Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος


Signaller Δες τη Λίστα
Στρατηγός
Στρατηγός
Avatar

Μέλος από: 16/Φεβρουαρίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 3234
  Παράθεση Signaller Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
    Αποστολή: 12/Αυγούστου/2016 ώρα 09:14
Καλημέρα.
Ανοίγω αυτό το θέμα για να συζητήσουμε σχετικά με τον τούρκο πρόεδρο, τον Ερντογάν.
Ποιά είναι η γνώμη σας ;
Είναι λίγο περίεργη φυσιογνωμία.
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
Επιστροφή στην κορυφή
anaktas Δες τη Λίστα
Ανθυπολοχαγός
Ανθυπολοχαγός
Avatar

Μέλος από: 31/Μαΐου/2013
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 317
  Παράθεση anaktas Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 12/Αυγούστου/2016 ώρα 22:40
Προσωπικά θεωρώ ότι τόσο καιρό ήταν ελεύθερος να αλωνίζει στην περιοχή ώς υποτιθέμενη δύναμη περιφερειακής ισχύος στην Μ. Ανατολή, επιδεικνύοντας την δύναμή του (πρλβ κατάριψη ρωσικού μαχητικού, σφαγή Κουρδικών πληθυσμών κλπ). Βλέποντας δε και την Δύση να διατηρεί μια σχετικά διπλωματική και απαθής θα έλεγα, στάση στις προκλήσεις του, ενισχύθηκαν οι μεγαλοϊδεατισμοί του για την θέση του ώς σουλτάνος.

Οι αυταρχικές του τάσεις μάλιστα έφτασαν στο αποκορύφωμά τους, μιλώντας για την προ του πραξικοπήματος εποχή, την στιγμή που ο Νταβούτογλου παραιτήθηκε από την κυβέρνηση του Ερντογάν παίρνοντας μαζί του την όποια στρατηγική της ήπιας ισχύος εφάρμοζε έως τότε η Τουρκια, σύμφωνα με το δόγμα Νταβούτογλου, χάνοντας έτσι η τουρκική κυβέρνηση την μοναδική φωνή που μπορούσε ίσως να αντισταθεί και να φέρει αντίρηση στον Ερντογάν, ο οποίος αναδείχθηκε έτσι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης.

Από κει και πέρα, το πρόσφατο πραξικόπημα, μόνο αρνητικές δεν είχε συνέπειες για τον Ερντογάν αφού του έδωσε την τέλεια αφορμή - υπεράσπιση της δημοκρατίας- για να ξεκινήσει μία τεράστια εκκαθάριση του τουρκικού λαού από όσους φαινομενικά ήταν πραξικοπηματίες και συνεργοί αλλά στην ουσία φιμώνει τον Τύπο, καταστρέφει την Παιδεία με το κλείσιμο σχολείων, καθαρίζει τα όποια "επικίνδυνα" υπολλείματα στον Στρατό και διαλύει την κοσμική υπόσταση της πολιτικής μετατρέποντας την Τουρκία από ένα κεμαλικό σε ένα ισλαμικό κράτος με ότι αυτό συνεπάγεται.

Προφανώς έχει ήδη ξεκινίσει η διαδικασία απομάκρυνσής του Ερντογάν από την εξουσία, με τον όποιο τρόπο γίνει αυτό δεν ξέρω διότι είναι αδύνατο να τον αφήσουν, ιδίως οι ΗΠΑ ελεύθερο να αλωνίζει.
Η αρχή του τέλους του Ερντογάν έγινε με το πραξικόπημα που - δεν ξέρω αν το πιστεύει κανείς άλλος- Αλλά για έναν περίεργο λόγο είχα την εντύπωση ότι θα πετύχαινε, διότι οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν θα χρειάζοταν να μπούν καν στον τεράστιο κόπο που θα μπούνε τώρα για την απομάκρυνσή του από την Εξουσία.

Βέβαια ο Ερντογάν δεν είναι χαζός, έξυπνος είναι, γι αυτό και τώρα βλέπουμε στην επισκεψή του στην Μόσχα να θέλει να γυρίσει τις σχέσεις των 2 χωρών στην κατάσταση προ της κατάρριψης του μαχητικού και έτσι αργότερα να αναζητήσει στήριγμα στην Ρωσία.
Και για να κερδίσει υποστηρικτές εντός της χώρας καταφεύγει σε εθνικιστικά παραλληρήματα και σε δηλώσεις περί επαναφοράς θανατικής ποινής διότι το απαιτεί ο λαός.
Δηλαδή φοβούμενος Για την θέση του ψάχνει εξωτερικούς συμμάχους (=> Ρωσία) και στο εσωτερικό της χώρας του κάνει αυτό που ξέρει καλά εδώ και χρόνια: Λαϊκίζει και βρίσκει έναν εχθρό (... Η Δύση... ) ο οποίος θέλει το κακό της Τουρκίας και και και... Και μιλά με απαράμιλλο στόμφο για τα σχέδιά του για την υπεράσπιση του λαού της Τουρκίας...

Amat victoria curam
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10321
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Νοεμβρίου/2016 ώρα 23:06
Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για τον Ερντογάν από τα e-mail που διέρρευσαν στο Wikileaks

WikiLeaks: Η ενημέρωση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για τον Ερντογάν
Επιστροφή στην κορυφή


 Απάντηση Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.