Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού
Αποστολή: 11/Ιανουαρίου/2013 ώρα 19:37 από Nassos
Λιμενικό: Παρέλαβε 23 περιπολικά οχήματα

Ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό παρελήφθησαν σήμερα 23 περιπολικά οχημάτα τύπου τζιπ 4x4, τα οποία πρόκειται να διατεθούν σε Λιμενικές Αρχές της χώρας.

Η συγκεκριμένη προμήθεια, ύψους 530.000 ευρώ, συγχρηματοδοτήθηκε κατά 80% από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το εν λόγω Ταμείο συστάθηκε και λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε. Ε. «Αλληλεγγύη και Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών» για τη περίοδο 2007-2013.

Τα νέα περιπολικά οχήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου κυρίως των Λιμενικών Αρχών της παραμεθορίου που είναι επιφορτισμένες μεταξύ άλλων με την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης εισόδου αλλοδαπών. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα:
- Την επιχειρησιακή ενίσχυση (πρόσβαση σε παράκτιες περιοχές που τις χαρακτηρίζει η πολυμορφία και η δυσβατότητα).
- Την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων που είναι ενταγμένα στο στόλο του Λ. Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ. Επισημαίνεται ότι η τελευταία προμήθεια αντίστοιχων μέσων που υλοποιήθηκε από το Λιμενικό Σώμα έλαβε χώρα το 2003.
- Την ενίσχυση της προσπάθειας της Ελλάδας για την επίτευξη υψηλού και αποτελεσματικού επιπέδου ελέγχου και επιτήρησης των συνόρων της, στο πλαίσιο των κοινών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.