Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Απάντηση: Πυρομαχικά για τα Leopard 2


Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)
Όνομα:Μήνυμα:


Emoticons
συνέχεια...
   Ενεργοποίηση Κωδικοί Forum για να διαμορφώσετε το μήνυμα
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.

Μήνυμα
Θέμα: Πυρομαχικά για τα Leopard 2
Αποστολή: 05/Νοεμβρίου/2008 ώρα 22:36 από yandr
...

Ίσως δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα σε όλο τον κόσμο όπου μία χώρα αφού πρώτα υλοποιήσει ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2 δις ευρώ για την πλήρη αναβάθμιση του αρματικού της δυναμικού, και την απόκτηση καθοριστικού επιχειρησιακού πλεονεκτήματος, εν συνεχεία το ακυρώνει στην πράξη μεταθέτοντας το πρόγραμμα προμήθειας των πυρομαχικών τους στο μέλλον.
...

Υπενθυμίζουμε το 2005 και μετά, επί εποχής Ζορμπά στη Γενική Γραμματεία Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων (ΓΓΟΣΑΕ) είχε εκδοθεί αίτημα για πληροφορίες (RFI:Request for Information) και είχε αποσταλεί στις ενδιαφερόμενες εταιρίες για το πρόγραμμα προμήθειας πυρομαχικών αρμάτων των 120 χιλ. , ύψους 130 εκατ. ευρώ, ως πρώτο βήμα για τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού. Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε...
...

Έτσι στις 15 Οκτωβρίου 2008 με την απόφαση αρ.13 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και ’μυνας (ΚΥΣΕΑ) αποφάσισε την υλοποίηση του προγράμματος μέσω ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού. Η απόφαση προκάλεσε σοκ στο ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ καθώς ο εφοδιασμός των 250 περίπου αρμάτων μάχης Leopard 2HEL και Leopard 2A4 μετατίθεται έτσι στο μέλλον για άγνωστη μέχρι σήμερα ημερομηνία. Δηλαδή με άλλα λόγια τα άρματα δεν θα έχουν πυρομαχικά ή θα πρέπει να «μοιραστούν» για το ενδιάμεσο διάστημα τα λιγότερα από 3.500 DM33A2 που έχουν απομείνει από τα 5.000 συνολικά που αγοράστηκαν από τα αποθέματα του Γερμανικού στρατού.

DefenceNet