Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Ευρωπαική νομοθεσία περι όπλων

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος


AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 487
  Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Ευρωπαική νομοθεσία περι όπλων
    Αποστολή: 02/Μαρτίου/2016 ώρα 09:04
Ας δούμε πως προσεγγίζουν την οπλοκατοχή και οπλοφορία οι Πιθηκάνθρωποι της Ευρωπαικής Ηπείρου.
Αυστρία:
5 κατηγορίες περι όπλων
α) Όπλα που απαγορεύονται
Αυτόματα και ημιαυτόματα όχι για πολιτική χρήση
Σιγαστήρες
Καραμπίνες με μήκος κάνης λιγότερο απο 45εκ ή ολικό μήκος κάτω απο 90εκ.
Σπαστά κοντάκια
Όπλα με όψη άλλου αντικειμένου
β) Όπλα που χρειάζονται άδεια
Ημιαυτόματα τυφέκια για σκοποβολή και κυνήγι, επαναληπτικές καραμπίνες και όπλα με μήκος μικρότερο των 60εκ
(πιστόλια, περίστροφα αλλά και τυφέκια κινητού ουραίου). Τα ημιαυτόματα τυφέκια για να μην πέσουν στην κατηγορία α,
πρέπει να πιστοποιηθούν απο τις αρχές
γ) Όπλα που χρειάζονται εγγραφή
Σπαστά και κινητού ουραίου. Όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών μπορούν ελεύθερα να τα κατέχουν, η κατοχή δηλώνεται στο
σημείο αγοράς.
δ) Άλλα όπλα
Σπαστα λειόκανα. Όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών μπορούν ελεύθερα να τα κατέχουν, η κατοχή δηλώνεται στο σημείο
αγοράς.
ε) Παλαιά όπλα
Επροσθογεμή, αντικες, μαύρης πυρίτιδας. Κατοχή χωρίς δήλωση.

Κύπρος
H Κύπρος απαγορεύει ρητά την κατοχή όπλων, ακόμα και.22. Επιτρέπει την κατοχή λειόκανου για κυνήγι με 2 φυσσίγγια στην γεμιστήρα (τι μου θυμίζει).

Τσεχία
Έχω ξανα αναφερθεί στο παρελθόν οπότε θα αρκεστώ σε μία λέξη : ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Φιλανδία
Η άδεια δίνεται απο τα αστυνομικά τμήματα. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό όπλων που μπορεί να κατέχει κάποιος.
Απαγορεύονται τα αυτόματα, οι ρουκέτες και τα κανόνια. Λολ

Γαλλία
Χρειάζεται άδεια για την κατοχή σε ημιαυτόματα με γεμιστήρες μεγαλύτερους των 3 φυσσιγγίων, όλα τα όπλα που χρησιμοποιούν στρατιωτικά διαμετρήματα χρειάζονται ειδικές άδειες Β1, Β2 ή Β4. Το 2013, η Γαλλία περιόρισε τον αριθμό κατοχής φυσσιγγίων σε 20 για τα πιστόλια. Απαγορεύονται τα αυτόματα.

Γερμανία
Για να κατέχεις όπλο χρειάζεσαι άδεια του κράτους. Ανθρωποι με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, ψυχικές διαταραχές, και μειωμένης εμπιστοσύνης δεν μπορούν να κατέχουν άδειες. Πρέπει ο πολίτης να αποδείξει την ανάγκη για να κατέχει όπλο, η αυτοάμυνα δεν θεωρείται αποδεκτός λόγος. Η κάτοχη πολλών όπλων προυποθέτει άδεια για κάθε ένα απο αυτά. Για τους σκοπευτές χρειάζεται να είσαι μέλος σκοπευτικού συλλόγου για 12 μήνες, και να έχεις δώσει το παρόν 18 φορές τον τελευταίο χρόνο. Οπλοφορία μόνο κατα περίπτωση, και αρκετά σφιχτοκώλεν.

Ουγγαρία
Απαγορεύονται τα αυτόματα. Μετά απο άδεια της αστυνομίας και εφόσον έχεις άδεια θήρας ή σκοποβολής επιτρέπονται:
ημιαυτόματα τυφέκια, λειόκανα και πιστόλια. Τα εγκλήματα με όπλα στην Ουγγαρία είναι πολύ σπάνια.

Ιρλανδία
Η κατοχή επιτρέπεται κατόπιν αδείας, αλλά οι νόμοι είναι αρκετά πολύπλοκοι, όπως και στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν μπαίνω καν στον κόπο.

Ιταλία
Ούνα φάτσα ούνα ράτσα. Όχι όμως και στα όπλα. Επιτρέπεται η κατοχή, υπάρχουν 3 ειδών άδειες. Κυνηγίου, σκοποβολής και οπλοφορίας. Η άδεια σκοποβολής σου δίνει το δικαίωμα να μεταφέρεις το όπλο σου ανα την επικράτεια στα σκοπευτήρια, μετά το όπλο πρέπει να φυλάσσεται κλειδωμένο σε οπλοβαστό και άδειο. Μπορείς να κατέχεις μέχρι 6 όπλα για σκοποβολή, πιστόλια-τυφέκια. Για κυνήγι, δεν υπάρχει όριο. Για την οπλοφορία, θες ειδικό λόγο. Μπορείς να αγοράζεις και πυρομαχικά.

Ολλανδία
Όπλα κατέχουν οι δυνάμεις ασφαλείας, οι κυνηγοι και οι σκοπευτές. Η αυτοάμυνα δεν λογίζεται ως επαρκής λόγος για κατοχή. Για κυνήγι περνάς απο μάθημα ασφαλούς χρήσης όπλου, για την σκοποβολή πρέπει να είσαι γραμμένος σε σύλλογο για 12 μήνες. Τα όπλα φυλλάσονται σε θωρακισμένο χώρο. Η αστυνομία κάθε χρόνο περνά και κάνει έλεγχο στα όπλα και τον χώρο φύλαξης. Τα αυτόματα απαγορεύονται. Ημιαυτόματα τυφέκια, πιστόλια, και γεμιστήρες όλων των μεγεθών επιτρέπονται, καθώς και όλοι οι τύποι πυρομαχικών. Επιτρέπεται η κατοχή μέχρι 5 όπλων.

Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 487
  Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Μαρτίου/2016 ώρα 09:04
Πολωνία
Χρειάζεται άδεια. Για να την βγάλεις περνάς απο ψυχολογικό τεστ το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε 5 χρόνια, έχεις καθαρό ποινικό μητρώο, και λόγο για την άδεια: Σκοποβολή, συλλογή, κυνήγι, ή αυτοάμυνα (θεωρείται σοβαρός λόγος, αρκεί να μπορείς να το αποδείξεις). Επίσης περνάς απο τεστ χειρισμού όπλου απο την αστυνομία.

Ρουμανία
Απο τις ποιό αυστηρές νομοθεσίες. Ακόμα και μη φονικό όπλο να αγοράσεις (σπρέυ πιπεριού), θες άδεια απο την αστυνομία. Δεν επιτρέπεται η οπλοκατοχή φονικών όπλων απο τους πολίτες.

Σλοβακία
Βλέπε Τσεχία :D

Σλοβενία
Επιτρέπεται κατόπιν αδείας, για κυνήγι, σκοποβολή ή αυτοάμυνα (θεωρείται σοβαρός λόγος, αρκεί να μπορείς να το αποδείξεις). Πρεπει να έχεις καθαρό μητρώο, ψυχικά υγειής και να μην είσαι αντιρρησίας συνείδησης. Τα όπλα φυλάσσονται κλειδωμένα και άδεια.

Ισπανία
Ούτε σφεντόνα δεν μπορείς να κατέχεις.

Σουηδία
Η άδεια βγαίνει απο την αστυνομία, χρειάζεται καθαρό ποινικό και άνω των 18. Πρέπει να έισαι μέλος σκοπευτικού συλλόγου ή να έχεις περάσει διαγώνισμα κυνηγιού (jägarexamen). Το πρώτο είναι για πιστόλια και καραμπίνες σκοποβολής, το δεύτερο για τυφέκια (πάντα ραβδωτά) και λειόκανα κυνηγίου. Μπορείς να κατέχεις 6 τυφέκια κυνηγίου και 10 πιστόλια, ή 8/8 μείγμα.

Ηνωμένο Βασίλειο
Υπάρχουν σκοπευτήρια και μπορείς να βγάλεις άδεια για λειόκανο ή ραβδωτό, αλλά η αυστηρότητα και ο έλεγχος αποστειρώνει το ενδιαφέρον. Απαγορεύονται τα στρατιωτικού τύπου τυφέκια, επιτρέπονται μόνο με ενσωματωμένη γεμιστήρα 2 φυσιγγίων. Τα πιστόλια απαγορεύτηκαν το 1997, μετά απο 2 περιστατικά σε σχολεία της Αγγλίας. Γενικά η οπλοκατοχή είναι αρκετά δύσκολη.

Χώρες της Ευρώπης που δεν ανήκουν στην Ένωση


Σερβία

Απο τις ποιό φιλικές χώρες στον κόσμο.2η θέση παγκοσμίως ως προς την οπλοκατοχή. Τα τυφέκια, καραμπίνες και πιστόλια επιτρέπονται σε όλους τους πολίτες. Χρειάζεται άδεια για οπλοφορία. Τα όπλα δηλώνονται, και δεν πρέπει να έχεις βεβαρυμένο φάκελο, ψυχικές διαταραχές, αλκοολισμό κλπ. Στο τέλος βεβαια, τον τελικό λόγο τον έχει η αστυνομία (αμα δουν οτι είσαι περίεργος, αρνούνται και τελειώνει το θέμα). Δεν υπάρχει πλαφον στον αριθμό και το διαμέτρημα, εκτος απο.50 BMG. Υπάρχει περιορισμός στα πυρομαχικά.60 σφαίρες το χρόνο, εκτός απο τις σφαίρες που καταναλώνονται στα σκοπευτήρια (έξυπνη κίνηση, μας ενδιαφέρει). Επιτρέπεται να αναγομώνεις φυσσίγγια καραμπίνας, αλλά όχι τυφεκίων/πιστολιών. Υπάρχει πίεση απο τους συλλόγους να αλλάξει αυτό και να επιτραπεί το reloading και για τυφέκια (οργάνωση-η λέξη κλειδί).

Ελβετία
Ο 2ος παράδεισος. Επιτρέπονται τα όπλα, πας φαντάρος και μολις απολυθείς, παίρνεις μαζί σου και το SiG 556. Απαγορεύονται τα πυρομαχικά. Αν δεν θες να κρατάς στο όπλο της θητείας σου στο σπίτι, το πας στο στρατόπεδο. Το δικαίωμα του λαού στα όπλα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Ουκρανία
Επιτρέπεται οι πολίτες να κατέχουν μη αυτόματα τυφέκια και καραμπίνες, εφόσον τα φυλάνε όπως πρέπει όταν δεν τα χρησιμοποιούν (μα τι ούγκαλοι-λολ). Απαγορεύονται τα πιστόλια, εκτός αν είναι για σκοποβολή. Τα διαμετρήματα που επιτρέπονται είναι :
.22,9mm. 357mag και.38. Ναι, επιτρέπουν για σκοποβολή και τα magnum.
Πρέπει να είσαι 21 χρονών για καραμπίνα,25 για τυφέκιο, καθαρό ποινικό, χωρίς ιστορικό βίας, ψυχικά υγειής και με κάποιο λόγο (σκοποβολή-κυνήγι, κλπ). Η οπλοφορία θέλει σοβαρό λόγο.

Έτσι λοιπόν βλέπουν τα πράγματα οι αγαπητοί αυστραλοπίθηκοι της Ευρώπης. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πηγή :https://en.Wikipedia.org/wiki/Overview_of_gun_laws_by_nation#Europe
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 487
  Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Μαρτίου/2016 ώρα 17:11
Ξέχασα να αναφέρω την Νορβηγία

Οι Βίκινγκς επιτρέπουν την οπλοκατοχή. Επιτρέπονται τα ημιαυτόματα, κινητού ουραίου και επαναληπτικές καραμπίνες. Απαγορεύονται αυστηρά τα αυτόματα. Η μετατροπή ημιαυτόματου σε αυτόματο χωρίς την άδεια του κράτους θεωρείται κακούργημα. Δεν βρήκα κάποια πηγή, αλλά νομίζω οτι απαγορεύονται όλα τα ημιαυτόματα στρατιωτικού τύπου για αυτό το λόγο.

Τα πιστόλια έχουν περιορισμούς στο διαμέτρημα. Το.50 S&W θεωρείται πολύ δυνατό και απαγορεύεται. Επιτρέπονται διαμετρήματα που χρησιμοποιούνται σε σκοπευτικούς αγώνες. Υπάρχει περιορισμός στο πόσα πιστόλια μπορείς να κατέχεις ανα διαμέτρημα (μόνο 1).

Υπάρχουν 2 τρόποι να αποκτήσεις άδεια. Είτε άδεια κυνηγίου, είτε άδεια σκοποβολής. Για άδεια κυνηγίου, ο αιτών πρέπει να παρακολουθήσει 9 μαθήματα συνολικής διάρκειας 30 ωρών, και να περάσει το διαγώνισμα. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρία όπλων, λειτουργεία, θεωρίας θήρας και περιβαντολογικής προστασίας. Για σκοποβολή, παρακολουθεί μάθημα 9 ωρών με θεωρητικό και πρακτικό διαγώνισμα. Μόλις περάσει, γράφεται στον σύλλογο, και μετά απο 6 μήνες μπορεί να πάρει όπλο. Για όσους ασχολούνται με πρωταθλητισμό και έχουν Νορβηγική υπηκοότητα, επιτρέπονται τυφέκια διαμετρήματος 6.5x55 Swedish,7.62x51 kai.22LR.

Οι νόμοι περι αποθήκευσης είναι αρκετά αυστηροί. Για καραμπίνες και τυφέκια, χρειάζεται το όπλο, ή ένα βασικό μέρος αυτού (κλείστρο-κάνη-κεφαλή κλείστρου) να είναι ασφαλώς αποθηκευμένο. Αυτό σημαίνει Οπλοβαστός ή Οπλοκιβώτιο, το οποίο να είναι πακτωμένο σε ένα μέρος του σπιτιού. Η αστυνομία έχει δικαίωμα ελέγχου του τρόπου αποθήκευσης του όπλου ΜΟΝΟ!

Επιτρέπεται να αγοράσεις πυρομαχικά, αν και εφόσον κατέχεις άδεια, μέχρι 10.000 σφαίρες (δέκα χιλιάδες ο.0), ή 15.000 αν οι 5.000 είναι διαμετρήματος.22LR. Μέχρι 2 κιλά μαύρης πυρίτιδας σε ξεχωριστό κτίριο αν έχεις την κατάλληλη άδεια.

Κατα την μεταφορά του όπλου, αυτό πρέπει να είναι άδειο και να μην φαίνεται. Δεν επιτρέπεται να το φέρεις στο σώμα.

Μετά την επίθεση του Μπρέιβικ, δεν έχουν αλλάξει πολλά στη νομοθεσία. Η Νορβηγία παραμένει μία χώρα με ελάχιστα εγκλήματα στα οποία χρησιμοποιούνται πυροβόλα όπλα.

Η Νορβηγία είναι μια καλή απόδειξη οτι με σωστή νομοθεσία και εφαρμογή αυτής, ακόμα και πλήγματα τύπου Μπρέιβικ μπορούν να ξεπεραστούν και ο λαός να συνεχίζει να κατέχει όπλα. Γενικά είναι αρκετά αυστηροί αλλα όχι απαγορευτικοί. Εμείς είμαστε απαγορευτικοί σε πολλά πράγματα, γι'αυτό και η Ελλάδα δυσλειτουργεί σε πολλά σημεία.

https://en.Wikipedia.org/wiki/Gun_politics_in_Norway

https://www.loc.gov/law/help/firearms-control/norway.php
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10312
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Μαρτίου/2016 ώρα 18:22
Μπές στο www.finn.no/torget (Νορβηγικό αντίστοιχο του ebay), βάλε "våpen" και δες τι όπλα πωλούνται. Μέχρι και Accuracy International θα βρείς.

Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 487
  Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Μαρτίου/2016 ώρα 18:47
Ναι, οι Φιλανδοί έχουν τρέλα με τα όπλα. Μέχρι και Saco TRG 42 μπορείς να έχεις, εδώ αυτά είναι μόνο για ΕΚΑΜ.

Ίσα ίσα που είναι πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό να φτιάχνεις το όπλο κομμάτι κομμάτι. Μπορείς να πάρεις έπιπλο AI ή McMillan περασμένο με εποξική ρητίνη για καλύτερες αρμονικές, κίνηση Surgeon 591 ή οτι άλλο θές, κάνη πάχους και μήκους της αρεσκείας σου, δίποδα-τρίποδα, διόπτρες και λοιπά καλαμπαλίκια. Οι άνθρωποι κάθονται και μετράνε πόσοι κόκκοι προωθητικού κάνει ποιο εύστοχη τη βολή λόγω ταλάντωσης της κάνης. Και μετά ρωτάμε γιατί έχουν προοδεύσει. Μα γιατί το κουράζουν το μπρίκι. Το δουλεύουν.

Το ρητό "οι ελεύθεροι άνθρωποι έχουν όπλα, οι σκλάβοι έχουν αλυσίδες", αποδεικνύεται 100% σωστό. Ένας Έλληνας Μπρέιβικ να εμφανιστεί και θα απαγορευτούν οι σκοπευτικοί σύλλογοι και το κυνήγι εδώ. Θα γίνουμε όλοι vegan.

Τέλος πάντων, τα γραφόμενα εύχομαι να τα διαβάσουν και άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους Ευρωπαίους, μπας και σταματήσουμε να είμαστε για το ευρωπέος.
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10312
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Μαρτίου/2016 ώρα 18:55
Και να τα διαβάσουν, όταν τα μυαλά τους είναι κολλημένα στον Εμφύλιο, μην ελπίζεις ότι θα τα λάβουν υπόψιν.
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 487
  Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Μαρτίου/2016 ώρα 19:28
Δεν ελπίζω, απλά φυτεύω σπόρους.

Φύτευε και μη ερεύνα.
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 487
  Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Μαΐου/2016 ώρα 15:47
Η Ευρωπαική Ένωση ξαναχτυπά φέρνοντας σχέδιο "νόμου" (white paper) περι οπλοκατοχής. Φαίνεται βλέπουν οτι οι άνθρωποι αρχίζουν να αποδοκιμάζουν τις πολιτικές περι μετανάστευσης και ανοιχτών συνόρων, και το τέρας της Ευρώπης τρέχει να αφοπλίσει Τους πολίτες πριν είναι πολύ αργά.

Έτσι, το νέο σχέδιο εστιάζει σε 9 σημεία:
  • Απαγόρευση κατοχής όλων των ημιαυτομάτων όπλων, ακόμα και αν δεν είναι στρατιωτικού τύπου - πιστόλια τυφέκια και καραμπίνες, κεντρικής και περιφεριακής πυροδότησης.
  • Οι γεμιστήρες θα θεωρούνται πλέον βασικό μέρος του όπλου και όχι περιφεριακό υλικό, και χωρίς άδεια οπλοκατοχής δεν θα μπορείς να τις προμηθευτείς.
  • Όριο στην χωρητικότητα της γεμιστήρας (χωρίς περαιτέρω στοιχεία)
  • Όριο στον τύπο και την ποσότητα των πυρομαχικών
  • Απαγόρευση πώλησης όπλων στο internet
  • Απαγόρευση πώλησης όπλων παρέλασης, διακοσμητικά ή για τελετές.
  • Περιορισμοί στα όπλα Airsoft και αγοροπωλησία αυτών.
  • Βιομετρικός έλεγχος των όπλων (λεω εγώ δλδ των κατόχων)
  • Κεντρική αποθήκευση των όπλων και απαγόρευση κατοχής στο σπίτι.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος Αινστάιν για να καταλάβει οτι τέτοια μέτρα δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα εγκληματικότητας. Ουσιαστικά στοχεύουν κατά της νόμιμης οπλοκατοχής, χωρίς να γίνεται ούτε μνεία για τα παράνομα - μαύρα όπλα που συρρέουν στην Ευρώπη απο τα διάφορα πεδία μάχης (Ουκρανία - Συρία - Πρώην Γιουκοσλαβία). Η Ε. Ε μάλλον δεν γνωρίζει οτι τα παραπάνω μέτρα πλην κεντρικής αποθήκευσης εφαρμόζονται στην Αμερική ήδη και με μεγάλη αυστηρότητα. Ακόμα και να αγοράσεις όπλο στο internet, πας και το παραλαμβάνεις απο οπλοπωλείο της αρεσκείας σου, όπου γίνεται το λεγόμενο background check. Η δέ κεντρική αποθήκευση θυμίζει λίγο κομουνιστική Κίνα.

Χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ όπως η Σλοβακία, που γνωρίζουν καλύτερα τα κομουνιστικά τερτίπια, ήδη έχουν διαμαρτυρηθεί εντόνως για αυτό το σχέδιο νόμου. Αυτές οι χώρες θυμούνται πως όταν δεν κατείχαν όπλα, ήρθε το Σοβιέτ και τους κατέλαβε αμαχητί. Γιαυτό και μετά της κατάρρευση της ΕΣΣΔ, εισήγαγαν γρήγορα την οπλοκατοχή στους πολίτες. Το European Community τελικά εξελίσσεται ομαλώς σε κομουνιστική Ευρώπη.

Το White paper δεν συνιστά νόμο, διαταγή ή εντολή. Η ιστορία όμως μας έχει διδάξει οτι όλες οι νομοθεσίες στην Ευρώπη ξεκίνησαν ως white ή non paper. Βασικά κοιτάνε τις αντιδράσεις και κάνουν πλάνα για τις επόμενες ψυχολογικές επιχειρήσεις, εως ότου να μπορέσουν να το κάνουν πραγματικότητα. Θα είναι δύσκολο όμως να πείσουν χώρες όπως η Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Αυστρία. Αυτές οι χώρες έχουν ήδη χαμηλό δείκτη εγκληματικότητας με πυροβόλα όπλα, και οι πολιτικοί τους έχουν το ένστικτο αυτοσυντήρησης τους άρτιο.
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 487
  Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Μαΐου/2016 ώρα 15:57
Συνεχίζοντας, έχουν αναρτήσει ένα βίντεο που δείχνει πόσο έυκολη είναι η μετατροπή ενός ημιαυτόματου σε αυτόματο. Το γέλιο της ιστορίας είναι οτι το βίντεο δεν δειχνει τιποτε άλλο, εκτός απο την χρήση ενός άλλου όπλου το οποίο είχε αυτόματη βολή.Παραθέρω και ένα σύνδεσμο στα αγγλικά που εξηγεί το γελοίο του πράγματος.

http: //gunlex.cz/en/2349-how-the-european-parliament-was-deceived-about-semi-auto-weapons

Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10312
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Μαΐου/2016 ώρα 20:16
Τόσα χρόνια δεν την αποκαλούσαν τυχαία "EUSSR".
Επιστροφή στην κορυφή
AtomicYeti Δες τη Λίστα
Λοχαγός
Λοχαγός
Avatar

Μέλος από: 03/Ιουνίου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 487
  Παράθεση AtomicYeti Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Μαΐου/2016 ώρα 21:16
Μας την πασάρανε σαν ΕΕC αλλα τελικά ήταν EECCCP

Ίσως τελικά οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι να ξυπνήσουν στο τέλος, εδώ είμαστε σε κύματα Δέλτα, ύπνος βαθύς.
Destiny comes to those who listen,the rest will meet their fate!
Επιστροφή στην κορυφή
marilou Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
  Παράθεση marilou Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 21/Νοεμβρίου/2017 ώρα 10:07
Θελω να αγορασω σπρευ πιπεριου, μπορω να βγαλω ειδικη αδεια απο την αστυνομια;
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10312
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 21/Νοεμβρίου/2017 ώρα 16:00
Αμφιβάλλω αν θα σου τη βγάλουν.
Επιστροφή στην κορυφή


 Απάντηση Απάντηση
Τα Greeklish απαγορεύονται και τα μηνύματα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση (βλέπε Σωστά ελληνικά ή διαγραφή)

Γρήγορη Απάντηση
Όνομα:

Μήνυμα:
Κωδικός Ασφαλείας:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Φόρτωση νέου Κώδικα
Παρακαλώ εισάγετε τον Κωδικό Ασφαλείας που φαίνεται παραπάνω σαν γραφικό.
Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Cookies στον browser.