Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Ανυπότακτοι εξωτερικού

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 5051525354 75>
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος


Νίκος Γ. Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Νίκος Γ. Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Ανυπότακτοι εξωτερικού
    Αποστολή: 14/Νοεμβρίου/2018 ώρα 08:31
Ευχαριστώ πολύ για την απαντηση,

Σε 1 χρόνο λήγει η αναβολή μου που είχα πάρει 10 χρόνια πριν λόγω σπουδών. Τα τελευταία 3 χρόνια ζω κ εργάζομαι στη Γερμανία.

Οπότε ουσιαστικά θα πληρώσω το πρόστιμο κ κάποια στιγμή όταν θελήσω να γυρίσω μόνιμα στην Ελλάδα θα πρέπει να μπω για 6 μήνες στρατό.

Ουσιαστικά με το πρόστιμο εξαγοραζω 2-3 μήνες θητείας.


Επιστροφή στην κορυφή
NikolaosV Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 11/Νοεμβρίου/2018
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 24
  Παράθεση NikolaosV Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Νοεμβρίου/2018 ώρα 09:06
Κατάλαβα και ευχαριστώ για τις πληροφορίες Με την έκδοση διαβατηρίου τι γίνεται όμως; Προσπάθησες να βγάλεις στην Ελλάδα ως ανυποτακτοσ Εξωτερικού ενώ είχες απαγόρευση εξόδου;
Επιστροφή στην κορυφή
E8 Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση E8 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Νοεμβρίου/2018 ώρα 14:07
Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει?
Επιστροφή στην κορυφή
Aνυπoτακτος Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Aνυπoτακτος Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Νοεμβρίου/2018 ώρα 17:02
Αρκετά ανακριβή τα τελευταία μηνύματα. Οι αναπυποτακτοι εξωτερικού ΔΕΝ έχουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. (Η απαγόρευση μπορεί να υπήρξε όσο βρίσκονται σε κατάσταση ανυποταξίας και μέχρι να κηρυχθούν επίσημα ως ανυπότακτοι εξωτερικού, αλλιώς για ανυπότακτους που ποτέ δεν τακτοποίησαν έναντι της στρατολογίας το να ενημερώσουν μέσω πρεσβείας ότι βρίσκονται στο εξωτερικό). Για αυτό που γράφω υπάρχει νόμος και ΦΕΚ που έχω αναφέρει σε προηγούμενες σελίδες. Ανυπότακτος εξωτερικού μπορείς να κηρυχθείς εφόσον αποδιξεις ότι διαμενείς σε χώρα εξωτερικού όταν βγεις ανυπότακτος. Αυτό μπορεί να γίνει με την απλή παρουσία σου στην πρεσβεία. Ανάλογα την πρεσβεία μπορεί να σου ζητήσουν από καθόλου έως και διάφορα αποδεικτικά. Οι ανυπότακτοι εξωτερικού μπορούν να βγάλουν διαβατήριο. Πριν το κάνουν αυτό ο ανυπότατκος πρέπει να ζητήσει βεβαίωση ανυποταξίας εξωτερικού. Με βάση τα παραπάνω αυτό μπορεί να το ζητήσει μόνο μέσω της πρεσβείας καθώς μόνο αυτοί μπορούν να αποδείξουν ότι ο ανυπότακτος όντως διαμένεί στο εξωτερικό. Αν είσαι ανυπότακτος τότε είσαι ανυπότακτος εσωτερικού και απαγορεύεται να φύγεις από τη χώρα, εκτός αν αποδείξεις ότι διαμενείς ήδη στο εξωτερικό όπως γίνεσαι ανυπότακτος εξωτερικού και έχεις δικαίωμα διαμονής 30 ημερών. Αν είσαι ανυπότακτος εξωτερικού δε γίνεται να έχεις απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Προφανώς δεν έχει ποτέ μεριμνήσει να τηρήσεις την διαδικασία και είσαι καταλογισμένος ως ανυπότακτος εσωτερικού.
Επιστροφή στην κορυφή
Aνυπoτακτος Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Aνυπoτακτος Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Νοεμβρίου/2018 ώρα 17:05
Το πρόστιμο δε σχετίζεται με καμία εξαγορά θητιας αν το πληρώσεις συνεχίζεις να είσαι υποχρεωμένος να πρέπει να κανείς θητεία διακρείας 9 μηνών συν 1 μήνα παραπάνω επειδή ήσουν ανυπότακτος.
Επιστροφή στην κορυφή
NikolaosV Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 11/Νοεμβρίου/2018
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 24
  Παράθεση NikolaosV Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Νοεμβρίου/2018 ώρα 23:34
Εγώ προσωπικά πριν από 4 χρόνια έκανα την διαδικασία στο προξενείο για να βγω ανυπότακτος εξωτερικού. Έλαβα επίσης την βεβαίωση της ανυποταξίας εξωτερικού από τη στρατολογία με την οποία επίσης κατάφερα να βγάλω διαβατήριο μέσω προξενείου ως ανυπότακτος εξωτερικού. Πριν ένα μήνα στειλαμε και πάλι χαρτί στη στρατολογία για να ανανεώσω και πάλι την ανυποταξία εξωτερικού. Έλαβα από τη στρατολογία εκ νέου την βεβαίωση ανυποταξιασ Εξωτερικού. Πριν λίγες μέρες όμως έμαθα ότι ναι μεν εμφανίζομαι στο σύστημα ότι ζω στο εξωτερικό (διεύθυνση εξωτερικού) αλλά έχω απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Δεν έχω κάνει κάτι άλλο «παράνομο» εκτός της ανυποταξίας για να έχω απαγόρευση εξόδου. Επίσης από αυτά που έχω διαβάσει βλέπω ότι δεν είμαι ο μόνος που ως ανυπότακτος εξωτερικού έχει απαγόρευση εξόδου. Την άλλη εβδομάδα πάω Ελλάδα και άνησυχω μήπως βρω κάποιο πρόβλημα κατά την αίτηση διαβατηρίου και κατά την έξοδο μου από τη χώρα.
Επιστροφή στην κορυφή
one Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση one Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Νοεμβρίου/2018 ώρα 23:43
NikolaosV, σε ολους του ανυποτακτους (και εσωτερικου και εξωτερικου) φαινεται στο συστημα οτι εχουν απαγορεψη εξοδου, αλλα για αυτον ακριβως το λογο προσκομιζεις και την προσφατη βεβαιωση ανυποταξιας εξωτερικου που σου στελνει η στρατολογια μεσω του προξενειου, ωστε να σου βγαλουν διαβατηριο.
Μπορεις να τηλεφωνησεις το γραφειο διαβατηριων που θα πας και να στο διαβεβαιωσουν.
Επιστροφή στην κορυφή
Ανυπότακτος Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Ανυπότακτος Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Νοεμβρίου/2018 ώρα 09:50
Τοτε φίλε Νικόλαε αυτό που πιθανώς συμβαίνει είναι ότι οι αστυνομικές αρχές και η εισαγγελεία δεν έχουν ενημερωθεί από τη στρατολογία. Σε αυτη τη περίπτωση πρέπει να πας από εκεί και να τους πιέσεις να κάνουν τη δουλειά τους καθώς από την απερισκεψία τους παρανομούν εις βάρος σου.
Καλό θα είναι όμως πρωτού να είσαι βέβαιος να εκφέρεις μια άποψη με βεβαιοτητα να διασταυρώνεις τον νόμο καθώς όλοι εδώ έχουμε τις ίδιες απορίες και την ίδια αγωνία ωστε τις λιγες μερες που θα πάμε σπίτι μας να μην έχουμε εξτρα ζητήματα.
Επιστροφή στην κορυφή
Aνυπότακτος Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Aνυπότακτος Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Νοεμβρίου/2018 ώρα 13:39
one Από που προκύπτει ότι στο σύστημα φαίνεται ότι υπάρχει απαγόρευση εισόδου;
Δηλαδή το σύστημα το λέει αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο ο κάθε αστυνομικός ξέρει αν εσύ είσαι ανυπότακτος εξωτερικού; Δηλαδή το σύστημα της αστυνομίας την στιγμή του ελέγχου έχει όλες αυτές της πληροφορίες; Προφανώς αν και η αστυνομία ξέρει τα εντάλματα της εισαγελίας είναιά δυνατό κάθε αστυνομικός να πρέπει να αποφασίζει κάπως έτσι αν θα σε σταματήσει στα σύνορα η όχι. Πάμε παρακάτω στο άρθρο 53 του στρατιωτικού νόμου αναφέρετε το εξής αυτό λέξη :

https://www.stratologia.gr/el/nomothesia

Κεφάλαιο Η - ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ - ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ
Άρθρο 53
Στερήσεις ανυποτάκτων και λιποτακτών

5. Ομοίως, επιτρέπεται η είσοδος και η παραμονή στην Ελλάδα, χωρίς έλεγχο της στρατολογικής κατάστασης, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες, συνολικά ή τμηματικά, κατ' έτος, ανυπότακτων του εξωτερικού. Το χρονικό διάστημα του ανωτέρω εδαφίου μπορεί να ανανεώνεται μέχρι τη συμπλήρωση τριών (3) μηνών συνολικά, αποκλειστικά σε περιπτώσεις που η είσοδος και παραμονή στην Ελλάδα επιβάλλεται για λόγους προσωπικής ασφάλειας, εξαιτίας σοβαρών, πασίδηλων γεγονότων, που συμβαίνουν στις χώρες διαμονής τους, όπως εξεγέρσεις, πόλεμοι ή θεομηνίες. Η διαδικασία, οι λοιπές προϋποθέσεις, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και οι λεπτομέρειες για την υπαγωγή στις διατάξεις της παραγράφου αυτής καθορίζονται, εφόσον απαιτηθεί, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου αυτού εφαρμόζεται και στην προκειμένη περίπτωση.

μετά από αυτά πως προκύπτει ακριβώς ότι υπάρχει απαγόρευση εξόδου;
Αυτό που υπάρχει είναι ένταλμα ανυποταξίαs το οποίο δεν ενεργοποιείται εφόσον είσαι λιγότερες από 31 μέρες στην ελλάδα (έως 30 δηλαδή) κατά ημερολογιακό έτος, αυτό πάλι δε γίνεται να φανεί στο σύστημα έτσι ακριβώς. Δε γίνετε να υπάρχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να αναφέρεται στο σύστημα με κάποια συνθήκη. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι ότι με κάποιο τρόπο βρήκανε πως κάθισες παραπάνω από 30 ημέρες και σου έβαλαν 2ο πρόστιμο η αυτοστιγμής απόdeixthike και όντως σε συλάβανε. Όχι όμως ότι είσαι ανυπότακτος εξωτερικού και σε σταματήσανε καθώς παρά του ότι είσαι σε ανυποταξία νόμιμα έχεις δικαίωμα να βγεις από τη χώρα καθώς προβλέπετε από το παραπάνω άρθρο η παρουσία σου στη χώρα έως και 30 ημέρες και δεν εκρεμμεί τίποτα εις βάρος σου και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα έχει αρθεί με την υπαγωγή σου στους ανυπότακτους εξωτερικού, εφόσον η στρατονομία ενημερώσει τον στρατιωτικό εισαγγελέα και αυτός την αστυνομία (η η στρατονομία απευθίας την αστυνομία). αν κάτσεις 31 θα εκρεμμεί, τώρα αν αυτό γίνεται αυτόματα η θέλει νέα εισαγελική εντολή, η αν αυτό φενετε έτσι ακριβώς στα συστήματα της αστυνομίας (που αμφιβάλω) είναι άλλο ζήτημα αλλά απαγόρευση εξόδου δεν υπάρχει.
Επιστροφή στην κορυφή
NikolaosV Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 11/Νοεμβρίου/2018
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 24
  Παράθεση NikolaosV Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Νοεμβρίου/2018 ώρα 17:01
Γεια σου φίλε. Δεν γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους φαίνεται στο σύστημα της αστυνομίας ότι έχω απαγόρευση εξόδου. Βάζουν τα στοιχεία μου και φαίνεται αυτό το στατουσ.. τι να πω. Φαίνεται μεν ότι ζω στο εξωτερικό μας είπανε, αλλά φαίνεται επισης η απαγόρευση εξόδου. Δεν έχω πάει στην Ελλάδα εδώ και 6 χρόνια και δηλώθηκα όπως έγραψα, πριν από 4 χρόνια περίπου ως ανυπότακτος εξωτερικού για πρώτη φορά. Τώρα που θέλω να ανανεώσω το διαβατήριο μου έκανα ξανά την διαδικασία και έλαβα εκ νέου την βεβαίωση ανυποταξίας. Για την στρατολογία λοιπόν είμαι ανυπότακτος εξωτερικού και έχω βεβαίωση. Δεν έχω κάνει κάτι άλλο παράνομο, είμαι σίγουρος. Δεν πλήρωσα το πρόστιμο αλλά η ποινική δίωξη είναι για χρέη για πάνω από 100.000€ όποτε δεν είναι για αυτό η απαγόρευση όπως καταλαβαίνετε. Ίσως να μην έχει ενημερωθεί η αστυνομία από την στρατολογία για να ενημερώσουν τα συστήματά τους. Δε γνωρίζω. Έχω διαβάσει ότι αρκετά άτομα αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση. Ίσως ανησυχώ περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Την άλλη Τετάρτη που θα είμαι Ελλάδα θα πάω στη στρατολογία για να μάθω περισσότερα. Επίσης την ίδια μέρα θα πάω για ανανέωση της ταυτότητας μου και για αίτηση διαβατηρίου. Θα σας ενημερώσω μόλις μάθω κάτι επιπλέον.
Επιστροφή στην κορυφή
one Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση one Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Νοεμβρίου/2018 ώρα 17:34
Εχω ρωτησει και προσφατα και παλιοτερα το γραφειο διαβατηριων για αυτο το θεμα (γιατι ενω υπαρχει κανονικα καταχωρηση ως εξωτερικου, αναγραφεται ταυτοχρονα και απογορεψη εξοδου) και μου ειπαν οτι ετσι το εχουν περασμενο στο συστημα γενικως. Γιαυτο ζητανε να τους παμε την προσφατη (εντος 6 μηνων) βεβαιωση εξωτερικου, ωστε να βγαλουμε κανονικα διαβατηριο. Δηλαδη δεν ανεφερε κανενας υπαλληλος εκει οτι ''αμα αναγραφεται στο κομπιουτερ απαγορεψη εξοδου, δεν βγαινει διαβατηριο'', η απαντηση ηταν ''ναι ετσι αναγραφεται και γιαυτο ζηταμε και την προσφατη βεβαιωση της στρατολογιας ωστε να τη συμπεριλαβουμε στην αιτηση και να σας εκδωσουμε διαβατηριο''.
Επιστροφή στην κορυφή
one Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση one Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Νοεμβρίου/2018 ώρα 18:12
Επισης, και τυπικα με το γραμμα του νομου να το δουμε, οντως ισχυει η απαγορευση εξοδου γενικα και για τους ανυποτακτους εξωτερικου, αφου ειναι στην ευθυνη του ανυποτακτου να αποδειξει με τα εισιτηρια πτησης οτι δεν βρισκεται για περισσοτερες απο 30 μερες.
Αλλιως, αν δεν υπηρχε ''απαγορευση εξοδου'' στα κομπιουτερ, τοτε δεν θα ειχε και νοημα ο περιορισμος των 30 ημερων.
Επιστροφή στην κορυφή
NikolaosV Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 11/Νοεμβρίου/2018
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 24
  Παράθεση NikolaosV Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Νοεμβρίου/2018 ώρα 22:40
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε. Την άλλη εβδομάδα που θα πάω να κάνω τις δουλίτσες που ανέφερα, θα έχω περισσότερες πληροφορίες τις οποίες θα μοιραστώ μαζί σας στο φόρουμ. Προς το παρόν αύριο θα πάει ένας συγγενής στη στρατολογία για να τους εξηγήσει ότι φαίνομαι ακόμη με απαγόρευση εξόδου και αν υπάρχει τρόπος δηλαδή να μας βοηθήσουν ώστε να σβηστεί αυτό το στάτους. Έχω άλλη μια ερώτηση αν γνωρίζει κανείς: οι μοναδικές προσαυξήσεις που έχει το πρόστιμο των 6.000€ είναι αυτό το 1% κάθε μήνα; Ή μήπως υπάρχει και άλλες επιπλέον προσαυξήσεις πχ επιπλέον πρόστιμα για μη τακτοποίηση του χρέους, ετήσια επιπλέον επιτόκια κτλ... Πολύ ειδική ερώτηση... καταλαβαίνω... αν έχεις κάποιος την γνώση/εμπειρία ας μας πει. Ευχαριστώ παιδιά
Επιστροφή στην κορυφή
Ανυπότακτος Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Ανυπότακτος Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Νοεμβρίου/2018 ώρα 00:19
Επισης, και τυπικα με το γραμμα του νομου να το δουμε, οντως ισχυει η απαγορευση εξοδου γενικα και για τους ανυποτακτους εξωτερικου, αφου ειναι στην ευθυνη του ανυποτακτου να αποδειξει με τα εισιτηρια πτησης οτι δεν βρισκεται για περισσοτερες απο 30 μερες.
Αλλιως, αν δεν υπηρχε ''απαγορευση εξοδου'' στα κομπιουτερ, τοτε δεν θα ειχε και νοημα ο περιορισμος των 30 ημερων.

Αυτό που λες είναι επικίνδυνο και λάθος. Ο νόμος ορίζει ότι επιτρέπεται για αυτή την κατηγορία η παραμονή έως 30 ημέρες άρα και μπορεί να φύγει άρα δεν υπάρχει απαγόρευση εξόδου α λα καρτ. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να φύγει.

Τώρα το αν αναγράφεται έτσι όπως το λες (που αμφιβάλω) στην τελική δε μας αφορά.


Αυτό που θεωρώ ότι μας αφορά, όπως και γιατί θεωρώ επικίνδυνο αυτό που λες :

Αν κάποιος σε συλλάβει πρέπει στο τέλος να αποδείξει γιατί σε συλλαμβάνει. Είσαι αθώος μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο. Όχι ένοχος μέχρι να αποδείξεις την αθωότητά σου.

Ναι μεν εισαι ανυποτακτος παρόλα αυτά ο νόμος σου δίνει 1 δικαίωμα. Αν κάποιος παραβεί τους όρους θα έχει πιθανώς τις συνέπειες του νόμου. Αν κάποιος σε συλλάβει χωρίς να έχει στοιχεία τότε τι ακριβώς κάνει; Στα σύνορα αν μπορούν να μετρήσουν πόσες μέρες έμεινες στην Ελλάδα ας το κάνουν και αν είσαι εκτός προθεσμίας ή έχει υπάρξει κάποια άλλη πρακτική παρεξήγηση, τοτε να σε κρατήσουν. Αλλά δε γίνεται κάποιος να σε βάλει να αποδείξεις πόσες μέρες βρισκόσουν στην Ελλάδα επειδή έτσι του ήρθε έτσι "προληπτικά" ή δε ξέρω γω τι άλλο. Οπότε θεωρώ επικύνδινο να πιστεύουμε αναμεταξύ μας ότι είναι πιθανό γιατί μετά δε γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας και την πατάμε.

Επιστροφή στην κορυφή
Ανυπότακτος Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Ανυπότακτος Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Νοεμβρίου/2018 ώρα 00:26
MΌνο αυτές είναι.
Λόγο του ότι το πρόστιμο είναι Πρόστιμο και όχι οφειλή στην εφορία (οκ η εφορία το εισπράττει αλλά δε διέφυγες φόρων ξέρω γω) δεν έχει αλλες επιπτώσεις εκτός του 1% που αν δε κάνω λάθος σταματάει στα 7.500 (αν ξέρει κάποιος ας μας πει).

Το σημαντικό πρόβλημα είναι ότι εφόσον δε το έχεις πληρώσει ή διακανονίσει τότε δε μπορείς να έχει φορολογική ενημερότητα.
Επιστροφή στην κορυφή
Δημήτρης Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Δημήτρης Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Νοεμβρίου/2018 ώρα 03:41
Καλησπέρα θα ήθελα ν κάνω μια ερωτήση Είμαι 23 ετών και Κατοικώ στο Λονδίνο 4χρονια τώρα Τον Δεκέμβρη 31 του μηνός τελειώνει η αναβολή μου Αλλά δεν μπορώ να παρουσιαστώ τον Μάρτιο του 19 για να κάνω την θητεια μου λόγο δουλειάς Όποτε σκέφτομαι να μην παρουσιαστώ.. μου είπαν πως γίνετε να μην παρουσιαστώ αλλά πρέπει να πάω στο Ελληνικό πρακτορείο να καταθέσω τα απαραίτητα χαρτιά (το ότι εργάζομαι και διαμένω 4χρονια στο Λονδίνο) Έτσι ώστε να βγω ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ και όταν θα κλείσω τα 7χρονια μόνιμης κατοικίας στο Λονδίνο (δουλεύοντας ) τότε θα πάρω απαλλαγή αορίστου μόνιμου κατοίκου εξωτερικού και το προστυμο 6.000€ θα διαγραφεί; Γνωρίζει κάποιος κάτ ιγια αυτό ; Σας παρακαλώ ενημερώστε με Σας ευχαριστώ
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10345
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Νοεμβρίου/2018 ώρα 08:51
Διάβασε τα μηνύματα αυτής και της προηγούμενης σελίδας.

Επίσης διάβασε και τη σελίδα από τη Πρεσβεία του Λονδίνου που αφορά ειδικά τους ανυπότακτους εξωτερικού.

Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο - Στρατολογικά Θέματα
Επιστροφή στην κορυφή
one Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση one Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Νοεμβρίου/2018 ώρα 12:19
Η ιδια η στρατολογια μου ειχε πει οτι εμεις πρεπει να φροντιζουμε να τους δειχνουμε οτι ειμαστε λιγοτερες απο 30 μερες με τα εισιτηρια μας. Βεβαιως και εχεις το δικαιωμα να φυγεις, ομως δειχνοντας τα εισιτηρια σε τυχον ελεγχο.
Επιστροφή στην κορυφή


 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 5051525354 75>