Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Πυραυλικό σύστημα S-300

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 3 45
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11011
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 27/Οκτωβρίου/2020 ώρα 13:51
Αν και η πηγή δεν είναι αξιόπιστη, ορίστε μερικές σχετικές πληροφορίες:

Βέτο έθεσαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα αναφορικά με τα σχέδια που υπήρχαν στις τάξεις της ΠΑ για την αναβάθμιση του συστήματος αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-300PMU-1 σε επίπεδο σχεδόν (almost) S-300PMU-2 με την χρήση αναβαθμισμένων πυραύλων και τροποποιήσεις στο λογισμικό.

Βασιζόμενοι στο εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει το ΝΑΤΟ στη Ρωσία από το 2014 μετά τα γεγονότα της Κριμαίας, και το οποίο ουσιαστικά απαγορεύει την προμήθεια νέου υλικού ενώ ουσιαστικά αποκλείει και την αναβάθμιση σε ανώτερο επίπεδο υπάρχοντος υλικού (επιτρέπεται μόνο η συντήρηση του ρωσικής προέλευσης υλικού που βρίσκεται σε υπηρεσία στο ίδιο τεχνολογικά επίπεδο, δηλαδή απλή αντικατάσταση φθαρμένων υλικών/ανταλλακτικών).

...

Η αναβάθμιση η οποία είχαν συμφωνήσει Ρωσία-ΠΑ (και ήταν από εποχής Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου διακαής πόθος των στελεχών της πολεμικής μας αεροπορίας), και όπως είχαμε αποκαλύψει στο defencenet.gr, προέβλεπε την αναβάθμιση των βλημάτων ώστε να μπορούν να αγγίξουν την εμβέλεια των 200 χλμ.(από τα 150 χλμ. Τώρα) αλλά και βελτιώσεις στο λογισμικό των συστημάτων διοίκησης και ελέγχου/καθοδήγησης βολής με σκοπό να βελτιωθεί η πιθανότητα πλήγματος κατά 50% !
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 3 45

??af?΅?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com