Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Μαχητικό αεροσκάφος F-35

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 23
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11009
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Ιουνίου/2010 ώρα 23:55

Η Lockheed Martin ανακοίνωσε πως θα αναλάβει το ρίσκο περαιτέρω αύξησης του κόστους του προγράμματος του F-35, το οποίο έχει αναδειχθεί στο πλέον ακριβό στην ιστορία των οπλικών συστημάτων που ανέπτυξαν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας οι διαπραγματεύσεις με το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας για την επόμενη παρτίδα παραγωγής που αφορά 32 F-35 πλησιάζουν στο τέλος τους.To νέο συμβόλαιο θα είναι καθορισμένης τιμής, κάτι που σημαίνει πως τυχόν υπέρβαση του κόστους θα πρέπει να καταβληθεί εν μέρει από την εταιρία.

Καθώς η εταιρία θα αναλάβει το κόστος τυχόν υπέρβασης αναμένεται να επιταγχύνει το πρόγραμμα δοκιμών, το οποίο ήδη βρίσκεται τέσσερα χρόνια εκτός προγραμματισμού. Σε δηλώσεις του ο κος Gates ανέφερε πως είναι πιθανό να επιβληθεί πρόστιμο στη Lockheed Martin ύψους $614 εκατ. Λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στο πρόγραμμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11009
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Ιουνίου/2010 ώρα 23:57
Αρχικά αποστάλθηκε από TOPOL-M TOPOL-M Έγραψε:

Ετσι είναι η Τεχνολογία αγόρι μου... Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Κατάφεραν και έπιασαν την ταχύτητα που είχαν τα... Σοβιετικά μαχητικά.


Μήπως να μάθουμε να διαβάζουμε πρώτα και μετά να κάνουμε ειρωνικά σχόλια;

Μηλάει για την έκδοση καθέτου από/προσγείωσης.

Αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο ρωσικό να το δούμε και εμείς που δεν το ξέρουμε.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10970
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 20/Ιουνίου/2010 ώρα 00:02
Υπήρχε το Yak-141 Freestyle. Η Lockheed από το 1991 συνεργαζόταν με τη Yakovlev πάνω στο συγκεκριμένο project (υπερηχητικό αεροσκάφος VTOL/STOL).

Να προσθέσω ότι το Yak-141 δεν μπήκε ποτέ σε ενεργό υπηρεσία.


Επεξεργάστηκε από Nassos - 20/Ιουνίου/2010 ώρα 00:05
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11009
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Οκτωβρίου/2010 ώρα 16:02
Συμφωνία-μαμούθ υπέγραψε με τις ΗΠΑ το Ισραήλ για την αγορά είκοσι "αόρατων" μαχητικών αεροσκαφών F-35, τύπου Stealth, της εταιρείας Lockheed Martin Corp, έναντι 2,75 δισ. Δολαρίων. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απόκτηση του πλέον εξελιγμένου μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο δεν εντοπίζεται από τα ραντάρ, από το Τελ Αβίβ αποτελεί μια σαφής ενίσχυση της στρατιωτικής και βιομηχανικής εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Μάικλ Ορεν, υποστήριξε πως το Τελ Αβίβ "θα είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή ή συνδυασμό απειλών από οπουδήποτε και αν προέρχεται".

Ερωτηθείς για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το οποίο η Δύση πιστεύει ότι στοχεύει στην κατασκευή πυρηνικών όπλων, ο Ορεν δήλωσε ξεκάθαρα πως "η Τεχεράνη αποτελεί πρόβλημα για όλον τον δημοκρατικό και ελεύθερο κόσμο και μία από τις λύσεις στο πρόβλημα αυτό είναι... Τα F-35".

Οπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, το Ισραήλ αναμένεται να παραλάβει τα μαχητικά προηγμένης τεχνολογίας από το 2015 έως το 2017, ενώ κυβερνητικός αξιωματούχος του αμερικανικού υπ. Αμυνας δεν απέκλεισε στο μέλλον το Τελ Αβίβ "να προχωρήσει στην αγορά ίσως και επιπλέον 20 αεροσκαφών".

Με την υπογραφή της συμφωνίας, το Ισραήλ γίνεται η πρώτη χώρα που αγοράζει τέτοια αεροσκάφη, εκτός βέβαια από τα εννέα κράτη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανάπτυξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας και προβλέπεται να αγοράσουν μακροπρόθεσμα μέχρι και 730 αεροσκάφη.

...

Τελικά, το κόστος καθορίστηκε στα 96 εκατ. Δολάρια για κάθε αεροσκάφος, περιλαμβανομένου του κινητήρα, ενώ στη συμφωνία συμπεριλήφθηκαν τα κόστη για εξομοιωτές, ανταλλακτικά και συντήρηση.

ΕΘΝΟΣ
Αναρωτιέμαι τι εξαγωγική έκδοση (ως προς τα χαρακτηριστικά stealth) θα λάβουν οι Ισραηλινοί, λόγω της πολύ ιδιαίτερης σχέσεις που απολαμβάνουν με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

...
Επιστροφή στην κορυφή
MITSIRAS Δες τη Λίστα
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Avatar

Μέλος από: 25/Νοεμβρίου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 78
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση MITSIRAS Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 27/Νοεμβρίου/2011 ώρα 16:06
Δείτε και αυτόΕδώ μιλούν αμερικανοί ειδικοί (π. Χ. Ένας από αυτούς ήταν υπεύθηνος για την κατασκευή των f16 και a10) και λένε πως το f35 ειναι εντελώς ανίκανο για αερομαχίες και αποστολές εδάφους λόγω της μικρής ικανότητας να ελλίσεται και παρά τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά του δεν κάνουν τη διαφορά σε μια αερομαχία. Άρα η τούρκοι θα πάρουν ένα αεροπλάνο που 1 ώρα θα πετάει 20 θα συντηρείται και θα είναι και πανάκριβο.
Επιστροφή στην κορυφή
papakis Δες τη Λίστα
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Avatar

Μέλος από: 24/Απριλίου/2012
Θέση: α
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 45
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση papakis Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 25/Απριλίου/2012 ώρα 15:20

Αρκετά με τα video-freaks!

Δεν είναι πάντα πετυχημένα όλα τα μοντέλα των αεροσκαφών. Πχ. Τornado IDV,B-1,AMX,F-117,MIRAZ 4000,Concorde κλπ
Aν κάτι πάει στραβά στο F-35 το φιάσκο θα είναι τεραστίων διαστάσεων. Αν όμως πετύχει στο σκοπό του και ανταποκριθεί σε αυτά που διαφημίζουν οι Αμερικανοί θα μιλάμε για αεροσκάφος θρύλο.
Να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπερασματα γιατι το F-35 δεν έχει τελειώσει καλά καλά το πρόγραμμα πτητικών δοκιμών του. Δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί το τειλό κόστος αν και γνωρίζουμε ότι είναι πανάκριβο αεροπλάνο εφτασε τα 140 εκ και ανεβαίνει.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11009
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Νοεμβρίου/2020 ώρα 11:42
Είναι επίσημο: Την αγορά 18-24 αμερικανικών μαχητικών F-35 ζητά η Ελλάδα από τις ΗΠΑ

Ο κύβος ερρίφθη! Μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για προμήθεια 18 δικινητήριων γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale (έξι καινούρια και 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα), η ελληνική κυβέρνηση απευθύνθηκε επισήμως στην Ουάσιγκτον ζητώντας να προχωρήσει άμεσα η αγορά των περίφημων αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς τύπου F-35.

Η επίσημη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (Letter of Request - LOR) που συντάχθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εστάλη στην αμερικανική κυβέρνηση στις 6 Νοεμβρίου.

«Η απόφαση για είσοδο (σς της Ελλάδας) στο πρόγραμμα του F-35 Joint Strike Fighter θα βασιστεί σε μια ποικιλία παραγόντων όπως το πρόγραμμα παράδοσης των μαχητικών, το πλάνο αποπληρωμής, η διαμόρφωση των αεροσκαφών και ένας πιθανός συνδυασμός για την απόκτηση συνολικά 18-24 τζετ (καινούριων ή μεταχειρισμένων από την αμερικανική πολεμική αεροπορία, αν είναι διαθέσιμα) » αναφέρεται στην Επιστολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου.
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 23

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com