Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Προβλήματα στο αντιαεροπορικό TOR-M1

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος


yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10123
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Προβλήματα στο αντιαεροπορικό TOR-M1
    Αποστολή: 28/Μαΐου/2011 ώρα 22:21
Τα ελληνικά ρωσικά αντιεροπορικά συστήματα TOR, τα οποία προμηθεύτηκε η Ελλάδα από την Ρωσία στα τέλη του 1990 – αντιμετώπισαν τόσα πολλά τεχνικά προβλήματα και κωλύμματα, με την Ελλάδα να μην έχει αργότερα υπογράψει άλλη σύμβαση με τη Ρωσία για σημαντικές στρατιωτικές προμήθειες, αναφέρεται σε επιστευτικό έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Wikileaks, και παρουσιάζεται από τα TA NEA On-Line.

Το συγκεκριμένο αντιεροπορικό σύστημα είναι βραχέως βεληνεκούς. Δύναται να προσβάλλει αεροσκάφη, ελικόπτερα,UAV, κατευθυνόμενα βλήματα αντιραντάρ, πυραύλους κρουζ, πυρομαχικά τελικής καθοδήγησης κλπ. Η προτεινόμενη από την κατασκευάστρια εταιρία βέλτιστη χρησιμοποίηση του συστήματος επιτυγχάνεται στο πλαίσιο Μονάδας Α/Α Πυρκού με αριθμό (4 έως 5) Πυρχιών των 4 οχημάτων μάχης έκαστη. Ο τακτικός έλεγχος των πυρών και η Διοίκηση ενασκείται από το ΚΔΠ (RANZ-HIR) της Πυροβολαρχίας.

fox2magazine
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10123
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Νοεμβρίου/2014 ώρα 09:49

Δικογραφία για τα TOR-M1

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για ένα ακόμη σκέλος της υπόθεσης με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων TOR-M1 και η δικογραφία αναμένεται να χρεωθεί σε εισαγγελέα Εφετών για να υποβάλει πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών περί παραπομπής ή όχι σε δίκη των κατηγορουμένων.

Η δικογραφία αφορά τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα και τις μίζες εκατομμυρίων δολαρίων που διακινήθηκαν μέσω της εταιρείας Clavis.

Από την ανάκριση, που διενήργησε ο ανακριτής Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής, διευρύνθηκε ο κύκλος των κατηγορουμένων με ακόμη οκτώ πρόσωπα, φθάνοντας συνολικά τα 13. Για την υπόθεση των TOR-M1 είναι σε εξέλιξη άλλη δίκη, με κατηγορουμένους τον Κύπριο πρώην υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη, τον γιο του Μιχάλη και τον (άφαντο) Αλ Ζαγιάτ Φουάντ.

Πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10123
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Φεβρουαρίου/2015 ώρα 17:06
Βαριές ποινές στους ενόχους για τις μίζες των TOR-M1

Βαριές ποινές επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους πέντε κατηγορούμενους για διακίνηση παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Κρίθηκαν ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 15ετούς κάθειρξης στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη, και αντίστοιχη ποινή στον γιο του, Μιχάλη.

Επίσης, επέβαλε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 17 ετών στον καταζητούμενο επιχειρηματία, που εκπροσωπείται στο δικαστήριο, Αλ Ζαγιάντ Φουάντ.

Καταδίκασε επίσης σε ισόβια και επιπλέον ποινή 12 ετών στον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αναστάσιο Σοφό.

Τέλος, επέβαλε ποινή 12ετούς κάθειρξης στη σύζυγο του τελευταίου, Μαρία Σοφού, που κατηγορείται για συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απέρριψαν τα αιτήματα της υπεράσπισης για αναγνώριση ελαφρυντικών στους πέντε κατηγορούμενους.

Οι ποινές, που πρότεινε νωρίτερα η εισαγγελέας Έδρας του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους ήταν: Κάθειρξη 14 ετών τόσο για τον Ντίνο Μιχαηλίδη, όσο και για το γιο του, Μιχάλη.

Επίσης, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 15 έτη για τον Αλ Ζαγιάντ Φουάντ, ισόβια και επιπλέον 10 έτη για τον Αναστάσιο Σοφό και ποινή κάθειρξης 10 ετών για τη σύζυγό του, Μαρία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, καθώς σύμφωνα με την δικογραφία διευκόλυναν τη διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ, που αποτελούσαν «μίζα» για την αγορά των επίμαχων όπλων, τα οποία από τον Αλ Ζαγιάντ και μέσω τριών υπεράκτιων εταιρειών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Με δήλωσή του ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Γιάννης Μαντζουράνης, μετά το πέρας της διαδικασίας, έκανε λόγο για «εσφαλμένη απόφαση». Όπως είπε ο κ. Μαντζουράνης, «τρεις Ελληνίδες δικαστές αποφάσισαν σε πρώτο βαθμό και με βάση τα συκοφαντικά ψεύδη ενός ήδη καταδικασθέντος και ενός πρώην φυγόδικου και νυν φυγόποινου. Τα λάθη είναι ανθρώπινα.Humanum errare. Γι αυτό και τις εσφαλμένες δικαστικές αποφάσεις διορθώνουν άλλα ανώτερα δικαστήρια. Στο δευτεροβάθμιο θα αποφευχθούν πλάνες και σφάλματα, θα αποδειχθεί η αλήθεια»

Πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης


Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10123
  Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 27/Ιουλίου/2015 ώρα 12:09
Εδώλιο για πέντε πρόσωπα που φέρονται να ενεπλάκησαν στη διαδρομή της μίζας για ένα σκέλος που αφορά στην προμήθεια των ΤΟRM-1.

Με την προτασή της η εισαγγελέας εφετών Ευγενία Κυβέλου εισηγείται την παραπομπή σε δίκη για τα αδικήματα της απιστίας από κοινού, παθητικής δωροδοκίας και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για πέντε κατηγορούμενους. Επιπλέον η εισαγγελέας ζητά την απαλλαγή για κάποιους κατηγορούμενους για επιμέρους πράξεις.

Η υπόθεση αφορά μέρος της μίζας των ΤORM-1, η οποία συνολικά φέρεται να έφτασε τα 90.000.000 ευρώ.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή


 Απάντηση Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.