Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Ανυπότακτοι εξωτερικού

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 5556575859 76>
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος


Mike Δες τη Λίστα
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής


Μέλος από: 14/Σεπτεμβρίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 235
  Παράθεση Mike Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
    Αποστολή: 04/Μαρτίου/2019 ώρα 13:52
Να γραφτείς στη ΔΟΥ εξωτερικού. Αν δεν το κάνεις μπορεί να έχεις μεγάλα μπλεξίματα γιατί ως φορολογικός κάτοικος Ελλάδας υποχρεούσαιναφφορολογηθείς στην Ελλάδα για τοντυχόνέξτρα φόρο που θα πλήρωνες με βάση τους ελληνικούς συντελεστές.

Για τη βεβαίωση ΜΚΕ και το πρόστιμο δεν έχει σημασία σε ποιαΔΟΥ είσαι
Επιστροφή στην κορυφή
NikolaosV Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 11/Νοεμβρίου/2018
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 24
  Παράθεση NikolaosV Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 04/Μαρτίου/2019 ώρα 14:35
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου φίλε. Περί εγγραφής δε ΔΟΥ εξωτερικού θα κινηθώ για να το κάνω. Δε γνώριζα ότι υπήρχε αυτό μέχρι πριν από 5 μέρες να φανταστείς.. νόμιζα ότι γινόταν αυτόματα επειδή υπάρχει συμφωνία ανταλλαγής ολων των «οικονομικών» πληροφοριών μεταξύ 106 χωρών.. μέσα σε αυτες η χώρα που ζω και η Ελλάδα επίσης. Όσο για το πρόστιμο κτλ όπως το λες είναι μάλλον φίλε. Μίλησα με έναν ειδικευμένο δικηγόρο και μου είπε ότι είναι άσχετο το σβήσιμο προστίμου για ΜΚΕ με το αν είσαι γραμμένος σε ΔΟΥ εξωτερικού. Το σβήνουν στην εφορία με απόφαση που στέλνει η στρατολογία. Σας το επιβεβαιώνω δηλαδή. Ευχαριστώ για όλα!
Επιστροφή στην κορυφή
NikolaosV Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 11/Νοεμβρίου/2018
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 24
  Παράθεση NikolaosV Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Μαρτίου/2019 ώρα 04:49
Παιδιά σήμερα μίλησα με δικηγόρο και μου είπε με λίγα λόγια ότι η παράγραφος 3 του άρθρου 25 του Ν.3421/2005(περί εξάλειψης συνεπειών ανυποταξία για ΜΚΕ) ισχύει μόνο αν δεν έχεις καταδικαστεί από το στρατοδικείο ήδη. «3. Όσοι διετέλεσαν οποτεδήποτε ή διατελούν σε ανυποταξία, με την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παρόντος άρθρου εξαιρούνται από την πρόσκληση ή τις προσκλήσεις για τις οποίες κηρύχθηκαν ανυπότακτοι, εξαλείφεται το αξιόποινο της ανυποταξίας με παραγραφή, αίρονται οι ποινικές συνέπειες και οι σχετικές δικογραφίες τίθενται στο αρχείο με πράξη του εισαγγελέα του αρμόδιου στρατιωτικού δικαστηρίου.» Μου φαίνεται κάπως περίεργο επειδή ο νόμος φαίνεται να είναι ξεκάθαρος όπως βλέπουμε πιο πάνω.. μου παραμένει όποτε ακόμη η μεγάλη απορία για τον αν διαγράφονται οι συνέπειες(πρόστιμο και ποινικές) αν βγεις ΜΚΕ ενώ ήδη έχεις κάποια απόφαση στρατοδικείου για ανυποταξία ενός βάρος σου. Παρακαλώ αν κάποιος έχει κάποια εμπειρία ή πληροφορία ας την μοιραστεί για να μπορεί ο κόσμος να έχει του νου του με τα στρατοδικεία κτλ. Ευχαριστώ πολύ!
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10347
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Μαρτίου/2019 ώρα 17:42

Ανυπότακτοι: Τι εξήγγειλε ο ΑΝΥΕΘΑ για όσους καταταγούν μέχρι το τέλος του 2020

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στη Βάλια Πετούρη και στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ είπε ότι «η θητεία γίνεται εξάμηνη για όλα τα παιδιά που θα υπηρετήσουν και είναι πάνω από πέντε σε μία οικογένεια.

Δεύτερον, υπάρχει τακτοποίηση των ανυπότακτων. Αν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 πάνε φαντάροι, κλείνουν όλα τα θέματα που είχαν στρατολογικά, ποινικά ή διοικητικά. Για τους αντιρρησίες συνείδησης που επιθυμούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας τους κατεβαίνει το όριο».

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ που από χθες βρίσκεται υπό διαβούλευση.

Militaire.grΕπιστροφή στην κορυφή
ramone Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 27/Οκτωβρίου/2018
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 2
  Παράθεση ramone Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Μαρτίου/2019 ώρα 00:58
Ξέρει κανείς ποια η συσχέτιση του νέου αυτού σχεδίου νόμου με το θέμα των Μονίμων Κατοίκων Εξωτερικού (ΜΚΕ) ; Πχ. Αν κάποιος είναι τώρα ανυπότακτος εξωτερικού και το επόμενο διάστημα (πχ. Σε 6 μήνες) πάει στους ΜΚΕ, τι αλλάζει για αυτόν;
Επιστροφή στην κορυφή
tinakanw Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 14/Μαρτίου/2019
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 2
  Παράθεση tinakanw Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Μαρτίου/2019 ώρα 13:58
Καλησπέρα σας, μου ειχε έρθει το χαρτί να καταταγώ πέρυσι, όμως δεν παρουσιαστηκα καθώς μένω στο εξωτερικό. Δεν έκανα καμία διαδικασία όμως δεν ξερω αν θεωρουμαι ανυποτακτος και τι (εσωτερικου ή εξωτερικού). Το πρόβλημα είναι ότι ληγει το διαβατήριο μου που το χρειάζομαι.
Μπορώ να διακόψω την ανυποταξία μου για να μπορώ να κάνω έκδοση διαβατηρίου; Αν την διακόψω τώρα μετά από πόσο καιρό θα μπορώ να βγάλω καινούριο; Ευχαριστώ
Επιστροφή στην κορυφή
NikolaosV Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 11/Νοεμβρίου/2018
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 24
  Παράθεση NikolaosV Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Μαρτίου/2019 ώρα 15:10
Φίλε μου, θα μπορούσες να πας στο προξενείο της χώρας που ζεις ώστε να ζητήσεις να στείλουν από εκεί ένα χαρτί στη στρατολογία που ανήκεις ότι ζεις στο εξωτερικό. Μια βεβαίωση κατοικίας δηλαδή. Θα σου ζητήσουν φυσικά κάποια δικαιολογητικά. Μέσα στη βεβαίωση που θα στείλουν να αιτείται επίσης μια βεβαίωση ανυποταξιας εξωτερικού. Εφοσον, γίνει η διαδικασία που περιγράφω κάποια στιγμή (2-3 εβδομάδες) η στρατολογία στέλνει ως απάντηση την βεβαίωση ανυποταξιας εξωτερικού στο προξενείο. Με αυτή την βεβαίωση μπορείς να κανείς αίτηση για διαβατήριο εφοσον δικαιούσαι σαν ανυποτακτος εξωτερικού. Αν δεν κανείς την διαδικασία φίλε φαίνεσαι στο σύστημα ως ανυποτακτος εσωτερικού και δεν δικαιούσαι έκδοση διαβατηρίου.
Επιστροφή στην κορυφή
tinakanw Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 14/Μαρτίου/2019
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 2
  Παράθεση tinakanw Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Μαρτίου/2019 ώρα 15:47
Σ ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απάντησή σου. Το θέμα είναι ότι το προξενείο της χώρας που βρίσκομαι θα αργήσει πάρα πολύ γιατί είναι όλα τα ραντεβού κλεισμένα για βδομάδες.
Αν κάνω διακοπή ανυποταξίας δεν θα μπορώ να βγάλω διαβατήριο μέχρι να μου ρθει το χαρτί να παρουσιαστώ;
Επιστροφή στην κορυφή
Μενιος Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Μενιος Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Μαρτίου/2019 ώρα 20:39
χαιρεται. Ειμαι 5 χρονια ανυποτακτοσ εξωτερικου και θελω αλλα 2 για ΜΚΕ. Κανω καθε χρονο μηδενικη φορολογικη δηλωση αφου δεν εχω ποτε λαβει εισοδημα στην ελλαδα (ευτυχως) και δεν εχω ποτε δουλεψει στην Ελλαδα. Δεν ειμαι γραμμενος στη ΔΟΥ εξωτερικου μιας και δε βρηκα το λογο αφου κανω φορολογικη δηλωση στην ελλαδα (μηδενικη). Διαβαζοντασ τα παραπανω σχετικα με την ΔΟΥ εξωτερικου, θα σβηστει το προστιμο μολισ γινω ΜΚΕ με το σκεπτικο οτι δεν ειμαι στη ΔΟΥ εξωτερικου (ενω ομως κανω κανονικα φορολογικη δηλωση); Επισης δεν εχω ιδεα αν εχει γινει στρατοδικειο και αν εχω καταδικαστει η οχι (υποπτο). Συνηθως ερχεται χαρτι ; Πως το μαθαινεις ; Αλλιως παιρνεις καπου τηλεφωνο; Που;
Επιστροφή στην κορυφή
NikolaosV Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 11/Νοεμβρίου/2018
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 24
  Παράθεση NikolaosV Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Μαρτίου/2019 ώρα 01:21
Φίλε μου, Από αυτά που έχω καταφέρει να μάθω περί διαγραφης προστίμου ανυποταξίας όταν βγεις ΜΚΕ και κάποια συσχέτιση με το να πρέπει να είσαι γραμμένος στη ΔΟΥ εξωτερικού έχω λάβει συνήθως την εξής απάντηση. «Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο». «Είναι καθαρά στρατολογικό θέμα και δεν υπάρχει λόγος για την εφορία να αρνηθεί την ακύρωση του προστίμου εφοσον το πρόστιμο το βάζει η στρατολογία με απόφαση και επίσης το σβήνει η στρατολογία με άλλη απόφαση» . Έχω ακούσει τα ίδια λόγια από δικηγόρους και από άτομα του φόρουμ με εμπειρία περί στρατολογικών. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό ας το πει. Ή ας επιβεβαιώσει κάποιος αυτά που γράφω. Για τον αν έχει γίνει στρατοδικείο είναι καλό να πάρεις τηλέφωνο την στρατολογία. Εμένα με έχουν εξυπηρετήσει άριστα όσες φορές έχω πάρει. Συνήθως φτάνει χαρτί ειδοποίησης στο σπίτι πριν το στρατοδικείο. Άλλος τρόπος είναι να προσλάβεις δικηγόρο για να μάθει όλα τα σχετικά με την κατάσταση σου. Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
Επιστροφή στην κορυφή
σταθης Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση σταθης Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Μαρτίου/2019 ώρα 13:16
Σου ζητηθηκε η προσκομιση του πιστοποιητικου;

Εχω αναβολη επ αοριστον ως ΜΚΕ. Επεστρεψα πριν 10 χρονια Ελλαδα... Εκ τοτε, εχω δουλεψει σαν ελευθερος επαγγελματιας, παντρευτηκα, εχω δουλεψει ως υπαλληλος κ δεν εχω 'ενοχληθει'. Ειμαι 43 τωρα κ θελω να βγαλω διαβατηριο...
Επιστροφή στην κορυφή
NikolaosV Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 11/Νοεμβρίου/2018
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 24
  Παράθεση NikolaosV Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Μαρτίου/2019 ώρα 15:04
Καλή ερώτηση είναι η εξής: το πρόστιμο ανυποταξιας στάλθηκε σε μια συγκεκριμένη ΔΟΥ που ανήκω. Εφοσον ζω στο εξωτερικό είμαι στη διαδικασία μεταφοράς στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού. Αυτή έχει στην Ελλάδα φυσικά άλλη διεύθυνση κτλ από την ΔΟΥ που σήμερα ανήκω. Όταν βγω ΜΚΕ και βγει απόφαση ακύρωσης προστίμου από την στρατολογία, πως θα ξέρουν αυτοί σε ποια ΔΟΥ πρέπει να την στείλουν; Τι θα γίνει δηλαδή αν στείλουν την απόφαση ακυρωσης στη ίδια ΔΟΥ όπου αρχικά έστειλαν το πρόστιμο και όχι στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού;
Επιστροφή στην κορυφή
anpe Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 28/Ιουνίου/2018
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 4
  Παράθεση anpe Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 17/Μαρτίου/2019 ώρα 21:29
Γεια σας,

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Πέρυσι ταξίδεψα στην Ελλάδα ως ανυπότακτος εξωτερικού χωρίς κάποιο θέμα. Κατά την είσοδο μου στη χώρα, ενημερώθηκα στο αεροδρόμιο ότι η παράμονη μου μπορεί να είναι μέχρι 30 μέρες κλπ. Κατά την αναχώρησή μου, το διαβατήριο δε σφραγίστηκε γιατί ταξίδεψα μέσω Γαλλίας για τις Η. Π. Α. Το διαβατήριό μου σφραγίστηκε στο Παρίσι. Θα έχω κάποιο θέμα φέτος κατά την είσοδό μου στην Ελλάδα;

Επίσης, θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι οι 30 μέρες ετησίως ισχύουν/μηδενίζουν από 1/1 κάθε έτους.

Ευχαριστώ
Επιστροφή στην κορυφή
Mantis Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 18/Μαρτίου/2019
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 5
  Παράθεση Mantis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 18/Μαρτίου/2019 ώρα 02:39
Καλησπέρα σε όλους!
Όπως πολλοί φίλοι της σελίδας, βρίσκομαι και εγώ σε δύσκολη θέση και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα γιατί έχω χαθεί λίγο...
Έχω ρίξει πολύ διάβασμα και στο φορουμ και στη σελίδα της στρατολογίας κ δε μπορώ να βρω "αναιμακτη" λυση... Γι αυτό θα ήθελα την καθοδήγηση σας σε περίπτωση που έχω (ξε) χάσει κάτι...

Είμαι γεννημένος το 1989 και έχω αναβολή μέχρι 31/12/2019 με την αιτιολογία των σπουδών για απόκτηση διδακτορικού. Είμαι στο εξωτερικό σχεδόν 6 χρόνια και το πρόβλημα μου είναι τι θα κάνω όταν τελείωσει η αναβολή που έχω τώρα...

Πρακτικά τα μόνα σενάρια που υπάρχουν απ ότι εχω καταλάβει είναι 2.

Σενάριο 1:
Ως κάτοχος διδακτορικού, αναβολή μέχρι τα 33 μου ως διακεκριμένος επιστήμονας, ΑΝ κ εφόσον παραμείνω σε ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Σενάριο 2:
Να αποδείξω ότι είμαι ΜΚΕ κ να πάρω αναβολή επ' αόριστον.

Σχετικά με το πρώτο σενάριο, αν και τώρα είμαι ακόμα σε ακαδημαϊκό περιβάλλον, μάλλον δεν θα είμαι το 2020 καθώς ψάχνω για δουλειά εκτός ακαδημαϊκού περιβάλλοντως (στο εξωτερικό πάντα). Άρα δεν μπορώ να ακολουθήσω αυτό το μονοπάτι.

Σχετικά με το δεύτερο σενάριο, απέχω ακόμα αρκετά από το να θεωρηθώ ΜΚΕ. Αναλόγως το πόσα χρόνια θα μου αναγνωρίσουν στο Προξενείο, απέχω τουλάχιστον 2-5 χρόνια από ΜΚΕ. Άρα ουτε αυτο φαίνεται να είναι λύση.

Άρα τι γίνεται στην περίπτωση μου;
Όπως το βλέπω, οδεύω ολοταχώς προς ανυποταξία εξωτερικού και πρόστιμο 6.000ε μετά την 1/1/2020, εκτός αν παραμείνω στο ακαδημαϊκό περιβάλλον, κάτι το οποίο δεν θέλω να κάνω.

Με λίγα λόγια, δεδομένου ότι θελω να βρω δουλειά εκτός ακαδημαϊκου περιβάλλοντως και δεδομένου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δηλωθώ ΜΚΕ για τουλάχιστον άλλα 2 χρόνια, μπορώ να κάνω κάτι για να γλιτώσω το πρόστιμο και τις νομικές κυρώσεις;

Πολλές φορές βλέπω από πολλούς να προτείνεται η λύση της αναβολής για λόγους υγείας. Αυτό δεν είναι λύση για ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό. Δεν γίνεται καποιος να αφήνει τις δουλειες και τις υποχρεώσεις του καθε 6 μήνες, να μπαινει σε ενα αεροπλάνο κ να πηγαίνει Ελλάδα για κανά μήνα και να το παίζει τρελός στην στρατολογία για να παίρνει αναβολές.

Θα εκτιμούσα ΠΑΡΑ πολύ οποιαδήποτε βοήθεια/καθοδήγηση.
Καλό κουράγιο σε όλους!

ΥΓ1: Δεν βρίσκεται κανένας από τους 2 γονείς μου εν ζωή. Απ ότι έχω ψαξει και έχω δει δεν παίζει κάποιο ρόλο αλλά το λέω σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο παραθυράκι.

ΥΓ2: Το να γυρίσω, να υπηρετήσω και να ξαναφύγω δεν είναι εφικτό διότι βρίσκομαι στην Αμερική και αν φύγω τώρα από τη χώρα (την Αμερική εννοώ), μετά δεν ξαναμπαίνω με τίποτα...
Επιστροφή στην κορυφή
Νίκος Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Νίκος Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 18/Μαρτίου/2019 ώρα 11:24
Λυπάμαι αλλά θα σας το καταστήσω λίγο πιο δύσκολο. Το διδακτορικό δεν είναι δουλειά για το στρατό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να υπολογίζετε τη χορηγία για το διδακτορικό ως μισθό ή εισόδημα. Αυτό σημαίνει ότι πιθανώς δεν έχετε 6 χρόνια για να ζήσετε για να επιβιώσετε στο εξωτερικό. Διαφορετικά χρειάζεστε 11 χρόνια για μόνιμο πολίτη στο εξωτερικό.
Επιστροφή στην κορυφή
Mantis Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 18/Μαρτίου/2019
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 5
  Παράθεση Mantis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 18/Μαρτίου/2019 ώρα 16:38
Αρχικά αποστάλθηκε από Νίκος

Λυπάμαι αλλά θα σας το καταστήσω λίγο πιο δύσκολο. Το διδακτορικό δεν είναι δουλειά για το στρατό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να υπολογίζετε τη χορηγία για το διδακτορικό ως μισθό ή εισόδημα. Αυτό σημαίνει ότι πιθανώς δεν έχετε 6 χρόνια για να ζήσετε για να επιβιώσετε στο εξωτερικό. Διαφορετικά χρειάζεστε 11 χρόνια για μόνιμο πολίτη στο εξωτερικό.

Σωστά τα λες Νίκο. Ωστόσο γνωρίζω και περιπτώσεις ανθρώπων που τους μετρήθηκαν τα χρόνια που ήταν διδακτορικοί. Γι αυτό είπα ότι θέλω ακόμα 2-5 χρόνια, αναλόγως το πόσο τυχερός θα είμαι με το προξενείο...
Όμως έχεις δίκιο, δεν μετράνε γενικά. Αν κ θα πρεπε σε πολλές περιπτωσεις γιατί δεν είναι όλοι οι διδακτορικοί σε όλες τις χώρες το ίδιο...

Απλά θεωρώ αδιανόητο και άδικο για έναν άνθρωπο που λείπει τόσα χρόνια απο την Ελλάδα κ προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή του στο εξωτερικό, να μην υπάρχει κάποια ρύθμιση κ κάποιος τρόπος να γλιτώσει το πρόστιμο.

Επιστροφή στην κορυφή
Γιώργος Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Γιώργος Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 18/Μαρτίου/2019 ώρα 22:11
Από ποτέ θα ξεκινήσει να ισχύει το παρόν σχέδιο νόμου; Πρέπει να ψηφιστεί και να δημοσιευθεί σε εφημερίδα της κυβερνήσεως προφανώς... Ξέρει κανείς ποσό χρονοβόρα είναι αυτή η διαδικασία;
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10347
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Μαρτίου/2019 ώρα 17:47
Στοιχεία σοκ: Πάνω από 30.000 οι ανυπότακτοι

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου με αφορμή την ολοκλήρωση της διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου του υπουργείου, υπερβαίνουν τους 30.000. Κάτι που σημαίνει ότι περισσότεροι από ένας στους τέσσερις που είναι υπόχρεοι για στρατιωτική θητεία δεν κατατάσσονται.

“Πρέπει να γίνουν τέτοιες κινήσεις ώστε οι στρατεύσιμοι που θα στρατευθούν στην ώρα τους να μην νιώθουν ότι έχουν απέναντί τους ένα εχθρικό κράτος”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελου Αποστολάκη.

Αναφορικά με τα μέτρα που προβλεπουν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, προβλέπουν μεταξύ άλλων, την αναστολή της επιβολής διοικητικών και οικονομικών κυρώσεων έως το 2020.

Onalert.gr
Επιστροφή στην κορυφή


 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 5556575859 76>