Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: AOZ και υφαλοκρηπίδα


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: AOZ και υφαλοκρηπίδα
Αποστολή: 24/Ιανουαρίου/2013 ώρα 13:44 από Nassos
Αμερικανοί σε Τσίπρα: Διαφωνούμε με την ανακήρυξη ΑΟΖ

Η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Τουρκία θα απαντήσει με επίδειξη ισχύος, στην περίπτωση που η Ελλάδα προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ, και συστήνει μια διαφορετική πολιτική έρευνας και εκμετάλλευσης των υποθαλλάσιων κοιτασμάτων: Αυτό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs.gr από την Ουάσιγκτον, ένα από τα βασικά συμπεράσματα από την χθεσινή συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στην μακρά συνάντηση (διήρκησε μιάμιση ωρα) συμμετείχαν από αμερικανικής πλευράς ο βοηθός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ε. Ρουμπιν, αρμόδιος για ζητήματα Ελλαδας, Τουρκίας, Κύπρου και Καυκάσου και αξιωματούχοι απο το υπουργείο Οικονομικών και τον Λευκό Οίκο.[... ]

[... ]Στα θέματα της ΑΟΖ και των πιθανών ενεργειακων κοιτασμάτων, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η εκμετάλλευση του εθνικου πλούτου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη, και όχι για την αποπληρωμή του χρέους, με μια πολιτική ανάλογη με αυτήν που ακολουθεί η κυβέρνηση Χριστόφια στην Κύπρο. Από την πλευρά τους οι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το ζήτημα της εξόρυξης δεν έπεται αναγκαστικά της Ανακήρυξης ΑΟΖ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα μπορούσε άμεσα να ξεκινήσει έρευνες σε περιοχές για τις οποίες δεν πέφτει λόγος στην Τουρκία, δημιουργώντας ένα είδος προηγούμενου.[... ]


Παρατήρηση 1η: Τι έπαθες Alexis και συμφωνείς με τα της ΑΟΖ; Ο "Σπάρτακος" δυσαρεστήθηκε...

Παρατήρηση 2η: Ενώ πράγματι δεν χρειάζεται να ορίσεις ΑΟΖ για έρευνα/εξόρυξη υδρογοναθράκων, στο θέμα της υφαλοκρηπίδας η Τουρκία κάνει ακριβώς τα ίδια. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν δέχεται ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα.

Παρατήρηση 3η: Καλό θα ήταν τα Αμερικανάκια να μην πολυμιλάνε περί "τουρκικής επίδειξη ισχύος", γιατί αυτοί είναι που την ανέχονται ή και επιβραβεύουν.

Παρατήρηση 4η: Αναρωτιέμαι αν οι ΗΠΑ θα δέχονταν συνεκμετάλλευση υδρογοναθράκων με πχ τη Ρωσία.