διατρητικά θώρακος σταθεροποιούμενα δια πτερυγίων απορριπτόμενου κελύφους – τροχιοδεικτικά),DM53A1 παραγωγής της γερμανικής Rheinmetall και περίπου 2.000 βλήματα ασκήσεων M865 TPCSDS-T (Target Practice,Cone Stabilized,Discarding Sabot – Tracer). Το συνολικό κόστος της προμήθειας ανήλθε τελικά σε 14 εκατ. Ευρώ. Πριν τη μεταφορά τους στην Ελλάδα τα βλήματα προωθήθηκαν στην κατασκευάστρια εταιρία η οποία αφού τα επιθεώρησε τα πιστοποίησε εκ νέου προς χρήση.

Defence-point.gr