Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 109110111112113 116>
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος


Bellos Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 14/Ιουνίου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 28
  Παράθεση Bellos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου
    Αποστολή: 03/Ιουλίου/2020 ώρα 22:01
Έγινε καταγγελία της επιτροπής απαλλαγών 401, στο ραδιόφωνο του press project στην εκπομπή Φύλλο Πορείας - 2 Ιουλίου.

https://thepressproject.gr/fyllo-porias-tis-2as-iouliou-2020/

Θα ακολουθήσει και διαμαρτυρία έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο 401.


Από εκεί και πέρα, επειδή το θέμα είναι σοβαρό και ίσως έχει δυσάρεστες συνέπειες για άτομα που με ψυχιατρικά προβλήματα θα κληθούν να υπηρετήσουν.

Οποίοι βίωσαν ανάλογη μεταχείριση ας στείλουν την εμπειρία τους στο ακόλουθο email της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμενων, θα βοηθήσει αρκετά :

Τηλέφωνο:
6932 955437
Email:
diktiospartakos@hotmail.com


Επιστροφή στην κορυφή
Ασαρκος Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 24/Ιανουαρίου/2019
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 20
  Παράθεση Ασαρκος Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Ιουλίου/2020 ώρα 00:31
Μαγκες εμενα το πιστοποιητικο πληρες εγραφε αυτα:
2020 04 Ιουν Κατατάχθηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) . ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 54/2020.

2020 04 Ιουν Ακατάλληλος για στράτευση (Ι/5), επειδή πάσχει από αγχώδη διαταραχή, σύμφωνα με τη γνωμάτευση /04 Ιουν 2020/Επιτροπή Απαλλαγών Αθηνών.

2020 04 Ιουν Απολύθηκε προσωρινά από το ΚΕΠΒ. Άρθρο 44 Ν.3421/05 και Άρθρο 25 Φ.429.1/5/150045/Σ.11/4-1-2006/Απόφ. ΥΦΕΘΑ

Από τη στρατολογική του μερίδα προκύπτει ότι: Δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και δεν υπέχει σήμερα καμία στρατιωτική υποχρέωση, επειδή έχει απαλλαχθεί από την υποχρέωση στράτευσης. Το πιστοποιητικό αυτό εκδίδεται ύστερα από σχετική αίτηση για κάθε νόμιμη χρήση.
Τα 2 προηγουμενα χρονια ειχα παρει αναβολη λογω κιλων και τις 2 φορες και τωρα την 3 τους ειπα για τα κιλα αλλα ειχα παει και ενα χαρτι για αγχος και τετοια
Επιστροφή στην κορυφή
Πολίτης του Κόσμου Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Πολίτης του Κόσμου Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Ιουλίου/2020 ώρα 16:29

Καλησπέρα σε όλους,

Μου ήρθε και μένα το χαρτί να παρουσιαστώ στις 27 Ιουλίου στη Θήβα. Έχω ήδη χρησιμοποιήσει την αναβολή για σπουδές και για κοινωνικούς λόγους και θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας για την περίπτωσή μου.

Είχα μπει στο στρατό για 6 βδομάδες στα 18 μου αλλά δεν το άντεξα και ζήτησα να περάσω απο ψυχίατρο για αναβολή, παρά την πίεση απο το περιβάλλον τότε μου να μη το κάνω. Ο ψυχίατρος μου έδωσε κατευθείαν αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και αδυναμία προσαρμογής. Πλέον είμαι κάτοικος εξωτερικού (όχι μόνιμος) σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης.

Αναγκαστικά πρέπει να επικαλεστώ αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Επειδή όμως έχω πάρει αρκετά διαφορετικές απόψεις για το τι πρέπει να κάνω και τι δικαιούμαι, μου προτείνανε να ρωτήσω εδώ. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

  • Πρέπει να περάσω απο το φρουραρχείο με ένα χαρτί απο ψυχίατρο που να εξηγεί το πρόβλημα ή πρέπει να πάω στη Θήβα και να με παραπέμψουν απο εκει για το 401; Ύστερα, θα με καλέσουν οι ίδιοι στο 401 ή θα πρέπει να κλείσω εγώ την ημέρα;
  • Θα έχω μαζί και το χαρτί από την αναβολή που πήρα το 2010 για ψυχολογικούς λόγους, όμως θα βοηθήσει εαν δώσω και χαρτιά ότι ζώ στο εξωτερικό και το συμβόλαιο απο τη δουλειά μου; Ή υπάρχει η περίπτωση αυτά τα χαρτιά να κάνουν δυσκολότερη τη διαδικασία;
  • Μέχρι ποιά μέρα πρέπει να πάω στο φρουραρχείο; Κάποιοι μου είπαν μέχρι 5 μέρες πριν την ημέρα παρουσίασης, κάποιοι άλλοι μέχρι και την ίδια μέρα (27 Ιουλίου στην περίπτωσή μου).
  • Επειδή θα έρθω με δυσκολία απο το εξωτερικό και με άδεια απο τη δουλειά μου, το χαρτί του γιατρού θα έχει ημερομηνία σχετικά πρόσφατη, θα έχω πρόβλημα με αυτό; Δεν έχω να δείξω κάτι άλλο από ψυχολογικό ιστορικό.


Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.Επιστροφή στην κορυφή
Guest Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Guest Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Ιουλίου/2020 ώρα 17:02
Υπάρχει περίπτωση να με απορρίψει η επιτροπή απαλλαγών ακόμα και αν έχω μαζί μου το χαρτί ψυχίατρου;
Επιστροφή στην κορυφή
Κύριος Μάκης Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Κύριος Μάκης Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Ιουλίου/2020 ώρα 17:40
Εξαρτάται την πάθηση το ιστορικό κλπ. Αν έχεις πραγματικά πρόβλημα θα το καταλάβουν και δεν θα σε απορρίψουν, δεν ειναι πρωτάρηδες έχουν εμπειρία, σε "κοβουν" με το μάτι. Αν πας απλά να σκαπουλάρεις τον στρατό χωρίς να έχεις θέμα, επίσης θα το καταλάβουν και θα σε κόψουν. Κοινώς, αν έχεις πραγματικά πρόβλημα και χαρτί, και αγωγή, δεν σε κόβουν με τίποτα δεν θέλουν ευθύνες.
Επιστροφή στην κορυφή
Sodomaniac Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Sodomaniac Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Ιουλίου/2020 ώρα 18:38
KΑλησπέρα φίλε. Λοιπόν:

1) H διαδικασία έχει ως εξής: Πας στο φρουραρχείο με το παραπεμπτικό το οποίο παίρνεις απ'το αστυνομικό τμήμα ή μπορείς πλέον να το εκτυπώσεις απ'το site της στρατολογίας βάζοντας τους κωδικούς απ'το taxisnet, την αστυνομική σου ταυτότητα, μάσκα ενώ καλό είναι να έχεις και ένα στυλό μαζί σου για να συμπληρώσεις μια αίτηση που θα σου δώσουν. Εκεί θα συμπληρώσεις και το μειλ σου στο οποίο θα σου στείλουν παραπεμπτικό για το 401. Η επιτροπή απαλλαγών εμένα δεν με είχε καλέσει 2 βδομάδες αφ'ότου είχε έρθει το μειλ οπότε πήρα τηλέφωνο και μου κλείσανε ραντεβού.

2) Δεν έχω ιδέα για το αν σε βοηθήσουν αυτά τα χαρτιά, ίσως αν έχεις λίγη άδεια από τη δουλειά και δεν μπορείς να περιμένεις την επιτροπή απαλλαγών στο 401 θα μπορούσαν να επισπεύσουν την διαδικασία (απ'όσο ξέρω τα χαρτιά για να πάνε από φρουραρχείο στο 401 θέλουν περίπου 2 εβδομάδες). Απ΄την άλλη ίσως σε δυσκολέψουν απ'την άποψη ότι ζεις και εργάζεσαι μια χαρά στο εξωτερικό αλλά επικαλείσαι ψυχολογικούς λόγους, δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, αν ξέρει κάποιος άλλος καλύτερα ας απαντήσει.

3) Στο φρουραρχείο μπορείς να πας και την ίδια μέρα δεν υπάρχει θέμα, ίσα-ίσα που είναι και καλύτερα γιατί θα έχεις λιγότερη αναμονή. Εγώ πήγα ίδια μέρα και 11 το πρωί και ξεμπέρδεψα σε μισή ώρα, με βάλανε μέσα κατευθείαν όταν τους είπα ότι κανονικά μπαίνω σήμερα ενώ άλλα παιδιά περιμένανε έξω με τις ώρες. Απλά όσο πιο αργά πας τόσο πιο αργά θα ξεμπερδέψεις και με το 401.

4) Όσο πιο πρόσφατο το χαρτί τόσο καλύτερα, εγώ πάντως πέρσι έδωσα χαρτί που ήταν 6μήνου και άσχετα αν μου είπαν ότι είναι λίγο παλιό μια χαρά μου την δώσανε την αναβολή.
Επιστροφή στην κορυφή
Bellos Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 14/Ιουνίου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 28
  Παράθεση Bellos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Ιουλίου/2020 ώρα 19:24
Αρχικά αποστάλθηκε από Κύριος Μάκης

Εξαρτάται την πάθηση το ιστορικό κλπ. Αν έχεις πραγματικά πρόβλημα θα το καταλάβουν και δεν θα σε απορρίψουν, δεν ειναι πρωτάρηδες έχουν εμπειρία, σε "κοβουν" με το μάτι. Αν πας απλά να σκαπουλάρεις τον στρατό χωρίς να έχεις θέμα, επίσης θα το καταλάβουν και θα σε κόψουν. Κοινώς, αν έχεις πραγματικά πρόβλημα και χαρτί, και αγωγή, δεν σε κόβουν με τίποτα δεν θέλουν ευθύνες.

Ναι γιατί ως γνωστόν μπορείς κοιτώντας έναν άνθρωπο να καταλάβεις τι ψυχιατρικά έχει.

Και εγώ όταν πήγα στον ψυχίατρο μου, δεν του μίλαγα.
Με ρωτάγε τι συμπτώματα έχω κτλ. Και του λέω όλα μπροστά σου είναι τι με ρωτάς, κοίτα βαθιά στα μάτια.

Μην λέτε τρελές. Απλά οι άνθρωποι είναι καραβαναδες κομπλεξικοί και μερικοί από αυτούς κάνουν bullying σε κόσμο με προβλήματα, με γελοίες αφορμές όπως φαίνεσαι υγιής, φαίνεσαι ότι γυμνάζεσαι, φοράς καλά ρούχα.

Ο στρατός είναι ένα κατεργο. Και μπορείτε να δείτε πως φέρονται στους φαντάρους στα πάραθεριστικα κέντρα που κάνουν διακοπές οι στρατιωτικοι.
Επιστροφή στην κορυφή
Onewaybadtrip Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Onewaybadtrip Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Ιουλίου/2020 ώρα 08:12
Καλημέρα
Πηρα τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού για την επιτροπη και μου ειπαν να παω στις 14 Ιουλίου
Στο χαρτι που εκτυπωσα γραφει πως πρέπει να περασω απ την επιτροπή μεχρι τις 11 ιουλιου η οποία πέφτει και Σάββατο
Τι κανω;

Επιστροφή στην κορυφή
Δημήτρης Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Δημήτρης Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Ιουλίου/2020 ώρα 10:21
Πήγα κι εγώ σήμερα στο 401 για την οριστική απαλλαγή ύστερα από μια 2χρονη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Δεν υπήρχε κανένας άλλος πριν από εμένα οποτε δεν υπήρχε αναμονή. Μπήκα μέσα και ήταν ένας στην επιτροπή. Δεν με ρώτησε απολύτως τίποτα παρά μόνο μου ανακοίνωσε ότι σε δύο με τρία χρόνια θα σε ξανακαλέσουμε για επανεξέταση (αν και έχω διαβάσει ότι μόνο στο 401 το λένε) και να μπω σε ένα μήνα στο σαιτ της στρατολογίας. Πολύ τυπικά ήταν. Σε 2 λεπτα είχα τελειώσει. Το ίδιο μου είχε τύχει και με την αναβολή προ διετίας αλλα πίστευα ότι τώρα θα ρωτουσαν κάτι. Τέλος πάντων ολα καλά.
Επιστροφή στην κορυφή
naglorious Δες τη Λίστα
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος


Μέλος από: 18/Απριλίου/2014
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 49
  Παράθεση naglorious Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Ιουλίου/2020 ώρα 11:09
Εγώ ενημέρωσα ότι λόγω ασθένειας δεν θα μπορέσω να πάω στο σημερινό ραντεβού και μου επιβεβαίωσαν ότι παρόλο που λήγουν στις 11 τα χαρτιά μου μπορώ να πάω στις 15
Επιστροφή στην κορυφή
Onewaybadtrip Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Onewaybadtrip Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Ιουλίου/2020 ώρα 12:38
Αρχικά αποστάλθηκε από naglorious

Εγώ ενημέρωσα ότι λόγω ασθένειας δεν θα μπορέσω να πάω στο σημερινό ραντεβού και μου επιβεβαίωσαν ότι παρόλο που λήγουν στις 11 τα χαρτιά μου μπορώ να πάω στις 15
Ισχυει αυτο ρε παιδια;
Πηγε κανεις αφου εληξε η διορία στην επιτροπη;
Επιστροφή στην κορυφή
Χρήστος Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Χρήστος Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Ιουλίου/2020 ώρα 13:53
Δηλαδή μπορεί να δουν ότι έχεις χαρτί απο δημόσιο γιατρό και παίρνεις αγωγή και να σου πουν "δεν πειράζει μπες";
Επιστροφή στην κορυφή
Bellos Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 14/Ιουνίου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 28
  Παράθεση Bellos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Ιουλίου/2020 ώρα 16:11
Αρχικά αποστάλθηκε από Onewaybadtrip

Καλημέρα
Πηρα τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού για την επιτροπη και μου ειπαν να παω στις 14 Ιουλίου
Στο χαρτι που εκτυπωσα γραφει πως πρέπει να περασω απ την επιτροπή μεχρι τις 11 ιουλιου η οποία πέφτει και Σάββατο
Τι κανω;


Να πας αύριο και να πεις στην πυλη πως έχεις ραντεβού για σήμερα.
Δεν σε ελέγχουν στην πυλη.

Όταν μπεις μέσα θα δεις και άλλα άτομα χωρίς ραντεβού.
Επιστροφή στην κορυφή
Ckarx Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Ckarx Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Ιουλίου/2020 ώρα 16:20
Σήμερα πέρασα χωρίς πρόβλημα από την Επιτροπή απαλλαγών στο 424 με ραντεβού ενώ το χαρτί έληγε στις 3/7. Το κάνουν λόγω του κορωνοιου να αραιώσουν τον κόσμο.
Επιστροφή στην κορυφή
Liapunov13 Δες τη Λίστα
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος


Μέλος από: 07/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 46
  Παράθεση Liapunov13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Ιουλίου/2020 ώρα 23:29
Αρχικά αποστάλθηκε από Νικος

Καλημέρα σε όλους. Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά με έτρεχαν στα στρατόπεδα.
Ι5 τελικά.
Σου δίνουν ένα χαρτί αδείας για 2-3 μέρες σε περίπτωση που δεν προλάβεις να πάς και 414 και 401 απο τον επιτροπή. Γενικά αν είστε από στρατόπεδο μπαίνετε απευθείας στην επιτροπή δεν περιμένετε στην ουρά.
Στην συνέχεια ενημερώνεις για το αποτέλεσμα την στρατολογία του στρατοπέδου. Πληρώνεις ένα courier και πηγαίνει να πάρει την ταυτότητα σου και το προσωρινό απολυτήριο.

Στο στρατοπεδο της Θηβας ολα αυτα ή αλλου;
Επισης γιατι επρεπε να πας στο 414 νοσοκομειο Πεντελης, δεν ειχε ψυχιατρο στο στρατοπεδο;

Επίσης άνοιξα ένα καινούριο τοπικ "αναβολής-απαλλαγής μέσω στρατοπέδου" εδώ:
για πιο αμεσες πληροφοριες για οσους κανουν τη διαδικασια απο στρατοπεδο.
Επιστροφή στην κορυφή
eythinofovos Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση eythinofovos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 08/Ιουλίου/2020 ώρα 12:29
Καλησπέρα παιδία, πέρασε κανείς τις τελευταίες μέρες απο την επιτροπή απαλλαγών 401;
Επιστροφή στην κορυφή
Voriana Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Voriana Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 08/Ιουλίου/2020 ώρα 12:37
Κακιστη επιτροπη στο 424. Επιθετικη συμπεριφορα απεναντι μου. Στο τελος με ειπαν να δω σε 15 μερες στην ιστοσελιδα. Οταν τους ρωτησα να μου πουν τωρα με ειπαν ξεκουμπισου αποδω και ξεκινησε ο ενας να παραληρει και να λεει οτι δεν υπηρετουμε την πατριδα και κατι τετοια. Απαραδεκτοι ολοι τους.
Επιστροφή στην κορυφή
Πολίτης του Κόσμου Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Πολίτης του Κόσμου Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 08/Ιουλίου/2020 ώρα 13:00
Ευχαριστώ παρα πολύ για την απάντηση φίλε.

Προσπαθώ να κάνω ό, τι καλύτερο γίνεται για να εξασφαλίσω την αναβολή, απο τότε που που ήρθε το χαρτί δεν έχω καταφέρει να κοιμηθώ σαν άνθρωπος απο το άγχος.

Αυτό για το αν θα επηρρεάσουν τα δικαιολογητικά οτι δουλεύω και μένω στο εξωτερικό εαν ξέρει κάποιος απο εμπειρία να απαντήσει θα βοηθούσε πολύ.Επιστροφή στην κορυφή


 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 109110111112113 116>