Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Διαδικασία καραντίνας και κατάταξη/αναβολή

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος


Liapunov13 Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 07/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 36
  Παράθεση Liapunov13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Διαδικασία καραντίνας και κατάταξη/αναβολή
    Αποστολή: 07/Μαΐου/2020 ώρα 15:13
Καλησπερα,

Πολλοι απο εμας πηραμε χθες τα σημειωματα καταταξης για την Γ ΕΣΣΟ του Ιουνιου 2020.
Για αυτους που ζουνε στο εξωτερικο και θελουν να κατεβουν στην Ελλαδα για καταταξη ή αναβολη, ξερετε αν ισχύει
η υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών μόλις φτάσουν στην Ελλαδα έχοντας σημείωμα κατάταξης στα χέρια;

Ευχαριστώ
Επιστροφή στην κορυφή
Kleomenis1 Δες τη Λίστα
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος


Μέλος από: 21/Απριλίου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10
  Παράθεση Kleomenis1 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 08/Μαΐου/2020 ώρα 11:14
Για την υποχρεωτική καραντίνα αναρωτιέμαι κι εγώ. Έστειλα e-mail αλλά δεν πήρα απάντηση. Διαβάζοντας εδώ αναρωτιέμαι αν κάποιος μπορεί να επικαλεστεί λόγους ανωτέρας βίας και να μπει με την επόμενη ΕΣΣΟ.

Επιστροφή στην κορυφή
nick29e Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 08/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 1
  Παράθεση nick29e Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Μαΐου/2020 ώρα 12:52
Γεια σε όλους! Πολύ χρήσιμο forum btw, έχω βρει πολύ περισσότερες πληροφορίες απ’ ότι στο site της στρατολογίας. Εγώ ζω στη Σουηδία 5 χρόνια (4 με δουλειά) κι έχω πάρει αναβολή για λόγους υγείας 2 συνεχόμενα χρόνια. Θα πήγαινα για τρίτη απόπειρα αναβολής αλλά το timing τώρα είναι λίγο περίεργο προφανώς, με κάλεσαν στην ΕΣΣΟ Ιουνίου.

Τηλεφώνησα στη στρατολογία και μου ανέφεραν αυτό το άρθρο 70 και επίκληση σε λόγους ανωτέρας βίας. Μου σύστησαν να το προσπαθήσω και να στείλω όσα περισσότερα συνοδευτικά έγγραφα μπορώ (που δείχνουν το ότι είναι αδύνατον να ταξιδέψω εγκαίρως).

Σαν εναλλακτική μου πρότειναν την αναβολή για κοινωνικούς λόγους εφ’ όσον δεν έχω ξαναζητήσει αναβολή γι’ αυτό το λόγο. Παρ’ όλα αυτά, ήταν επιφυλακτικοί για το αν θα δεχτούν αυτές τις αιτήσεις γιατί όπως είπε ‘έχουν γίνει πολύ αυστηρότεροι με τις αναβολές’. Οπότε στην τελική μπερδεύτηκα λίγο, απ’τη μία μου συστήνουν να το προσπαθήσω κι από την άλλη δεν φαίνεται να πιστεύουν ούτε οι ίδιοι ότι θα λειτουργήσει.:S

Έχει προσπαθήσει κανείς να ζητήσει αναβολή για λόγους ανωτέρας βίας; Καμία συμβουλή για το τι έγγραφα να στείλω;

Ευχαριστώ προκαταβολικά, Νίκος
Επιστροφή στην κορυφή
Liapunov13 Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 07/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 36
  Παράθεση Liapunov13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Μαΐου/2020 ώρα 00:37
Καλησπερα nick29e,

ειμαστε στην ιδια ακριβως φαση, σου εχω στειλει προσωπικο μυνημα για συντονισμο
Επιστροφή στην κορυφή
larwse Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 14/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 4
  Παράθεση larwse Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Μαΐου/2020 ώρα 13:39

Παιδιά καλησπέρα.Eιμαι ακριβώς στην ιδια κατασταση. Έκανα αίτηση αναβολής για κοινωνικούς λογούς πριν δυο μέρες και σημερα μου στείλαν την απόρριψη. Στο email που εστειλα στη στρατολογία επισύναψα:

  • 1. Αίτηση
  • 2. Υπεύθυνη δήλωση με τους λόγους για τους οποίους αιτούμαι αναβολή
  • 3. Aποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμός δημοτικών φόρων)
  • 4. Αστυνομική ταυτότητα
  • 5. Σημείωμα κατάταξης

Μίλησα με στρατολογία και μου είπαν ότι έχουν γραμμή από τα κεντρικά να απορρίπτουν όλες τις αιτήσεις για κοινωνικούς, εκτός από πάρα πολύ σοβαρές περιπτώσεις.

Εγώ στην αίτηση μου ανέφερα πως είμαι στο εξωτερικό και δεν μπορώ να πάρω άδεια από τη δουλειά μου (κλάφτηκα λίγο) και πως δεν υπάρχον πτήσεις λόγω Covid και μου είναι αδύνατο να έρθω Ελλάδα. Η απάντηση του ήταν πως αυτοί δεν είναι λόγοι που απασχολούν τη στρατολογία και πως αν ψάξω θα βρω πτήσεις με ανταπόκριση. Εν ολίγης ότι είναι δικό μου πρόβλημα.

Τώρα βλεπω πως και οι πτήσεις που υποτίθεται θα γινόντουσαν κανονικά 18-25 Μαιου δεν υπάρχον πια και Transavia/Ryanair δεν πετάνε από Ολλανδία μέχρι 4 Ιονίου. Οπότε ειμαστε πραγματικα εγκλωβισμένοι. Βλεπω μονο κατι ενδιάμεσες με 3 στάσεις. Τρεχα γύρευε.

Πήρα ξανά στρατολογία να ρωτήσω μήπως και η αιτηση για παραπομπή σε γιατρο γίνετε online , αντί του φρουραρχείου , μπας και κερδίσω λιγο χρονο αλλα που ειπαν όχι (εχω ήδη πάρει 2 αναβολές για ψυχολογικό και πας για απαλλαγή) Επίσης μου είπε ότι λόγω της κατάστασης η όλη διαδικασία μπορει να παρει 1-1,5 μηνα γιατι η επιτροπή εξετάζει 20 άτομα την ημερα. Να σκεφτείτε τώρα βλέπουν αυτούς που ηταν να μπουν Μάρτιο.

Επιστροφή στην κορυφή
castorsia Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 14/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 7
  Παράθεση castorsia Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Μαΐου/2020 ώρα 15:34
Και εγώ ακριβώς στην ίδια φάση.2 φορές αναβολή και υπολόγιζα να κατέβω αλλά είναι αδύνατο. Πτήσεις δεν υπάρχουν, και όσες υπάρχουν συνηθως ακυρώνονται. Λόττο. Από στρατολογία μου είπανε να αιτηθώ αναβολή κοινωνικών λόγων... Σου έχω στείλει μήνυμα Νίκο.
Επιστροφή στην κορυφή
castorsia Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 14/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 7
  Παράθεση castorsia Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Μαΐου/2020 ώρα 18:44
Το γράφω και εδώ.Λοιπόν, για όσους βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και ιδιαίτερα στο Λονδίνο το τηλέφωνο του στρατολογικού γραφείου της Πρεσβείας είναι το 02073135612. Μίλησα με μια κυρία, εξαιρετικά ευγενική. Πρότεινε (αν και δεν οριστικοποιήθηκε) να μεταβώ στη Πρεσβεία και να κάνω υπεύθυνη δήλωση, με το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία θα εξηγώ γιατί αιτούμαι αναβολή για κοινωνικούς λόγους. Και μετά θα το στείλουν και αυτοί (δεν είμαι σίγουρος για αυτό) ; Αυτό μόνο.

Αλλά παιδιά δεν έχουν ενημέρωση. Μου έλεγαν για πτήσεις με ανταπόκριση, πως δεν έχουν λάβει κάποια guidelines ώστε να ξέρουν τι να κάνουν... Σήμερα είπαν να πάω από εκεί κάποια μέρα (για επικύρωση υπεύθυνης δήλωσης μάλλον) ενώ εχθές μου έστειλαν μήνυμα ότι είναι κλειστά και δεν λειτουργούν.

Γενικά μπάχαλο. Και προκύπτει το ερώτημα κατά πόσο θα έχουν αποτέλεσμα οι αιτήσεις μας από την στιγμή που ήδη διαβάζουμε πως απορρίπτονται. Πρέπει να τους πιέσουμε μέσω Πρεσβείας, να καταλάβουν ότι είμαστε πολλοί και είχαμε όλη την καλή διάθεση να κατέβουμε ώστε να τακτοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας, αλλά τώρα είναι απλά αδύνατο. Δεν καταλαβαίνουν ότι είμαστε παγιδευμένοι; Οι οδηγίες της Πρεσβείας για πτήση με ανταπόκριση εκδόθηκαν 1,5 μήνα πριν, αρχές Απριλίου, από τότε οι πτήσεις έχουν μειωθεί απόλυτα, η κατάσταση άλλαξε εντελώς, οι χώρες έκλεισαν τα σύνορα τους!
Επιστροφή στην κορυφή
IoannisT Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 13/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 9
  Παράθεση IoannisT Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Μαΐου/2020 ώρα 11:57
Αν και δεν ειμαι στην Αγγλικα ή καπου στο εξωτερικο, αρχιζω να πιστευω και εγω οτι ισχυει αυτο για τις αναβολες για κοινωνικους λογους... Ειχα κανει και εγω αιτηση επικαλεστηκα οικονομικα ζητημα (στην ουσια απλα ηθελα περισσοτερο χρονο για να μου βγαλει το νοσοκομειο καποια χαρτια νοσηλειας και παρακολουθησηξς που ηθελα γιατι λογω της καραντινας τα παντα παιρνουν τον τετραπλασιο χρονο), και μου εδωσαν την απορριπτική... Τι φαση... Υπο αλλες συνθηκες να καταλαβω οτι εχει πεσει σημα να απορριπτουν τις αιτησεις για κοινωνικους λογους... Αλλα υπο συνθηκες πανδημιας (που στην Ελλαδα ειμαστε τυχεροι που δεν εχουμε lockdown) αυτοι θελουν να μαζευτει ο κοσμος να παει στρατο ντε και καλα αντι να περιμενει να 1 ΕΣΣΟ να ηρεμησουν λιγο τα πραγματα; Επρεπε να επιδιωκουν τις αναβολες αυτην την περιοδο για να μην μαζευτουν πολλοι απο παντου... Οχι να τις απορριπτουν
Επιστροφή στην κορυφή
Kleomenis1 Δες τη Λίστα
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος


Μέλος από: 21/Απριλίου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10
  Παράθεση Kleomenis1 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 15/Μαΐου/2020 ώρα 13:07
Ειδικά δεδομένου ότι η αναβολή για κοινωνικούς λόγους δίνεται μόνο μία φορά και για μικρό διάστημα οπότε είναι απλά μια μικρή εξυπηρέτηση, θα έπρεπε να δίνεται πολύ εύκολα.

Ειδικά για αρκετούς από το εξωτερικό θα αρκούσε μία ΕΣΣΟ μην πω και μερικές μέρες ακόμα, αν φτιάξει κάπως η κατάσταση με τις πτήσεις τον Ιούνιο.
Επιστροφή στην κορυφή
souidos Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 16/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 1
  Παράθεση souidos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Μαΐου/2020 ώρα 19:06
Καλησπερα νικο.

και εγω στην ιδια φαση ακριβως. ειμαι σουηδια για δουλεια 5 χρονια και παω για 3η αναβολη/απαλαγη και με εχουν καλεσει ιουνιο. απο στρατολογια πολυ εξυπηρετικοι μου ειπαν να μαζεψω οτι δικαιολογητικα μπορω οτι βρισκομαι στο εξωτερικο.

μου ειπαν οτι προς το παρον δεν εχουν δυνατοτητα να δωσουν αναβολη για κοινωνικους λογους αλλα επειδη ειμαστε παρα πολυ που επικοινωνουμε απο εξωτερικο θα πρεπει να γινει κατι εστω και αφου περασει η ημερομηνια καταταξης οταν καταλαβουν το μεγεθος του προβληματος απο το υπουργειο...

απο την πρεσβια καμια βοηθεια προς το παρον. με πολυ ηρωνικο υφος μου λενε οτι υπαρχουν πτησεις με ενδιαμεση.2 πτησεις την εβδομαδα μεσω 2 ανταποκρισεων. αστεια πραγματα να κολλησουμε καπου στον δρομο...

εχεις βγαλει καποια ακρη εσυ με πρεσβια; ζητησες καποια δικαιολογιτκα για την αιτηση αναβολης;Επιστροφή στην κορυφή
Stranger Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση Stranger Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Μαΐου/2020 ώρα 21:19
Καλησπέρα σας. Κι εγώ ζω στο εξωτερικό και αντιμετωπίζω πάνω κάτω τα ίδια. Αυτό που τελικά καταλαβα είναι οτι η υποχρέωση της στράτευσης είναι όπως όλες τις υποχρεώσεις τις Ελλάδας. Μονόπλευρες , έχεις δηλαδή την υποχρέωση να πας αλλα εκείνες δεν έχουν την υποχρέωση να σου παρέχουν βοήθεια όταν την χρειαστείς ( τύπου : ας μην έφευγες από την Ελλάδα όπως μου είπε με υφάκι δημόσια υπάλληλος στην στρατολογία όταν πήρα τηλ ). Ξεκάθαρα μας αντιμετωπίζουν σαν πηγή εσόδων αφού τρως 6000€ αν δεν μπεις την ημερομηνία που πρέπει θεωρώντας οτι είσαι ανυπότακτος.😂 Καλή υπομονή παιδιά και μην τους βρίζεται μόνο όταν κλείνει υο τηλέφωνο ή όταν τους γράφεται mail. Μπροστά στην μούρη τους θέλει που έχουν αφήσει τόσο κόσμο στον αέρα και κάνουν τους ανήξερους ενώ πληρώνονται από το ίδιο το κράτος !
Επιστροφή στην κορυφή
Liapunov13 Δες τη Λίστα
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας


Μέλος από: 07/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 36
  Παράθεση Liapunov13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 17/Μαΐου/2020 ώρα 00:13
Αρχικά αποστάλθηκε από souidos

Καλησπερα νικο.

και εγω στην ιδια φαση ακριβως. Ειμαι σουηδια για δουλεια 5 χρονια και παω για 3η αναβολη/απαλαγη και με εχουν καλεσει ιουνιο. Απο στρατολογια πολυ εξυπηρετικοι μου ειπαν να μαζεψω οτι δικαιολογητικα μπορω οτι βρισκομαι στο εξωτερικο.

μου ειπαν οτι προς το παρον δεν εχουν δυνατοτητα να δωσουν αναβολη για κοινωνικους λογους αλλα επειδη ειμαστε παρα πολυ που επικοινωνουμε απο εξωτερικο θα πρεπει να γινει κατι εστω και αφου περασει η ημερομηνια καταταξης οταν καταλαβουν το μεγεθος του προβληματος απο το υπουργειο...

απο την πρεσβια καμια βοηθεια προς το παρον. Με πολυ ηρωνικο υφος μου λενε οτι υπαρχουν πτησεις με ενδιαμεση.2 πτησεις την εβδομαδα μεσω 2 ανταποκρισεων. Αστεια πραγματα να κολλησουμε καπου στον δρομο...

εχεις βγαλει καποια ακρη εσυ με πρεσβια; Ζητησες καποια δικαιολογιτκα για την αιτηση αναβολης;

Ναι, ζητησαμε απο την πρεσβεια Σουηδιας ενα πιστοποιητικο οτι μενουμε εδω κ μας ζητησε τα εξης χαρτια:
- χαρτι απο την εφορια (personbevis) που αναγραφη ημερομηνια αφιξης στη σουηδια
- συμβολαια εργασιας
- φορολογικες δηλωσεις

Τα εχω καταθεσει απο δευτερα κ περιμενω το πιστοποιητιηκο. Σου εχω στειλει πμ

Αρχικά αποστάλθηκε από Stranger

Τύπου : Ας μην έφευγες από την Ελλάδα όπως μου είπε με υφάκι δημόσια υπάλληλος στην στρατολογία όταν πήρα τηλ). Ξεκάθαρα μας αντιμετωπίζουν σαν πηγή εσόδων αφού τρως 6000€ αν δεν μπεις την ημερομηνία που πρέπει θεωρώντας οτι είσαι ανυπότακτος

Δυστηχως, καπως ετσι ειναι τα πραματα, παρα πολυ κακη αντιμετωπιση σοτυς Ελληνες του εξωτερικου σε μια τετοια δυσκολη διεθνη συγκυρια
Επιστροφή στην κορυφή


 Απάντηση Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.