Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις       Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Πόλεμος στη Συρία

Το κανάλι του ελληνικού στρατού στο Google+  Facebook  Twitter  Youtube 
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 11121314>
Συγγραφέας
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος


Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10324
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Πόλεμος στη Συρία
    Αποστολή: 27/Αυγούστου/2016 ώρα 21:55
Οι Τούρκοι ήδη μετράνε τις πρώτες απώλειες και οι Κούρδοι του YPG συνεχώς ενισχύονται.
Επιστροφή στην κορυφή
Terminator Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Avatar

Μέλος από: 11/Ιουλίου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 1851
  Παράθεση Terminator Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 27/Αυγούστου/2016 ώρα 23:01
Οι Τούρκοι δεν ξέρουν με ποιούς και πόσους τα έχουν βάλει. Σε ισλαμιστές του ISIS έχουν επιτεθεί, σε κούρδους του PKK το ίδιο σε δυνάμεις του Ασαντ το ίδιο γι αυτό και τους "κερνάνε" βομβιστικές επιθέσεις και τρομοκρατικά χτυπήματα σε όλη την τουρκική επικράτεια απο την τουρκοσυριακή μεθόριο ως την Κωνσταντινούπολη ενω ο Ερντογάν είναι απασχολημένος με την "εκκαθάριση" απο τα χουντικά σκουπίδια στην κρατική μηχανή
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10324
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 31/Αυγούστου/2016 ώρα 09:08
Λευκός Οίκος προς Τουρκία : “Μην προελάσετε προς νότο – Το SDF πρέπει να αναδιπλωθεί ανατολικά του Ευφράτη”

Σε μια αμφιλεγόμενη παρέμβαση που αντι να ξεκαθαρίζει ουσιαστικά περιπλέκει την κατάσταση προχώρησε ο Λευκός Οίκος αναφορικά με την Τουρκική εισβολή στην βόρεια Συρία.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το CNN Turk η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα προς την Άγκυρα ζητώντας από την Τουρκία να μην προχωρήσουν οι στρατιωτικές της δυνάμεις προς τα νότια και να μην εμπλακεί σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του SDF το οποίο όπως επισημαίνει στηρίζει.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, Οι Τουρκικές ενέργειες εναντίον του SDF θα περιπλέξουν τις προσπάθειες να δημιουργηθεί το ενιαίο μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Από την άλλη μεριά οι ΗΠΑ ζήτησαν από το SDF να εγκαταλείψει τα εδάφη δυτικά του Ευφράτη και να αναπτυχτεί στα ανατολικά του ποταμού.

Ουσιαστικά οι ΗΠΑ ζητούν από το SDF να εγκαταλείψει μια ολόκληρη περιοχή την οποία κατέλαβε πριν από 2 εβδομάδες με την βοήθεια της Αμερικανικής Αεροπορίας και Αμερικανών Καταδρομέων οι οποίοι επιχειρούσαν μαζί με τους άνδρες του SDF κατά του ISIS.

Οι θέσεις αυτές προκαλούν έντονο προβληματισμό, αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμη και εάν το SDF αποφασίσει να εγκαταλείψει την περιοχή, οι Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν θα μείνουν άπραγες, αλλά και κοιτάξουν να καταλάβουν τα εδάφη αυτά που εγκαταλείπουν οι Κούρδοι και οι συμμαχοί τους, αφού δεν υπάρχει κάποια άλλη στρατιωτική δύναμη στην περιοχή για να επιβάλει την προαναφερθείσα πολιτική επιλογή των ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά το SDF σπατάλησε σημαντικούς πόρους για την κατάληψη της περιοχής Shahba, η οποία συνδέει γεωγραφικά τα Κουρδικά Καντόνια του Efrin και του Kobani.

Η ηγεσία του SDF γνωρίζει ότι εάν δεν καταφέρει την συνένωση των εν λόγω Καντονιών, το Efrin είναι καταδικασμένο να χαθεί, αφού είναι γεωγραφικά εγκλωβισμένο ανάμεσα στην Τουρκία, τις περιοχές που ελέγχουν οι δυνάμεις του ISIS και του FSA, χωρίς εναλλακτικές πηγές ανεφοδιασμού.

Επιπλέον η πιθανή απώλεια του Καντονιού του Efrin βάζει τέλος στα σχέδια των Κούρδων να αποκτήσουν μελλοντικά πρόσβαση στην θάλασσα είτε μέσω Συριακών ή Τουρκικών εδαφών, γεγονός που θα καθιστούσε το υπό δημιουργία Κουρδικό κράτος της Βορείου Συρίας και του Βορείου Ιράκ οικονομικά και πολιτικά ανεξάρτητο από οποιεσδήποτε περιορισμούς που οι γείτονες του θα μπορούσαν να του επιβάλουν.

Δυστυχώς οποιαδήποτε χώρα στην Μέση Ανατολή που δεν διαθέτει ελεύθερη πρόσβαση στην θάλασσα, είναι καταδικασμένη να υποκύψει στις πιέσεις των γειτόνων της και οι Κούρδοι το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν έχουν φίλους στην περιοχή, αφού η αποδυνάμωση τους ευνοεί την Συρία, το Ιράκ, το Ιράν και την Τουρκία, χώρες στις οποίες συγκροτούν ισχυρές μειονότητες.

Viadiplomacy.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10324
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Σεπτεμβρίου/2016 ώρα 12:15
Την πραγματική αποστολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία αποκάλυψε ο Ερντογάν

Την πραγματική αποστολή που έχει αναλάβει η Τουρκία στη βόρεια Συρία αποκάλυψε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους που τον συνέδευσαν στην Κίνα για τη Σύνοδο των G20. Η περιοχή της βόρειας Συρίας στην οποία έχει στείλει τους “κατακτητές” του θα είναι η νέα “πατρίδα” μέσα στην πατρίδα τους για πρόσφυγες από τη Συρία. Σε αντάλλαγμα ο Ερντογάν έχει πάρει το “πράσινο φως’ εξολόθρευσης των Κούρδων και προσπαθεί να κερδίσει και την περιοχή της βόρειας Συρίας την οποία θα ελέγχει.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής από τη Κίνα ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα θέλει να κάνουν “κάτι μαζί” για τη Ράκκα, σημαντικό κέντρο του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό το κάτι δεν μπορεί παρά να είναι στρατιωτική επιχείρηση.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΚΥΠΕ ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δυστυχώς η διεθνής κοινότητα δεν πέτυχε στις εξετάσεις για το θέμα των προσφύγων και συνεχίζει να μην έχει καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις αυτές. Αναφερόμενος στις διμερείς επαφές του στην Κίνα, είπε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχει μια πιο θετική προσέγγιση στο θέμα των προσφύγων. Όπως είπε, το θέμα της ζώνης ασφαλείας το έθεσε στη σύνοδο της Αττάλειας και ως θέμα αρχής κανένας δεν είναι εναντίον, αλλά από τότε μέχρι σήμερα κανείς δεν έκανε κάποια κίνηση. Για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι από την Τζεράμπλους κατευθύνονται προς το νότο, ωστόσο το μόνο μέρος που είναι προβληματικό είναι το Χαλέπι. Τα προβλήματα σχετικά με το Χαλέπι τα συζήτησε και με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα και με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν.

Όπως είπε οι Υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών θα πραγματοποιήσουν τριμερή συνάντηση και εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός πριν το τέλος της βδομάδας που ξεκινά το μπαϊράμι των μουσουλμάνων. Στόχος είναι να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια με τον Ερυθρό Σταυρό, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο Βλαδιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε ότι σε 2-3 μέρες μπορούν να καταλήξουν σε λύση σε αυτό το θέμα. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι με την κατάληψη της Τζεραμπλούς το Ισλαμικό Κράτος αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει και να πάει στη Μπαμπ.

Ωστόσο ανέφερε ότι το πιο σημαντικό κέντρο για τους τζιχαντιστές είναι η Ράκκα και ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει να κάνουν κάτι μαζί με την Τουρκία για τη Ράκκα. “Εμείς του είπαμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα από την πλευρά μας”, πρόσθεσε.

Militaire.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10324
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Σεπτεμβρίου/2016 ώρα 22:27
Οι ΗΠΑ εξετάζουν τον εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας για να ανακαταλάβουν τη Ράκα

Η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει όπλα στους Κούρδους της Συρίας που συμμετέχουν στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκας, του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε σήμερα ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι έχουν δώσει οπλισμό μόνο στην αραβική συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), του αραβοκουρδικού συνασπισμού που εκδίωξε πρόσφατα τους τζιχαντιστές από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μανμπίτζ.

Πλέον η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να εξοπλίσει και τους Κούρδους, δηλαδή τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), διακινδυνεύοντας να προκαλέσει την οργή της Τουρκίας. Η Άγκυρα θεωρεί ότι οι YPG είναι το συριακό παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που το χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

Όταν ρωτήθηκε σήμερα από έναν γερουσιαστή, κατά τη διάρκεια της ακρόασης του από την Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, ο στρατηγός είπε ότι ο εξοπλισμός των YPG θα καθιστούσε πιο αποτελεσματικό τον αραβοκουρδικό συνασπισμό. "Αν ενισχύσουμε τις δυνατότητες των FDS, θα αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας στη Ράκα", σημείωσε.

"Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τους Τούρκους συμμάχους μας (... ) για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να διεξάγουμε αποτελεσματικές και αποφασιστικές επιχειρήσεις στη Ράκα με τις FDS και ταυτόχρονα να διαλύσουμε τις τουρκικές ανησυχίες για τη μακροπρόθεσμη μετεξέλιξη" της κουρδικής οργάνωσης, συνέχισε.

Ο υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ, όταν ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα, τάχθηκε υπέρ του εξοπλισμού των Κούρδων της Συρίας. "Στηρίζω κάθε πρωτοβουλία που θα βοηθούσε" τις FDS "να προωθηθούν στη Ράκα", είπε, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση ακόμη.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι FDS σήμερα αριθμούν 30.000 μαχητές, εκ των οποίων περίπου 14.000 είναι Άραβες. Με βάση το αμερικανικό σχέδιο, η κουρδική συνιστώσα των FDS θα διεξαγάγει την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκας και κατόπιν θα παραχωρήσει τον έλεγχο της πόλης στην αραβική συνιστώσα που θα έχει την ευθύνη –μαζί με άλλες ομάδες– να κρατήσει την πόλη.

Ο Ντάνφορντ παραδέχτηκε πάντως σήμερα ότι το σχέδιο που αφορά αυτό το δεύτερο σκέλος, δηλαδή τη διατήρηση της πόλης υπό τον έλεγχο των FDS, δεν είναι ακόμη έτοιμο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Capital.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10324
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Σεπτεμβρίου/2016 ώρα 22:28
Ο χρήστης Recep Tayyip Erdoğan νιώθει εκνευρισμένος στη τοποθεσία Ankara.


Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10324
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Οκτωβρίου/2016 ώρα 17:23
Ρωσία προς ΗΠΑ: “Τεκτονικές αλλαγές στην Μέση Ανατολή αν επιτεθείτε στον Άσαντ”

“Η άμεση επιθετικότητα” των ΗΠΑ κατά της συριακής κυβέρνησης και των ενόπλων δυνάμεών της, θα μπορούσε να δρομολογήσει “τρομακτικές αλλαγές, τεκτονικού χαρακτήρα” στη Μέση Ανατολή, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που η Μόσχα επιλέγει επισήμως να χρησιμοποιήσει τόσο σκληρές εκφράσεις για να δείξει την δυσαρέσκειά της έναντι της Ουάσινγκτον.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις αντιμαχόμενες πλευρές που μάχονται στη Συρία. Μία πρόσφατη εκεχειρία που είχε επιτευχθεί με την ουσιαστική εμπλοκή της Ουάσιγκτον και της Μόσχας έχει καταρρεύσει, ενώ ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα θέσεις των ανταρτών, βορείως του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ “ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα θέσεις των ανταρτών στα βόρεια του Χαλεπίου, ενώ ο στρατός σφυροκόπησε με πυρά πυροβολικού το παλιό τμήμα της πόλης στη διάρκεια μεγάλης επίθεσης, σύμφωνα με τους αντάρτες αλλά και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο τις γραμμές ανεφοδιασμού, στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων, βορείως του Χαλεπίου.

Πηγή του στρατού δήλωσε στα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας, ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις θέσεις τους, εξέλιξη, την οποία αμφισβητούν οι αντάρτες, που δηλώνουν ότι απέκρουσαν νέα μεγάλη επίθεση”.

Militaire.gr


Επιστροφή στην κορυφή
Soap Δες τη Λίστα
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Avatar

Μέλος από: 11/Μαΐου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 240
  Παράθεση Soap Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Οκτωβρίου/2016 ώρα 18:04
Πιθανοτατα για εσωτερικη καταναλωση δεν παυει ωστοσο να ειναι ορθοτατη κι οχι απλα ορθη ως δηλωση. Πραγματι σε ενα τετοιο ξεσπασμα στην μεση ανατολη, που προσωπικα δεν πιστευω οτι θα συμβει, αλλα αν συμβει οντως θα συμβουνε τεκτονικες αλλαγες.
Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10324
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Οκτωβρίου/2016 ώρα 09:38
Το γεγονός ότι έχουν συγκεντρωθεί τόσες πολλές δυνάμεις άλλων χωρών σε εκείνο το σημείο δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
Επιστροφή στην κορυφή
Soap Δες τη Λίστα
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Avatar

Μέλος από: 11/Μαΐου/2015
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 240
  Παράθεση Soap Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Οκτωβρίου/2016 ώρα 19:16
Αρχικά αποστάλθηκε από Nassos

Το γεγονός ότι έχουν συγκεντρωθεί τόσες πολλές δυνάμεις άλλων χωρών σε εκείνο το σημείο δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Το ζητουμενο ειναι οτι κανουν να το κανουν "αθορυβα" οπως λεω εγω, με περιορισμο δηλαδη σε συμβατικα οπλα . Τα πυρηνικα με προβληματιζουν μονο.
Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10324
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Οκτωβρίου/2016 ώρα 20:27
1.000 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων στέλνει η Άγκυρα μέσα στη Συρία

Ενισχύσεις στέλνει στην Συρία ο Τουρκικός Στρατός κλιμακώνοντας την εμπλοκή της Άγκυρας στο Συριακό εμφύλιο πόλεμο, αφού μετά τα 55 περίπου άρματα μάχης τύπου M-60A3TTS,M-60T Sabra και τα 30 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού/μάχης τύπου ACV-15, η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται να λαμβάνει το ρίσκο για να επιταχύνει την προέλαση των δυνάμεων της.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή των Τούρκων έπαιξε η αποχή από τις επιχειρήσεις σημαντικού αριθμού οργανώσεων που συνιστούν το σώμα των δυνάμεων του FSA που συμμετέχουν στην Τουρκική εισβολή στην βόρεια Συρία, καθώς και οι εντατικές προσπάθειες των Κούρδων και των φιλικών προς αυτούς δυνάμεων του SDF να καταλάβουν την κομβική πόλη Al-Bab.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των δυνάμεων του SDF κινούνται σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν οι δυνάμεις του SDF από το Καντόνι της πόλης Manbij προς την πόλη Al-Bab όπου καταλήφθηκαν τα χωριά Al-Arimah Al-Hutah και Qarah και ο δεύτερος από το Καντόνι του Afrin, όπου πρόσφατα καταλήφθηκε το χωριό Hassadjek.

Στα παραπάνω θα πρέπει να υπολογιστούν και οι προετοιμασίες του Συριακού Στρατού να προελάσει προς τα βόρεια από την προωθημένη του θέση στο χωριό Ayyashiyah, γεγονός που φαίνεται να αναγκάζει τους Τούρκους να επισπεύσουν τις προσπάθειες τους για προέλαση προς την πόλη Al-Bab.

Αυτή την εξέλιξη προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν οι ΗΠΑ προτείνοντας στην Άγκυρα την δημιουργία μια ζώνης ασφαλείας πλησίον των συνόρων κάτι που η Τουρκική κυβέρνηση επιθυμεί εδώ και πολλά χρόνια.

Από το 2013 οι Τούρκοι ζητούν τη δημιουργία μιας ζώνης μήκους 95 χλμ και βάθους 45 χλμ η οποία θα καλύπτει μια έκταση 5000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του Τουρκικού Στρατού και των συμμαχικών δυνάμεων του FSA.

Επιπλέον οι Αμερικανοί εγγυώνται στους Τούρκους ότι οι Κούρδοι δεν πρόκειται να συνενώσουν εδαφικά το Καντόνι του Afrin με την περιοχή της πόλης Manbij και κατά επέκταση το Καντόνι του Kobani. Σε αντάλλαγμα οι ΗΠΑ ζητούν από τους Τούρκους να μην επιτεθούν στις δυνάμεις του SDF που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Viadiplomacy.gr

Και οσωνούπω Πεζικό...

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10324
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 17/Οκτωβρίου/2016 ώρα 07:15
Ξεκίνησε το ταξίδι του για την Μεσόγειο ο Ρωσικός στολίσκος με το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov και πέντε συνοδευτικά πλοία

Ξεκίνησε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το μακρύ ταξίδι της Ρωσικής αρμάδας για την Μεσόγειο με ναυαρχίδα το αεροπλανοφόρο RFS Admiral Flota Kuznetsov (063), το οποίο συνοδεύεται από βαρύ καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Pyotr Velikiy (099) κλάσης Kirov, τα καταδρομικά Vice Admiral Kulakov (626) και Severomorsk (619) κλάσης Udaloy.

Τα πλοία αυτά συνιστούν το 40% της δύναμης μεγάλων σκαφών επιφανείας του Βόρειου Ρωσικού Στόλου, ο οποίος διαθέτει εκτός από τα παραπάνω πλοία ένα καταδρομικό κλάσης Slava, δύο κλάσης Udaloy, ένα κλάσης Udaloy II και δύο κλάσης Sovremenny.

Το ταξίδι της Ρωσικής αρμάδας ξεκίνησε ουσιαστικά πριν από μερικές ημέρες όταν το πλοίο απέπλευσε από την βάση του ώστε μεσοπέλαγα να υποδεχτεί τα αεροσκάφη της Μοίρας που φιλοξενεί.

Πρόκειται για αεροσκάφη Su-33,Mig-29K, επιθετικά ελικόπτερα Ka-52K και ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού αγώνα τύπου Kamov Ka-27LD32/PL/PS. Ο ρωσικός στολίσκος συνοδεύεται από το μεγάλο ρυμουλκό Nikolay Chiker και το πετρελαιοφόρο στόλου Sergey Osipov».

Ο Ρωσικός στολίσκος πρόκειται να παραμείνει στην Μεσόγειο μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2017 κατά την διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με το Αιγυπτιακό Ναυτικό και με τα δύο ελικοπτεροφόρα του Gamal Abdel Nasser (L1010) και Anwar El Sadat (L1020).

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu το αεροπλανοφόρο RFS Admiral Flota Kuznetsov (063) θα αποτελέσει τμήμα του μόνιμα αναπτυγμένου ρωσικού στολίσκου στην Μεσόγειο.

Σύμφωνα όμως με ρωσικές πηγές το πλοίο θα περάσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού συντήρησης που θα διαρκέσει δύο χρόνια με αποτέλεσμα μέχρι το 2019 η Ρωσία να μην διαθέτει αεροπλανοφόρο για τα επόμενα δύο έτη.

Viadiplomacy.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10324
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Οκτωβρίου/2016 ώρα 22:51
Δαμασκός: Θα καταρρίψουμε όποιο τουρκικό αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο

Ο συριακός στρατός διεμήνυσε σήμερα ότι θα καταρρίψει οποιοδήποτε πολεμικό αεροσκάφος της Τουρκίας εισέλθει στον συριακό εναέριο χώρο, αντιδρώντας στα αεροπορικά πλήγματα στα οποία προχώρησε η τουρκική ΠΑ κατά τη διάρκεια της νύχτας στο έδαφος της βόρειας Συρίας.

"Οποιαδήποτε απόπειρα να παραβιαστεί ξανά ο συριακός εναέριος χώρος από τουρκικά μαχητικά θα αντιμετωπιστεί και (τα αεροσκάφη αυτά) θα καταρριφθούν με όλα τα διαθέσιμα μέσα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συριακό επιτελείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Capital.gr


Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10324
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 04/Νοεμβρίου/2016 ώρα 20:24
Ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο τύπου Mi-24P επλήγη και καταστράφηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου από το ISIS στην περιοχή Huwaysis ανατολικά της πόλης Homs. Το ελικόπτερο συμμετείχε σε επιχείρηση κοντά στην περιοχή της Palmyra και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λόγω τεχνικής βλάβης.

Μετά την προσγείωση του το πλήρωμα του ελικοπτέρου Mi-24P διασώθηκε από ελικόπτερο CSAR Mi-8AMTSh και από μηχανοκίνητες δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο της αναγκαστικής προσγείωσης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το ISIS, το ελικόπτερο Mi-24P βρίσκεται στο έδαφος με τους κινητήρες του εκτός λειτουργίας. Δίπλα του υπάρχουν δύο οχήματα με στρατιώτες και ένα ακόμη ελικόπτερο που έχει σταλεί για την περισυλλογή του διμελούς πληρώματος του Mi-24P.

Και ενώ η επιβίβαση του πληρώματος του επιθετικού ελικοπτέρου Mi-24P στο ελικόπτερο τύπου Mi-8AMTSh έχει ολοκληρωθεί και το εν λόγω ελικόπτερο ετοιμάζεται για απογείωση, οι αντάρτες του ISIS εκτοξεύουν πύραυλο που πλήττει το καθηλωμένο επιθετικό ελικόπτερο.

Μετα την έκρηξη του Mi-24P το ελικόπτερο CSAR τύπου Mi-8AMTSh προσπαθεί να αποφύγει μια νέα επίθεση και αν και καταφέρνει να απογειωθεί για λίγα μέτρα εξαπολύοντας θερμοβολίδες, ο πιλότος επιλέγει να το προσγειώσει ξανα αξιοποιώντας την σκόνη που έχει σηκωθεί από το στροφείο του και να τροχοδρομήσει μακριά από το πληγέν Mi-24P το οποίο καίγεται.

Τελικά το ελικόπτερο Mi-8AMTSh με το πλήρωμα του Mi-24P απογειώθηκε από το σημείο του συμβάντος και με ασφάλεια όπως ανέφεραν οι Ρωσικές πηγές, πέταξε προς την βάση Khmeimim πλησίον της Λατάκειας.

Πρόκειται για το πρώτο Mi-24P που καταστρέφεται κατά την διάρκεια επιχειρήσεων, αφού μέχρι και χτες οι απώλειες του Ρωσικού Εκστρατευτικού Σώματος στην Συρία περιελάμβαναν την καταστροφή 4 επιθετικών ελικοπτέρων Mi-24P στο έδαφος σε προωθημένη ρωσική βάση από δυνάμεις του ISIS, την πτώση ενός ελικοπτέρου Mi-28N από μηχανική βλάβη και την καταστροφή 2 ελικοπτέρων Mi-8AMTSh κατά την διάρκεια επιχειρήσεων.

Viadiplomacy.gr


Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10324
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Νοεμβρίου/2016 ώρα 10:55
Αντιπλοικούς πυραύλους P-800 Oniks κατα χερσαίων στόχων ανταρτών χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι στη Συρία

Εκπλήξεις περιελάμβανε η σημερινή επίθεση των Ρωσικών και των Συριακών δυνάμεων κατά στόχων των ανταρτών αφού εκτός από πυραύλους 3M14T Calibr NK και τους βομβαρδισμούς των Su-33 οι Ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και αντιπλοικούς πυραύλους επάκτιου πυροβολικού τύπου P-800 Oniks.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας σήμερα το πρωί πύραυλοι τύπου P-800 Oniks του συστήματος K-300P Bastion-P έπληξαν στόχους των ανταρτών στο εσωτερικό της Συρίας. Το σύστημα K-300P Bastion-P είναι ανεπτυγμένο σε υπόγειες βάσεις σε λόφους στην δυτική Συρία στην περιοχή της παραθαλάσσιας πόλης Banyias σε απόσταση 30 χλμ από τις ακτές.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι εκτοξευτές του πυραυλικού συστήματος K-300P Bastion-P προφυλάσσονται εντός υπόγειων χώρων και για πρώτη φορά τα βλήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις όμως όχι κατά πλοίων αλλά κατά χερσαίων στόχων.

Η εξέλιξη αυτή είναι πραγματικά επιχειρησιακά πρωτόγνωρη, αφού τα βλήματα αυτά σχεδιάστηκαν για την καταστροφή πλοίων και όχι χερσαίων στόχων.

Η αλλαγή της χρήσης των βλημάτων αυτών συνιστά έκπληξη τεραστίων διαστάσεων ανατρέποντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα για τους ρωσικούς αντιπλοικούς πυραύλους.

Ο κάθετα εκτοξευόμενος πύραυλος P-800 Oniks (NATO:SS-N-26 «Strobile»), έχει μήκος 8,9 μέτρα, διάμετρο 0,7 μέτρα, άνοιγμα πτερύγων 1,7 μέτρα και βάρος 3,1 τόνους.

Το βλήμα χάρις στο κινητήρα τεχνολογίας ramjet επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 2 Mach κατά την διάρκεια της πλεύσης σε χαμηλό ύψος και μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση 300 χλμ.

Viadiplomacy.gr


Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10324
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 24/Νοεμβρίου/2016 ώρα 20:09
Τα πράγματα στη Συρία χειροτερεύουν. Λέγεται ότι ο Άσσαντ ζήτησε από τους Ρώσους επιβολή απαγόρευσης πτήσεων στα Βόρεια.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10324
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Νοεμβρίου/2016 ώρα 11:53
Συρία: Οι αντάρτες έχασαν τον έλεγχο του βορειοανατολικού Χαλεπιού - Χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι ο συριακός στρατός κατέλαβε σήμερα τη στρατηγικής σημασίας συνοικία αλ Σάχουρ του ανατολικού Χαλεπιού, συνεχίζοντας την προέλασή του στην πόλη, γεγονός που έχει αναγκάσει τους Σύρους αντάρτες να εγκαταλείψουν το ένα τρίτο των ανταρτοκρατούμενων περιοχών τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι αντάρτες έχουν χάσει τον έλεγχο ολόκληρου του βορειοανατολικού Χαλεπιού, καθώς ο στρατός έχει καταλάβει τις συνοικίες αλ Σάχουρ, Χαϊντριγέ και Σέιχ Χοντρ, ενώ οι κουρδικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη συνοικία Σέιχ Φάρες.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ήττα της αντιπολίτευσης στο Χαλέπι από το 2012», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
«Η αντιπολίτευση έχει χάσει περισσότερο από το ένα τρίτο της περιοχής που έλεγχε στο Χαλέπι στη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης» του συριακού στρατού, πρόσθεσε.

Την πληροφορία αυτή είχαν μεταδώσει νωρίτερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ο στρατός και οι παραστρατιωτικές ομάδες που τον υποστηρίζουν έχουν καταλάβει ολόκληρη τη συνοικία και την καθαρίζουν από τις νάρκες.

Στο μεταξύ το Παρατηρητήριο επεσήμανε από το τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σχεδόν 10.000 άμαχοι έχουν φύγει από το ανατολικό Χαλέπι.
«Τουλάχιστον 6.000 εξ αυτών πήγαν στη συνοικία Σέιχ Μάκσουντ (που βρίσκεται υπό τον έλεγχο κουρδικών δυνάμεων), και οι υπόλοιποι παρέμειναν σε περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς», εξήγησε η ίδια πηγή.
«Είναι η πρώτη έξοδος αυτού του μεγέθους από το ανατολικό Χαλέπι» εδώ και τέσσερα χρόνια, τόνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Onalert.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Μηνύματα: 10324
  Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Δεκεμβρίου/2016 ώρα 21:22
Ολοκληρώθηκε και η ανατακατάληψη του Ανατολικού Χαλέπι από τον Συριακό Στρατό.
Επιστροφή στην κορυφή


 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 11121314>