Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Ανυπότακτοι εξωτερικού

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 727374
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος


Nikolas86 Δες τη Λίστα
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος


Μέλος από: 24/Δεκεμβρίου/2019
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 48
  Παράθεση Nikolas86 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
    Αποστολή: 22/Μαΐου/2020 ώρα 00:20
1. Να παραλάβετε ηλεκτρονικά το χαρτί της κατάταξης. Γενικά, δεν θα σας έρθει δεύτερο πρόστιμο. Βέβαια, προφανώς, κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Πάντως, εφόσον εμπίπτετε στην γενική περίπτωση, όπως φαίνεται, δεν θα σας έρθει δεύτερο πρόστιμο. Αλλά, να παραλάβετε το χαρτί της κατάταξης στο stratologia.gr.

2. Τυπικά και νομικά, δεν χρειάζεται νέο έγγραφο. Αλλά, πρακτικά, χρειάζεται, για να μπορείτε να αποδείξετε σε έλεγχο της αστυνομίας, όταν είστε στην Ελλάδα, ότι τελείτε ακόμα σε ανυποταξία εξωτερικού.

3. Μην ρωτάτε 500 πράγματα μαζί. Ή διαβάστε τον νόμο. Ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, δεν θα σας καλούν σε ΕΣΣΟ και θα λήξει το θέμα της ανυποταξίας. Για το πρόστιμο όμως, ό, τι έχετε πληρώσει, το έχετε πληρώσει. Τα υπόλοιπα, διαγράφονται. https://www.stratologia.gr/el/nomothesia "Απώλεια της ιδιότητας του μόνιμου κατοίκου εξωτερικού επέρχεται στις παρακάτω περιπτώσεις:
(1) Με την απέλαση στην Ελλάδα.
(2) Με την υπέρβαση έξι μηνών παραμονής στην Ελλάδα εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους. " "Όσοι διετέλεσαν οποτεδήποτε ή διατελούν σε ανυποταξία, με την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παρόντος άρθρου εξαιρούνται απ’ την πρόσκληση ή τις προσκλήσεις για τις οποίες κηρύχθηκαν ανυπότακτοι, εξαλείφεται το αξιόποινο της ανυποταξίας με παραγραφή, αίρονται οι ποινικές συνέπειες και οι σχετικές δικογραφίες τίθενται στο αρχείο με πράξη του εισαγγελέα του αρμοδίου στρατιωτικού δικαστηρίου."

https://el.Wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1#%CE%9C%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B9_%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9_%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D

4. Εξαγορά μπορείτε να κάνετε από το έτος στο οποίο γίνεστε 33, και όχι 35. Επιστροφή των καταβληθέντων για το πρόστιμο ανυποταξίας δεν πολυπαίζει. Παίζει μόνο διαγραφή των όσων είναι να καταβληθούν, εφόσον απαλλαχθείτε, υπηρετήσετε, εξαγοράσετε ή είστε σε αναβολή.

5. Προφανώς, όταν παρανομείτε και σας πάρουν χαμπάρι, κάποτε θα δικαστείτε κιόλας. Η ανυποταξία είναι ποινικό αδίκημα και δη διαρκές. Σε γενικές γραμμές, πάντως, δεν γίνονται τα δικαστήρια γρήγορα, ιδίως στις περιπτώσεις ανυποτάκτων εξωτερικού, για διάφορους λόγους.
Επιστροφή στην κορυφή
Teokal097 Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 22/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 3
  Παράθεση Teokal097 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Μαΐου/2020 ώρα 21:34
Καλησπέρα παίδες,

Έχω μεγάλο θέμα και έχω αγχωθει. Μου ήρθε χαρτί για κατάταξη Γ' ΕΣΣΟ 2020 τώρα τον Ιούνιο. Εγώ τα τελευταία 4 χρόνια με την οικογένειά μου μένουμε Νορβηγία. Και φέτος σπουδάζω Γαλλία. Λόγο του ιού επέστρεψα στην Νορβηγία τους δικούς μου. Είχα σκοπό να πάρω το χαρτί ότι σπουδάζω και μετά θα έπρεπε να πάω στην πρεσβεία στην Γαλλία για την απαραίτητη διαδικασία. Ξέρω μεγάλη μ@λ@κια που το άργησα.. όμως μέχρι να προσαρμοστω.. λίγο τα μαθήματα.. το άφησα για αργότερα. Αρχές Μαρτίου έκλεισε η σχολή και τώρα έχω μείνει Νορβηγία με κλειστά σύνορα χωρίς να μπορώ να πάω πουθενά. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Ξέρω κιόλας ότι θα πρέπει να είμαι ο ίδιος στην πρεσβεία.. όποτε δεν θα μπορώ λογικά να το πάρω τώρα πια το χαρτί .
Επιστροφή στην κορυφή
Ανυπότακτος Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Ανυπότακτος Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Μαΐου/2020 ώρα 14:30
Όπου μπορεί να γίνει σκανάρισμα διαβατηρίου (πχ από είσοδο εκτός Schengen). Εκεί φαίνονται και οι ημερομηνίες εισόδου/εξόδου στη χώρα

Δε θες να προκαλέσεις την τύχη σου και να ψάξουν παραπάνω
Επιστροφή στην κορυφή
Nikolas86 Δες τη Λίστα
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος


Μέλος από: 24/Δεκεμβρίου/2019
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 48
  Παράθεση Nikolas86 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Μαΐου/2020 ώρα 14:51
Αρχικά αποστάλθηκε από Teokal097

Καλησπέρα παίδες,

Έχω μεγάλο θέμα και έχω αγχωθει. Μου ήρθε χαρτί για κατάταξη Γ' ΕΣΣΟ 2020 τώρα τον Ιούνιο. Εγώ τα τελευταία 4 χρόνια με την οικογένειά μου μένουμε Νορβηγία. Και φέτος σπουδάζω Γαλλία. Λόγο του ιού επέστρεψα στην Νορβηγία τους δικούς μου. Είχα σκοπό να πάρω το χαρτί ότι σπουδάζω και μετά θα έπρεπε να πάω στην πρεσβεία στην Γαλλία για την απαραίτητη διαδικασία. Ξέρω μεγάλη μ@λ@κια που το άργησα. Όμως μέχρι να προσαρμοστω. Λίγο τα μαθήματα. Το άφησα για αργότερα. Αρχές Μαρτίου έκλεισε η σχολή και τώρα έχω μείνει Νορβηγία με κλειστά σύνορα χωρίς να μπορώ να πάω πουθενά. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Ξέρω κιόλας ότι θα πρέπει να είμαι ο ίδιος στην πρεσβεία. Όποτε δεν θα μπορώ λογικά να το πάρω τώρα πια το χαρτί.

Να επικοινωνήσετε με την αρμόδια στρατολογία. Εάν όντως δεν μπορείτε να μεταβείτε στην Ελλάδα, μπορείτε να αιτηθείτε αναβολής για κοινωνικούς λόγους. Επίσης, το ίδρυμα στην Γαλλία, θα πρέπει να μπορεί να σας δώσει ηλεκτρονικά το έγγραφο που θέλετε. Ακόμα και η στρατολογία δουλεύει ηλεκτρονικά. https://www.stratologia.gr/el/content/%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%BC%CF%89%CE%BE%CE%B7%CF%82-covid-19-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-e-mail
Επιστροφή στην κορυφή
Teokal097 Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 22/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 3
  Παράθεση Teokal097 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 24/Μαΐου/2020 ώρα 11:57
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ναι όπως και να έχει δεν θα μπορώ να κατέβω. Τα σύνορα για Ευρώπη θα ανοίξουν μετά τις 20 Ιουλίου στην καλύτερη περίπτωση.
Επιστροφή στην κορυφή
Sarmao Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 23/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 5
  Παράθεση Sarmao Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 24/Μαΐου/2020 ώρα 14:29
Γειά σας παιδιά βγήκε η μετάθεση μου για το 2ο τυλπ στο Μενίδι, γνωρίζει κάποιος πως είναι εκεί τα πράγματα;
Επιστροφή στην κορυφή
Teokal097 Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 22/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 3
  Παράθεση Teokal097 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: Από χθες ώρα 15:49
Καλησπέρα και πάλι ! Επικοινώνησα με την στρατολογία και μου είπαν πιθανόν να δίνει και ηλεκτρονικά η πρεσβεία έγγραφα.
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Το έγγραφο που μου δίνει η σχολή γράφει ότι φοιτώ και πότε ξεκίνησα. Δεν μπορεί να γράψει όμως την διάρκεια των σπουδών μου. Μου δίνουν ένα έγγραφο ότι για αυτό το ακαδημαϊκό έτος σπουδάζω στην σχολή τους και για το επόμενο έτος θα μου δωθεί άλλο χαρτί αν το ζητήσω από Σεπτέμβρη όμως.. δηλαδή όταν αρχίσει το άλλο ακαδημαϊκό έτος.
Είναι απαραίτητο να γράφει επάνω την διάρκεια; Δεν μου το γράφουν και ας το ζήτησα. Δεν θα το δεχτεί η στρατολογία το έγγραφο μου για να πάρω απαλλαγή; Έχει τύχει σε κανέναν σας ή γνωρίζει κάποιος?

Σαςευχαριστώ εκ των προτέρων.
Επιστροφή στην κορυφή
Nikolas86 Δες τη Λίστα
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος


Μέλος από: 24/Δεκεμβρίου/2019
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 48
  Παράθεση Nikolas86 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: Από χθες ώρα 16:23
Αρχικά αποστάλθηκε από Teokal097

Καλησπέρα και πάλι ! Επικοινώνησα με την στρατολογία και μου είπαν πιθανόν να δίνει και ηλεκτρονικά η πρεσβεία έγγραφα.
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Το έγγραφο που μου δίνει η σχολή γράφει ότι φοιτώ και πότε ξεκίνησα. Δεν μπορεί να γράψει όμως την διάρκεια των σπουδών μου. Μου δίνουν ένα έγγραφο ότι για αυτό το ακαδημαϊκό έτος σπουδάζω στην σχολή τους και για το επόμενο έτος θα μου δωθεί άλλο χαρτί αν το ζητήσω από Σεπτέμβρη όμως. Δηλαδή όταν αρχίσει το άλλο ακαδημαϊκό έτος.
Είναι απαραίτητο να γράφει επάνω την διάρκεια; Δεν μου το γράφουν και ας το ζήτησα. Δεν θα το δεχτεί η στρατολογία το έγγραφο μου για να πάρω απαλλαγή; Έχει τύχει σε κανέναν σας ή γνωρίζει κάποιος;

Σαςευχαριστώ εκ των προτέρων.


Να σκεφτείτε με κοινή λογική (που μακάρι να ήταν κοινή). Προφανώς, η σχολή σας θα βεβαιώσει ότι αυτό το εξάμηνο ήσασταν γραμμένος, πού να ξέρουν οι άνθρωποι αν θα είστε εγγεγραμμένος και το επόμενο; Οι αναβολές για σπουδές δίνονται για χρονικό διάστημα ίσο με συγκεκριμένη ηλικία του αιτούντα, και όχι ανάλογα με το πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την φοίτηση. Απλά, προφανώς, το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της φοίτησης, δεν πρέπει να ξεπερνάει το ηλικιακό όριο της αναβολής. Άρα, μπορείτε να επισυνάψετε και ένα πρόγραμμα σπουδών, ή τον κανονισμό της σχολής, ώστε να φανεί μέχρι πότε περίπου αναμένεται να φοιτήσετε. Στην τελική, επισυνάψτε ένα screenshot της ιστοσελίδας που φαίνεται πόσο περίπου θα διαρκέσουν οι σπουδές μαζί με το ανάλογο link, εάν ούτε πρόγραμμα σπουδών ούτε κανονισμός υπάρχει. Εάν είναι δυνατόν, κάντε και μια μετάφραση, και στην βέλτιστη περίπτωση, επικυρώστε την και με την σφραγίδα της Σύμβασης της Χάγης. Γενικά, δράστε με κοινή λογική, στείλτε τα έγγραφα άμεσα στην αρμόδια στρατολογία και ζητήστε να σας ενημερώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται για τυχόν ελλείψεις \ περαιτέρω απαιτήσεις.

Επίσης, γράψτε στο ανάλογο νήμα συζήτησης του forum. Και μάθετε να συνομιλείτε εγκαίρως με την στρατολογία.
Επιστροφή στην κορυφή
enikone Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Avatar

Μέλος από: Σήμερα -
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 1
  Παράθεση enikone Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: Σήμερα - ώρα 03:52
Καλησπέρα,

Είμαι ανυπότακτος εσωτερικού από 10/2018. Πέρυσι το καλοκαίρι,7/2019 με είχαν πάρει τηλέφωνο από την Αστυνομία για να με ενημερώσουν για την ανυποταξία και μετά από ένα μήνα ήρθε και ένα χαρτί που ανέφερε περί προστίματος 6.000€. Μέχρι σήμερα δεν έχει φανέι κάτι στο taxis ούτε σε φορολογική ενημερότητα. Η ηλικία μου ειναι 31 (Απρίλιος 1989). Το ΦΕΚ που έχει προαναφερθεί πολλές φορές σε προηγούμενα μηνύματα, και λέει ότι αν καταταγώ μέχρι 12/2020, δεν θα πληρώσω το υπόλοιπο ή καθόλου και όλα καλά και από 1/2022 μπορώ να υπηρετήσω 20 ημέρες και να εξαγοράσω υπόλοιπους μήνες x 810€

Η ερώτηση μου έχει ώς εξής: Με καλούν κάθε τόσο απ το ΑΤ της περιοχής μου και με ζητάνε. Προφανείς απαντήσεις:''Λείπει εξωτερικό κλπ'' παίζουν συνεχώς. Υπάρχει πιθανότητα αυτόφωρου ή επίσκεψης στο σπίτι; Αν όχι, όλα εντάξει. Αν ναί, τι προβλέπεται ς' αυτές τις καταστάσεις; Άμεση κατάταξη ή απλός ελεγχος και ταυτοποιήσεις όσον αφορά την ανυποταξία και με στέλνουν σπίτι;

Ελπίζω να μην κούρασα και γω με την παράγραφό μου,
Ευχαριστώ

ΥΓ Ταξιδεύω εντός Σένγκεν άφοβα με διαβατήριο τόσο καιρό και κανένα πρόβλημα, και εκτός Σένγκεν μέσω ανταπόκρισης μόνο (για όσους κάνουν αυτή την ερώτηση)
Επιστροφή στην κορυφή


 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 727374
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.