Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Μαχητικά αεροσκάφη Rafale

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 23
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
TERMINATOR Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση TERMINATOR Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 26/Σεπτεμβρίου/2021 ώρα 16:10
Λέτε στο κύριο άρθρο ότι από τα 2,32 Δις € της συνολικής καθαρής αξίας της προμήθειας (πριν τις κρατήσεις) το κόστος των 18 αεροσκαφών (6 καινούργια + 12 μεταχειρισμένα) ανήλθε σε 1,8 Δις.

Παρακάτω λέτε ότι κόστισαν τα μεν μεταχειρισμένα 45.000.000€ αν μονάδα και τα δε καινούργια 90.000.000€ ανά μονάδα. Μάλλον έχετε κάνει κάνει καποιο λάθος στου αριθμούς που αναφέρετε διότι σύμφωνα με τη μαθηματική επιστήμη 12 Χ 45εκ + 6 Χ 90 εκ.

Κάνει περίπου τα μισά και δεν φτάνει το 1,8 Δις όσο και να το τραβήξεις...


Επεξεργάστηκε από Nassos - 26/Σεπτεμβρίου/2021 ώρα 17:35
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11461
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 26/Σεπτεμβρίου/2021 ώρα 17:38
Απόσπασμα από άρθρο του Σάββα Βλάσση στο doureios.com.

Ενδεικτικώς, όπως αναφέραμε προσφάτως,στην Γαλλία βρίσκονται σήμερα περί τα 60 στελέχη, ιπτάμενοι και τεχνικοί διαφόρων ειδικοτήτων, που εκπαιδεύονται στο Rafale. Ο αριθμός δεν είναι αμελητέος και μπορεί να συγκριθεί ίσως μόνο με τα προγράμματα εκπαιδεύσεως που είχαν σχεδιασθεί στην δεκαετία του 1980 για την προμήθεια τότε των αρχικών Mirage 2000 και F-16.

Ο αριθμός του προσωπικού όμως, ανακλά και στις πρόνοιες της συμβάσεως προμήθειας, στην οποία το κόστος για τα 18 αεροσκάφη ανέρχεται σε 1,8 δις. € αλλά εξ αυτών, το 1,07 δις. € περίπου αναλογεί στο κόστος των αεροσκαφών αυτών καθ’ αυτών.

Το υπόλοιπο ποσό των 730 εκατ. €καλύπτει την προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος εξομοιωτή πτήσεως, εξοπλισμό αποστολής,εκπαίδευση ιπταμένων και τεχνικού προσωπικού, βιβλιογραφία, υπηρεσίες κ. Λπ.” όπως είχε αναφερθεί από τους επισήμους.

Επομένως, εάν αναλογισθούμε τον μεγάλο αριθμό στελεχών θα μεταβούν για εκπαίδευση στην Γαλλία, δικαιολογείται απολύτως το υψηλό τίμημα για την εκπαίδευση, η οποία θα συνεχισθεί με την συνδρομή των Γάλλων για κάποιο διάστημα και επί ελληνικού εδάφους.

Δούρειος Ίππος

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11461
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Οκτωβρίου/2021 ώρα 09:25
Στα χέρια της πολεμικής αεροπορίας και το τρίτο Rafale F3R

Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, στην Ελληνική κυριότητα πέρασε το τρίτο Rafale F3R γεγονός που δείχνει ότι οι Γάλλοι τηρούν απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, η οποία θέλει να προλάβει την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού κύκλου ιπταμένων και μηχανικών στο Γαλλικό έδαφος.

Το τρίτο Rafale F3R πέρασε στα Ελληνικά χέρια κι από το Ιστρ βρίσκεται πλέον στο Μερινιάκ, νοτιοδυτικά της Γαλλίας για να γίνει μαζί με τ’ άλλα δυο, ο νέος Ελληνικός σχηματισμός που μαθαίνει τους αυριανούς εκπαιδευτές της 332 Μοίρας «Γεράκι».

Σύμφωνα με το αεροπορικό Επιτελείο, ήδη η επιτροπή παραλαβής των 24 πλέον Rafale F3R, ελέγχει αρχικά στο έδαφος το 4ο της πρώτης 6άδας που αναμένονται να τροχοδρομήσουν στην Τανάγρα περί τα τέλη Δεκεμβρίου, αρχές του νέου έτους.

Hellas Journal

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11461
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Οκτωβρίου/2021 ώρα 00:18
Παραδόθηκε το “411” – Φεβρουάριο του 2022 τα πρώτα 6 Rafale στην Ελλάδα

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Εχθές, ημέρα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία η τελετή παραδόσεως του τετάρτου κατά σειρά μαχητικού Rafale στην Πολεμική Αεροπορία. Έτσι, σήμερα το πρωί το “411” απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Istres και προσγειώθηκε στο Mérignac, για να ενταχθεί στο πρόγραμμα εκπαιδεύσεως ιπταμένων και τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μέχρι την εκπνοή του έτους έχει προγραμματισθεί η παράδοση δύο ακόμη μονοθέσιων Rafale EG.Το “412” θα παραδοθεί στα τέλη Νοεμβρίου ενώ το “413” στα μέσα Δεκεμβρίου. Όπως έχει προβλεφθεί στον αρχικό προγραμματισμό,η εκπαίδευση του προσωπικού με τα 6 αεροσκάφη θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2022 και τότε θα είναι όλα έτοιμα για την πτήση στην πατρίδα και την προσγείωση στην 114 Πτέρυγα Μάχης.

Με την άφιξη των πρώτων 6 Rafale DG/EG στην Τανάγρα, θα είναι πλήρως εκπαιδευμένοι και ετοιμοπόλεμοι στον τύπο 8 ιπτάμενοι. Εξ αυτών, οι 4 είναι ήδη εκπαιδευμένοι ως εκπαιδευτές και θα αναλάβουν την μύηση νέων συναδέλφων στον τύπο. Σε πρώτη φάση, θα βγουν διαθέσιμοι στον τύπο 4 ακόμη ιπτάμενοι που θα καταφθάσουν λίγο αργότερα στην Ελλάδα, έχοντας ολοκληρώσει στην Γαλλία την θεωρητική εκπαίδευση.

Μαζί με τα αεροσκάφη θα έλθουν από την Γαλλία και πλέον των 100 μηχανικών και τεχνικών διαφόρων ειδικοτήτων που εκπαιδεύεται αυτή την στιγμή επ’ έργω (On Job Training) στο Mérignac. Από αυτούς, θα αρχίσει η λειτουργία διαφόρων σχολείων για την εκπαίδευση περισσοτέρων συναδέλφων στις διάφορες ειδικότητες.

Με αυτό τον τρόπο,στις αρχές του 2022 η Πολεμική Αεροπορία θα έχει ενισχυθεί με το πρώτο πλήρως ετοιμοπόλεμο Σμήνος Rafale, που θα ανήκει στην 332 Μοίρα.

Δούρειος Ίππος

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11461
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Νοεμβρίου/2021 ώρα 12:02
Η ώρα των Rafale έφτασε – Παραλαμβάνεται το πέμπτο μαχητικό αεροσκάφος

Του Κώστα Αλατζά

«Έφτασε» η ώρα των Rafale, καθώς στα τέλη Νοεμβρίου παραλαμβάνεται το πέμπτο Υπερσύγχρονο γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος, ενώ θα ακολουθήσει στα τέλη Δεκεμβρίου η παραλαβή του έκτου αεροσκάφους και στις αρχές του χρόνου τα πρώτα έξι Rafale θα πετούν στους ελληνικούς αιθέρες.

Η παραλαβή των αεροσκαφών γίνεται επί γαλλικού εδάφους από την αρμόδια επιτροπή εξοπλισμών της Πολεμικής Αεροπορίας. Η πρώτη σειρά των μαχητικών αεροσκαφών 4++ γενιάς τύπου Rafale που εντάσσει στις τάξεις της η Πολεμική μας Αεροπορία, αποτελείται από έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη, δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια, που υπηρετούσαν στην γαλλική πολεμική αεροπορία.

Όπως σημειώνουν επιτελείς της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, από τους 12 Έλληνες χειριστές που ταξίδεψαν στην αεροπορική βάση του Μερινιάκ κοντά στο Μπορντό της Γαλλίας για να εκπαιδευτούν στον νέο τύπο αεροσκάφους, οι τέσσερις θα αναλάβουν ρόλο εκπαιδευτή στους πιλότους της ΠΑ που θα επιχειρούν τα 18 Rafale που ήδη έχει αγοράσει η χώρα μας και στα οποία θα προστεθούν και επιπλέον έξι γαλλικά μαχητικά.

Με την παραλαβή των έξι πρώτων γαλλικών αεροσκαφών ολοκληρώνεται ταυτόχρονα και η εκπαίδευση των 8 από τους 12 χειριστές της ΠΑ στην Γαλλία. Οι υπόλοιποι τέσσερις θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στην 332 ΠΜ και στους ελληνικούς αιθέρες.

Onalert.gr

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11461
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Δεκεμβρίου/2021 ώρα 11:48
Τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν την επίσημη αγορά 80 Rafale F4, παρουσία μάλιστα του Μακρόν. Υπόψιν στα Εμιράτα υπάρχει στρατιωτική και ναυτική βάση 700 Γάλλων στρατιωτικών.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11382
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Δεκεμβρίου/2021 ώρα 11:58
80 x Rafle F4 τσίμπησαν, μαζί με όπλα, τεχνική υποστήριξη και 10 ελικόπτερα επίσης, προς μόλις 16 δις ευρώ

Απορώ τι τα κάνουν όλα αυτά τα όπλα οι Άραβες. Προς το παρόν μόνο τους Χούτι πολεμάνε.

Σε κάθε περίπτωση, θετικό και για εμάς αφού όσο καλύτερο το μέλλον των Rafale, τόσο χαμηλότερο το κόστος απόκτησης επιπλέον αεορσκαφών, συντήρηση και αναβάθμισή τους.


Επεξεργάστηκε από yandr - 03/Δεκεμβρίου/2021 ώρα 11:58
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11461
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Δεκεμβρίου/2021 ώρα 12:11
Ετοιμάζονται για την "τελική σύγκρουση" με το Ιράν.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11382
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Δεκεμβρίου/2021 ώρα 13:35
Τι πάει να πει τελική σύγκρουση;

Ακόμη δεν υπάρχει αρχική σύγκρουση, χωρίς να παραγνωρίζει κανείς τον έντονο ανταγωνισμό Σουνιτών - Σιιτών.

Και να κάνουν επίθεση στο Ιράν δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα το Ιράν.
Επιστροφή στην κορυφή
Togo Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Avatar

Μέλος από: 14/Ιουνίου/2021
Θέση: 2ο Γραφείο
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 370
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Togo Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Δεκεμβρίου/2021 ώρα 22:10
Το Ιράν διαθέτει δυτικά οπλικά συστήματα τεχνολογίας 1970-1980 και κάποια κινεζικά που είναι αντίγραφα αντίστοιχων σοβιετικών. Δέν έχουν περάσει ποτέ πρόγραμμα εκσυγχρονισμού πέρα απο κάποιες ντόπιες πατέντες με reverse engineering.

Το περιβόητο πυραυλικό του οπλοστάσιο βασίζεται σε πυραυλική τεχνολογία επιπέδου Scud,Frog-7 και τροποποιημένους αντιαεροπορικούς πυραύλους Dvina!
Απέκτησε τη γραμμή παραγωγής τους απο τη Βορεια Κορέα. Κάποιοι πύραυλοι είναι κινεζικοί γιατί είναι στερεών καυσίμων και έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια χάρη σε σύγχρονους κινητήρες.
Οι ρουκέτες μεγάλου διαμετρήματος όπως αυτές που πετούσε η Χαμάς στο Ισραήλ είναι ιρανικά αντίγραφα των κινεζικών Wheishi. Τις ίδιες ακριβώς που παράγει και η γείτονα Τουρκία.
Ωστόσο δέν αλλάζει το γεγονός ότι οι πύραυλοι αυτοί χρησιμοποιούνται ώς στόχοι για αντιβαλλιστικά-αντιαεροπορικά συστήματα!

Τα υπόγεια σιλό που βλέπουμε σε προπαγανδιστικά βίντεο είναι θέμα ολίγων bunker buster βομβών.
Συνεπώς τα 80 Rafale των Αραβικών Εμιράτων είναι πάρα πολλά για να τελειώσουν το Ιραν σε 3 ημέρες.
Εγώ θα έλεγα ότι τα 40 αρκούν.Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11461
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 10/Φεβρουαρίου/2022 ώρα 18:22
Στο 1,09 δις. € η συμπληρωματική προμήθεια 6 Rafale

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Στοιχεία για κόστος και επιπλέον αντικείμενα της προμήθειας μαχητικών αεροπλάνων Rafale, αναφέρονται στο σχέδιο νόμου “Για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας“, που κατατέθηκε εχθές στην Βουλή από το ΥΠΕΘΑ. Με αυτό, εγκρίνονται μεταξύ άλλων όπως έχουμε αναλύσει παλαιότερα, τα σχέδια τροποποιήσεως των εγκεκριμένων με τον ν.4766/2021 συμβάσεων προμήθειας και FOS των μαχητικών Rafale και συναφούς στρατιωτικού εξοπλισμού (013Γ/20,014Γ/20,015Γ/20) της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, εγκρίνεται:

α) η συμπληρωματική προμήθεια 6 επιπλέον αεροσκαφών Rafale νέας κατασκευής (4 μονοθέσια EG,2 διθέσια DG) και συναφών ειδών και υπηρεσιών.

β) η επέκταση της FOS στο σύνολο των 24 πλέον Rafale, ως προς τα δομικά, τα ηλεκτρονικά μέρη και τους κινητήρες αυτών.

γ) συμπερίληψη επιπλέον παρτίδας 48 βλημάτων αέρος-αέρος MICA στην ενσωματωμένη υλικοτεχνική υποστήριξη, όπως και η συντήρηση – τροποποίηση υφισταμένων όπλων των Mirage 2000-5 για χρήση από τα Rafale.

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα δύο μέρη θα μελετήσουν έργα αεροπορικής άμυνας, επωφελή για την εφαρμογή των κυρουμένων τροποποιητικών συμβάσεων (βιομηχανικές συνεργασίες) τα οποία αφορούν την προστασία των ουσιωδών συμφερόντων της Ελληνικής Εθνικής Άμυνας ή/και την ασφάλεια εφοδιασμού της.

Οι τροποποιητικές συμβάσεις είναι συνολικού ύψους 1.092.300.000 € περίπου και θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό των ετών 2022-2028. Η ανωτέρω δαπάνη, θα αποπληρωθεί όπως παρακάτω:

279,5 εκατ. € Περίπου το 2022, το 2023 περίπου 224,3 εκατ. €, το 2024 περίπου 480,8 εκατ. €, το 2025 περίπου 73,2 εκατ. €, το 2026 περίπου 27,7 εκατ. €, το 2027 περίπου 5,6 εκατ. € και το 2028 περί τα 1,2 εκατ. €.

Διευκρινίζεται ότι στις τροποιημένες συμβάσεις, περιλαμβάνεται και προμήθεια επιπλέον όπλων, για τα οποία όμως δεν δημοσιοποιούνται στοιχεία για ευνόητους λόγους.

Δούρειος Ίππος

Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 23

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com