Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Πυρομαχικά για τα Leopard 2


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Πυρομαχικά για τα Leopard 2
Αποστολή: 06/Ιουνίου/2011 ώρα 09:08 από hermes
Πυρομαχικά αρμάτων μάχης: Διαγωνισμός τώρα η μόνη λύση. Άρθρο-ανάλυση.

Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων δημοσιευμάτων του On Alert αναφορικά με την προμήθεια των πυρομαχικών 120 χιλ. Για τα άρματα LEO2A4 και LEO2HEL της εντύπωσης που προκάλεσαν και παρά το γεγονός ότι κύκλοι τόσο του ΥΠΕΘΑ όσο και του ΓΕΣ προσπάθησαν και προσπαθούν να εντοπίσουν τους συντάκτες των κειμένων (μόνο αυτό τους ενδιέφερε:) ουδεμία απάντηση στα αναφερόμενα σε αυτά και κυρίως στις λεπτομέρειες που παρουσιάσθηκαν στο δεύτερο δημοσίευμα.

Η μοναδική προσπάθεια ήταν κάποιοι να συνδέσουν τα κείμενά μας με γνωστό επιχειρηματία του χώρου και να “στοχοποιήσουν” απόστρατους αξιωματικούς ως συντάκτες των κειμένων. Αστόχησαν και στα δύο.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι μετά τα δημοσιεύματά μας, η Γερμανική πλευρά προσπάθησε «να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα» δηλαδή προσπάθησε με επίσημη επιστολή της να αποδείξει ότι δεν υπάρχει τεχνική και επιχειρησιακή διαφορά μεταξύ των προσφερομένων πυρομαχικών DM63 και DM63A1. Εάν δεχθούμε και γιατί όχι άλλωστε, τους ισχυρισμούς τους, τότε αυτό ευθυγραμμίζεται πλήρως με την θέση μας ότι δηλαδή το έπραξαν μόνο και μόνο για να μπορέσουν να καλύψουν την προσφερόμενη τιμή ανά βλήμα η οποία ανέρχεται στη τρομακτική τιμή των 5370 Ευρώ ανά βλήμα και για να μην μπορεί να υπάρξει οικονομική σύγκριση με την αντίστοιχη τιμή με την οποία οι γείτονες προμηθεύτηκαν τα ιδίου τύπου πυρομαχικά.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο ερασιτεχνικός τρόπος αντιμετώπισης του θέματος είναι εμφανής δεδομένου ότι εάν τα πυρομαχικά DM63 και DM63A1 είναι απολύτως τα ίδια τότε σε τι συνίσταται το ακρωνύμιο Α1; Οι φτηνές δικαιολογίες περί τροποποίησης κάποιων στοιχείων του πυρομαχικού που έχει να κάνει μόνο με την ασφάλεια χρήσης αυτό και μόνο μας οδηγεί στη σκέψη ότι υπάρχει κάποια τεχνική διαφορά έστω και μικρή που αναγκάζει τις Γερμανικές Κρατικές Αρχές να προσθέσουν το ακρωνύμιο Α1 γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να δεχθούμε ότι μεταξύ των LEO2A4,LEO2A5,LEO2A6,LEO2Strv122 και LEO2HEL δεν υπάρχει καμία διαφορά μιας και αλλάζει μόνο το ακρωνύμιο αλλά το LEO2 παραμένει το ίδιο.

Συνέχεια:Onalert.gr