Αρχική σελίδα του forum Αρχική σελίδα του forum > Στρατός και σώματα ασφαλείας > Στρατιωτική θητεία > Θέματα στρατολογίας > Απάντηση
  Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση - Ανυπότακτοι εξωτερικού


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:
Μήνυμα:

Emoticons
Smile Tongue Wink
Cry Big smile LOL
Dead Embarrassed Confused
Clap Angry Ouch
Star Shocked Sleepy
συνέχεια...
   NoFollow is applied to all links from this forum
 Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code  Refresh Φόρτωση νέου Κώδικα
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.04 wwf
Copyright ©2005-2013 Web Wiz
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα - Ανυπότακτοι εξωτερικού
Αποστολή: 17/Ιουνίου/2007 ώρα 20:44 από Kain
Αρχικά αποστάλθηκε από yandr yandr Έγραψε:

Από αυτά που γνωρίζω και μπορώ να απαντήσω, εννοείται για μόνιμους κάτοικους εξωτερικού. Ωστόσο, εάν σε ενδιαφέρει προσωπικά είναι καλύτερα να επικοινωνήσεις με τα στρατολογικά γραφεία (υπάρχουν τηλέφωνα και διευθύνσεις στο site).
Ευχαριστώ πολύ yandr για την απάντηση, θα επικοινωνήσω και προσωπικά μαζί τους λοιπόν.
Αρχικά αποστάλθηκε από yandr yandr Έγραψε:

ΥΓ. Διαφορετικά όσοι διαμένουν έστω και προσωρινά στοεξωτερικό δεν θα γίνονταν ποτέ ανυπότακτοι.
Φυσικά και έτσι είναι, σίγουρα κάποιος σε μια τέτοια περίπτωση θα κυριχθεί ανυπότακτος, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Αλλά το ερώτημα είναι αν η ανυποταξία του αυτή του στερεί το δικαίωμα να ανανεώσει το ελληνικό του διαβατήριο (ακόμα και μέχρι να καταφέρει να θεωρείται μόνιμος κάτοικος εξωτερικού).
Παρ'ολ'αυτά, αν θεωρήσουμε ότι η δυνατότητα ανανέωσης διαβατηρίου ισχύει μόνο για τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού, με κάνει να αναρωτιέμαι το εξής:
Για να καταφέρει να γίνει κανείς μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, αναγκαστικά θα χρειαστεί να παραμείνει εκεί για παραπάνω από μια πενταετία, έτσι δεν είναι; Πράγμα που σημαίνει πως αφού τα διαβατήρια που εκδίδονται από τη χώρα μας ούτως ή άλλως έχουν 5-ετή διάρκεια απ'όσο γνωρίζω, θα αναγκαστεί κανείς να ανανεώσει το ελληνικό διαβατήριό του τουλάχιστον μια φορά. Αυτό ομως, λαμβάνοντας τα παραπάνω υπ'όψη, είναι κάτι το οποίο δεν θα είναι σε θέση να κάνει καν αν έχει ήδη κυριχθεί ανυπότακτος από τα Ελληνικά Στρατολογικά Γραφεία (λόγο της εκπλήρωσης των 6 μηνών αναζήτησής του χωρίς αποτελέσματα, από τις εντόπιες αρχές κατά τη διάρκεια της 5-ετούς απουσίας του), διότι θα θεωρείται 1) προσωρινός κάτοικος εξωτερικού και 2) ανυπότακτος, άρα δεν θα του χωρηγείται νέο διαβατήριο από την Ελλάδα. Έτσι, κατά μία έννοια, η ανυποταξία του στερεί την δυνατότητα να γίνει μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, υπό αυτές τις συνθήκες, και επίσης την ικανότητα να παραμένει εκεί νόμιμα (μια και το διαβατήριό του θα είναι ληγμένο).
Συγνώμη αν κατάλαβα κάτι λάθος, ή αν δεν λαμβάνω κάποιες παραμέτρους υπ'όψην. Αν είναι το παραπάνω συμπέρασμα λογικό παρ'ολ'αυτά, ακούγεται κάπως υπερβολικό για να ισχύει όντως, σωστά; Άρα είναι ίσως πιθανόν να λειτουργεί διαφορετικά η διαδικασία σε τέτοια περίπτωση;
Ευχαριστώ,
Kain