Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 4 56
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11011
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Δεκεμβρίου/2017 ώρα 09:21
Oι ανακοινώσεις για τους διαγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Ιόνιο

Δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ανακοίνωση της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών για τους δύο διεθνείς διαγωνισμούς που προκήρυξε το ΥΠΕΝ για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων τριών περιοχών στην Κρήτη και το Ιόνιο Πέλαγος.

Με τη δημοσίευση ξεκινά η διαδικασία υποβολής προσφορών από κάθε ενδιαφερόμενο, διάρκειας 90 ημερών.

Η διαδικασία για τις νέες προκηρύξεις άνοιξε μετά από τις σχετικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν.

Συγκεκριμένα, τις αιτήσεις υπέβαλαν:

-Η κοινοπραξία Total-ExxonMobil-ΕΛ. ΠΕ. η οποία ενδιαφέρεται για δύο θαλάσσιες περιοχές Νότια και Νοτιοδυτικά της Κρήτης,

-Η Energean Oil &Gas, για θαλάσσια περιοχή Νοτιοανατολικά του μπλοκ 2, στο Ιόνιο.

Οι προσφορές για τις δύο νέες προκηρύξεις που αφορούν Κρήτη και Ιόνιο κατατίθενται στην ΕΔΕΥ.

Enikonomia.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11011
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Απριλίου/2019 ώρα 09:17
Energean: Στην παραγωγή το κοίτασμα «Έψιλον»

Στην παραγωγή βρίσκεται από την 1η Απριλίου το κοίτασμα Έψιλον στον κόλπο της Καβάλας, το τρίτο κοίτασμα που παράγει πετρέλαιο στην ιστορία της χώρας μετά τον Πρίνο (1981) και τον Βόρειο Πρίνο (1996).

Όπως ανακοινώθηκε από την Energean, η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία την οριζόντια γεώτρηση ΕΑ-Η3, η οποία παράγει καθημερινά περισσότερα από 1.000 βαρέλια πετρελαίου.

Η γεώτρηση έφθασε σε μήκος 5.679 μέτρων και διείσδυσε κατά 689 μέτρα στον ψαμμιτικό ταμιευτήρα του κοιτάσματος Έψιλον, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Η Energean επισημαίνει πως «θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να προσαρμόζει τις παραμέτρους της γεώτρησης, ώστε να επιτυγχάνει τις βέλτιστες συνθήκες παραγωγής».

H γεώτρηση EA-H3 εκτελέσθηκε από το ιδιόκτητο γεωτρύπανο της εταιρείας, το «Energean Force».

Naftemporiki.gr


Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11011
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Απριλίου/2019 ώρα 17:09
Έπεσαν οι υπογραφές με ΕΛΠΕ και Repsol για το Ιόνιο - Σε 2-4 χρόνια θα υπάρχει καθαρή εικόνα για πιθανά κοιτάσματα

Υπογράφηκαν σήμερα το μεσημέρι οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές "Ιόνιο" και "μπλοκ 10" από τον υπουργό ΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη και τους εκπροσώπους των Εταιριών παραχωρησιούχων.

Όπως είναι γνωστό, τα δικαιώματα στο "Ιόνιο" αναλαμβάνει η κοινοπραξία Repsol-ΕΛΠΕ, ενώ το "μπλοκ 10" αναλαμβάνουν τα ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, Οι Δυο αυτές συμβάσεις και οι επόμενες της Κρήτης, οι οποίες θα έρθουν για υπογραφή πριν το καλοκαίρι, κλείνουν Ένα Μεγάλο Κύκλο Παραχωρήσεων, οι οποίες αποτελούν μέρος των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται μετά τις τελευταίες ανακαλύψεις κοιτασμάτων και τις πρωτοβουλίες για τον αγωγό EastMed Με αναβαθμισμένο ρόλο», σημείωσε ο κ. Σταθάκης. Ο ίδιος τόνισε ότι αν ξεκινήσουν οι έρευνες τον επόμενο χρόνο στις παραχωρήσεις τότε σε διάστημα 2 έως 4 ετών θα έχουμε την πρώτη ισχυρή εικόνα για τις δυνατότητες αξιοποίησης των κοιτασμάτων στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Σταθης Τσοτσορος, αναφέρθηκε στις κινήσεις της εταιρίας να προσελκύσει μεγάλες πετρελαϊκές επιχειρήσεις ως εταίρους όπως οι Total,ExxonMobil,Repsol και Edison. Τα ΕΛΠΕ Σύμφωνα με τον ίδιο όταν υπογράφουν και οι συμβάσεις της Κρήτης θα έχει τις εννιά από τις 12 παραχωρήσεις στην Ελλάδα.

Στο έργο της ΕΔΕΥ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Γιάννης Μπασιας Επισημαίνοντας παράλληλα πως επόμενο στόχος είναι η ενασχόληση με τις χερσαίες περιοχές και έδειξε ως επόμενο στόχο την περιοχή των Γρεβενών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας holding υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, Γιωργος Αλεξόπουλος, Υπογράμμισε την απόφαση του ομίλου να επενδύσει στην έρευνα κι εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Τέλος το στέλεχος της Repsol Μικέλ Ερκουιάγκα Σημείωσε πως η ισπανική εταιρία υπογράφει την Τρίτη σύμβαση παραχώρησης στην Ελλάδα και πλέον είναι ο ισχυρότερος ξένος παίκτης αυτή τη στιγμή στις έρευνες υδρογονανθράκων της χώρας μας.

Energypress.gr

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11040
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Αυγούστου/2020 ώρα 17:44
Θα βρεθεί τίποτα;
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11011
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Αυγούστου/2020 ώρα 18:27
Στη Λεκάνη του Ηροδότου και νοτίως της Κρήτης υπάρχουν κοιτάσματα.

Αλλά μάλλον θα προηγηθεί πόλεμος μέχρι να μπουν ερευνητικά σκάφη.

Μπορεί και το Oruc Reis να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ελλάδα, αρκεί να του κάνουμε ένα γρήγορο σάλτο για να πάρουμε όσα δεδομένα συγκεντρώσει.


Επεξεργάστηκε από Nassos - 28/Αυγούστου/2020 ώρα 18:27
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11040
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Φεβρουαρίου/2021 ώρα 21:34
«Θύμα» της πανδημίας του κορωνοϊού (και) οι εξορύξεις πετρελαίου – υδρογονανθράκων

Αναθεωρείται ο σχεδιασμός των ΕΛ. ΠΕ. Που επένδυσαν πάνω από 50 εκατ. Ευρώ στις παραχωρήσεις - Φεύγουν από Αιτωλοακαρνανία και Ιόνιο οι Ισπανοί της Repsol - Ερωτηματικό τα Γιάννενα - Plan B με πιθανή αναστολή στον Πατραϊκό - Παράταση στις σεισμικές έρευνες και για την Κρήτη από Total - ExxonMobil - ΕΛ. ΠΕ.

Η αποχώρηση της ισπανικής Repsol, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, από το χερσαίο οικόπεδο της Αιτωλοακαρνανίας, στο οποίο είχε αναλάβει την εξόρυξη και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων με την ελληνική Energean δεν είναι το μόνο επενδυτικό σχέδιο που ναυαγεί στην ξέρα της πανδημίας και της σοβαρής πετρελαϊκής κρίσης που κλονίζει τα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας.
Επιστροφή στην κορυφή
Terminator Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ


Μέλος από: 11/Ιουλίου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 1931
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Terminator Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Φεβρουαρίου/2021 ώρα 15:03
Τέλεια...
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 4 56

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com