Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: ΜΑΚ vs Πεζοναύτες


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: ΜΑΚ vs Πεζοναύτες
Αποστολή: 05/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 16:59 από johny.xmarks
Αρχικά αποστάλθηκε από 297ΙΜΑΚ

Αρχικά αποστάλθηκε από johny.xmarks

Όπως και ΜΑΚ - Πεζικό δεν μου φαίνεται παράλογο
Δεν σου φαινεται παραλογο;
Οπα φιλαρακι, προσβαλεις τον μπερε μας, τη θητεια μας, τον ιδρωτα, τα ξενυχτια και τα χιλιομετρα που περπατησαμε, και τα κιλα που κουβαλησαμε... ανακαλεις εδω.
Αρχικά αποστάλθηκε από johny.xmarks

Λοιπόν, εμένα οι Πεζοναύτες μου θυμίζουν τους Marines και οι Αμφίβιοι τους Μarine Recon της Αμερικής, αλλά όχι απόλυτα.
Μην μπλεκεις τον Αμερικανικο με τον Ελληνικο στρατο. Οι Αμερικανοι εχουν κοσμο και μπορουν να φτιαξουν Ενα καρο ειδικες μοναδες. Εκτος απο τα κλασσικα Νavy Seals Marines που ψαρωνετε ολοι, υπαρχουν oi green berrets,air cavalry,rangers,delta force,airborne infantry και πολλα αλλα. Καθε μια δε εχει και πιο εξειδικευμενες υπομοναδες. Τωρα ιστορκια οι Πεζοναυτες ειναι συνεχεια των Ευζονικων Ταγματων ενω οι Καταδρομεις ειναι νεωτερο φρουτο.


Δεν κατάλαβες τι εννοώ! Προς θεού, δεν τα εξισώνω! Εννοώ ότι μια σύγκριση ανάμεσα σε ΜΑΚ και Πεζικό είναι εύκολη και αυτονόητη και όλοι ξέρουμε το αποτέλεσμα!

Όπως ακριβώς οι ΜΑΚ και το πεζικό λοιπόν έχουν διαφορά, λόγω εκπαίδευσης και ρόλου, έτσι ακριβώς έχουν και οι ΜΑΚ με ΠΖΝ, αν όχι στην εκπαίδευση (που απ'οτι κατάλαβα στο forum οι μισοί λένε ότι έχουν ελαφρύτερη εκπαίδευση από ειδικές δυνάμεις, ενώ οι άλλοι μισοί ίδια - εγώ θεωρώ ότι έχουν την ίδια), τότε σίγουρα στο ρόλο!

Πολύ απλά, δεν μπορεί κάποιος να συγκρίνει (όπως είπα και στο προηγούμενο μήνυμα) μια μονάδα με λίγα άτομα, που θα κληθεί να ενεργήσει άμεσα και αιφνιδιαστικά,με μια μάζα που θα κατέβει από τα ΑΒΑΚ ή τα αποβατικά πλοία πιθανώς με υποστήριξη τεθωρακισμένων, μετά από μελετημένο σχέδιο και φυσικά καθαρό τόπο απόβασης λόγω ΜΥΚ/ΜΑΚ. Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε.

Δεν υποτιμώ κανέναν φυσικά. Απλώς οι επιχειρησιακοί ρόλοι της κάθε δύναμης θέτουν και τα standard της. Και για μένα οι ΜΑΚ έχουν πιο ψηλά τον πήχη, επιχειρησιακά τουλάχιστον.