Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Το Θέμα έκλεισεF-35 vs Su-35

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 4 56
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Online
Πόντοι: 11187
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Αυγούστου/2012 ώρα 17:59
Το συγκεκριμένο blog γράφει μαλακίες πρωί - βράδυ, κατ' εντολή γιατρού.

Πρόκειται για την espresso των αμυντικών θεμάτων και σε ότι έχει αναφέρει έχει πέσει έξω.

Για το λόγο αυτό, απαγορεύω και την δημοσίευση link προς αυτό.

Επιστροφή στην κορυφή
MITSIRAS Δες τη Λίστα
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Avatar

Μέλος από: 25/Νοεμβρίου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 78
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Αυγούστου/2012 ώρα 19:45
Καλα περα απο τα οσα λενε ολοι, αντικειμενικα το su 35, αλλαζει την ισσοροπια στο αιγαιο γιατι το φ35 σιγουρα θα ειναι λιγοτερο stealth απο το αμερικανικο και ακομη το ρωσικο εχει μεσα συστηματα του πακ-φα (τ50) οποτε υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να το πιανει στα ρανταρ, καλα για κλειστες εμπλοκες ειναι το φ35 σιγουρο kill, ειναι χαλια στους ελιγμους
Επιστροφή στην κορυφή
Terminator Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ


Μέλος από: 11/Ιουλίου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 1939
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 21/Αυγούστου/2012 ώρα 21:22
Στατιστικά Su 35

Βασικά Χαρακτηριστικά
Cockpit: Ο θάλαμος διακυβέρνησης διαθέτει δυο μεγάλες έγχρωμες οθόνες των 19 ιντσών τύπου LCD. Η διαχείρισή τους πραγματοποιείται από κέρσορες που βρίσκονται στο χειριστήριο, στη μανέτα και στα κουμπιά γύρω από αυτές. Για την αποφυγή σφαλμάτων διατίθεται λογισμικό συγχώνευσης δεδομένων. Ο πιλότος φέρει επίσης σκοπευτικό επί κράνους (HMS:Helmet Mounted Sight). Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένα σύστημα για την καταγραφή της φυσικής κατάστασης του πιλότου. Σύστημα ελέγχου του αεροσκάφους: Λειτουργίες αυτόματων διορθώσεων σε:trimming,stabilization (σταθερότητα),nozzle control (έλεγχος ακροφύσιων κινητήρα),stall (απώλεια στήριξης). Σύστημα HOTAS (Hands on Throttle and Stick). Σύστημα καυσίμου: Με 2 πρόσθετες δεξαμενές καυσίμου φτάνει την ακτίνα δράσης των 3.600 km. Δυνατότητα ανεφοδιασμού εν πτήση (με χρήση του probe) και λειτουργία tanker. Σύστημα ναυτιλίας και σύστημα σκόπευσης: Έχει συστήματα ραδιοναυτιλίας και αυτόνομο αδρανειακό και δορυφορικό σύστημα ναυτιλίας. Χρησιμοποιεί ψηφιακό σύστημα χαρτών και μεταδίδει ψηφιακά στοιχεία μέσω οπτικών ινών για υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία. Επίσης διαθέτει ατρακτίδιο σκόπευσης. Σύστημα Επικοινωνίας: Έχει 2 ασύρματους UHF/VHF. Ανταλλάσει δεδομένα με σύστημα τύπου Link-16. Διαθέτει επίσης δυνατότητα αυτόματης ανταλλαγής στοιχείων μέσω ράδιο καναλιών. Για μεγαλύτερη ασφάλεια διαθέτει και συστήματα κρυπτογράφησης στοιχείων και συνομιλιών από παρεμβολές και υποκλοπές. Αυξημένη επιχειρησιακή διάρκεια ζωής: Αυξήθηκε η επιχειρησιακή ζωή σημαντικών κομματιών του αεροσκάφους. Ο κινητήρας έχει εξαιρετικά μεγάλη επιχειρησιακή ζωή για κινητήρα ρωσσικής κατασκευής. Είναι επίσης ανώτερος από κάθε δυτικό αντίστοιχο του. Ραντάρ: Διαθέτει κεραία ηλεκτρονικής σάρωσης (ΑESA). Παρέχει δυνατότητες ανίχνευσης και παρακολούθησης εναέριων στόχων, κινουμένων στόχων εδάφους και επιφανείας και δυνατότητα χαρτογράφησης, αυτόματο σύστημα εξομάλυνσης της πτήσης σε χαμηλό ύψος και προηγμένο σύστημα ελέγχου βολής και άφεσης οπλισμού.
Ηλεκτροοπτικό σύστημα:
 • Η εμβέλεια ανίχνευσης εναέριου στόχου είναι 50 km.
 • Η εμβέλεια αποστασιομετρησης κινουμένων στόχων εδάφους είναι 30 km.
 • Η εμβέλεια αποστασιομέτρησης εναέριων στόχων είναι 20 km.
 • Μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα 4 εναέριους στόχους, ανιχνεύοντας την υπέρυθρη (ΙR) ακτινοβολία που εκπέμπει ο στόχος.
 • Μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα 2 στόχους εδάφους.
 • Ικανότητα ανίχνευσης ταυτόχρονα 2 στόχων αέρος και 1 εδάφους.


Επιστροφή στην κορυφή
Terminator Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ


Μέλος από: 11/Ιουλίου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 1939
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 21/Αυγούστου/2012 ώρα 21:24
Σύστημα αυτοπροστασίας: Έχει υπερσύγχρονο 3ης γενιάς σύστημα εκτόξευσης θερμοβολίδων/παραπλανητικών φωτοβολίδων. Ο δέκτης προειδοποίησης και αναγνώρισης του παρέχει πληροφορίες διόπτευσης και τύπου της απειλής. Διαθέτει επίσης συστήματα προειδοποίησης ραντάρ, ακτινοβολίας, λέιζερ, εισερχόμενων πυραύλων και προηγμένα συστήματα παρεμβολών (Jammer). Το σύστημα αναφέρεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την στοχοποίηση των πυραύλων αντιραντάρ. Για το σύστημα αυτοπροστασίας αναφέρεται ότι λειτουργεί σε σε τρια διαφορετικά επίπεδα λειτουργίας: Αυτοάμυνα, αμοιβαία προστασία και προστασία ομάδας. Το σύστημα αυτοπροστασίας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή δεδομένων στόχευσης σε ορισμένους τύπους πυραύλων που θα φέρει το αεροσκάφος, όπως οι πύραυλοι αντιραντάρ και πύραυλοι με σύστημα παθητικής καθοδήγησης.

Μείωση του ίχνους: Για τη μείωση του ίχνους του σκάφους έχουν χρησιμοποιηθεί και υλικά που απορροφούν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Επιπλέον η καλύπτρα απέκτησε ειδικό επίχρισμα ώστε να μην μπορεί η ακτινοβολία ραντά να εισέλθει στο πιλοτήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση του μεγέθους των κάθετων σταθερών, και τροποποιήσεις σε θυρίδες προσιτότητας και κεραίες συνέβαλαν στη μείωση του ίχνους. Θεωρείται ότι με αυτές τις βελτιώσεις το ηλεκτρομαγνητικό ίχνος του Sukhoi είναι αντίστοιχο ενός F-16, γεγονός σημαντικό με δεδομένο το μέγεθός του. Το ηλεκτρομαγνητικό ίχνος του Su-35BM εκτιμάται σε 2-4 m2, σημαντικά μικρότερο σε σχέση με προγενέστερα μοντέλα όπως το Su-30 MKI όπου φθάνει τα 20 m2, και κοντά στο ίχνος του EF2000, το οποίο αναφέρεται ότι περιορίζεται σε 1 m2.


Βλήματα
 • Αέρος-αέρος:5x R-37M (AA-X-13),10x R-77 (AA-12),6x R-73M2 (AA-11). Το αεροσκάφος θα μπορεί να φέρει την νεώτερη έκδοση R-74 με βελτιωμένα ηλεκτρονικά και μεγαλύτερη αντοχή σε ηλεκτρονικά αντίμετρα.
 • Aέρος-εδάφους:1x Kh-59MK,6x Kh-29TE (L),6x S-25LD,
 • Αέρος-επιφανείας:5x Kh-35U,6x Kh-31A
 • Αντι-ραντάρ:5x Kh-58U5hE,6x Kh-31P
 • Το αεροσκάφος μπορεί να φέρει και να εκτοξεύσει πυραύλους cruise με ακτίνα >300 χιλιόμετρα.
 • To SU-35BM θα μπορεί να μεταφέρει τις νεώτερες εκδόσεις του R-77 με κινητήρες ramjet και μεγαλύτερη εμβέλεια. Επίσης θα μπορεί να μεταφέρει τον πύραυλο KS-172-1 μακράς ακτίνας δράσης της Novator, με αναφερόμενη εμβέλεια >300 km.

Βόμβες
 • Καθοδηγούμενες με λέιζερ (Laser Guided Bombs) :8x LGB-250,8x KAB-500KR,3x KAB-1500KR
 • Βόμβες ελεύθερης πτώσης (Dumb Bombs, μη καθοδηγούμενες) :10x FAB-500,18x FAB-250


Επιστροφή στην κορυφή
fighter Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης


Μέλος από: 19/Αυγούστου/2012
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 6
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Αυγούστου/2012 ώρα 14:05
Ευχαριστουμε για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες. Το συμπερασμα ειναι οτι θα χρειαστουμε νεα οπλα, υποστεγα και shelter αλλα αμα το παρουμε ειμαστε καλυμενοι για 20 χρονια καθως στις κλειστες αερομαχιες που γινονται μεταξυ ελλαδας-τουρκιας αυτο υπερεχει καθαρα του F-35. Ενα αλλο σημαντικο ειναι οτι ειναι οσο stealth ειναι και το eurofighter μια απο τις αλλες επιλογες μας. Πιστευω οτι το f-35 θα ειναι λιγο περισσοτερο stealth απο αυτο αλλα η εξαγωγικη εκδοση που θα παρουν οι γειτονες δεν θα εχει καμια σχεση με την αμερικανικη. Εγω θα επελεγα αυτο το αεροπλανο για νεο μαχητικο αεροσκαφος αλλα δυστυχως υπαρχουν οι διπλωματικοι λογοι και δεν προκειται να το παρουμε ποτε (παρα το οτι το δινουν συμπαραγωγη και με πληρη χρηματοδοτηση)
Επιστροφή στην κορυφή
0110 0111 1011 1110 Δες τη Λίστα
Απολυμένος
Απολυμένος
Avatar

Μέλος από: 13/Σεπτεμβρίου/2012
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 61
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Σεπτεμβρίου/2012 ώρα 18:59
Δεν συγκρινονται τα δυο αυτα αεροσκάφη γιατι το πρωτο ειναι ελαφρο μαχητικο ειδικευμένο σε στελθ αποστολες βορβαδισμου και στρατηγικων πληγματων με οπλα μακρου πληγματος ενω το δευτερο ειναι ειδικευμενο σε αντι-στελθ αεροπορικη υπεροχη διατηρωντας και ικανοτητες αλλων ρολων.

Συγκρινουμε τωρα τον ελέφαντα (Σουκχόι-35) με την κατσαρίδα (F-35) ενα πραγμα.

Το Σουκχοι-35 και οποιοδηποτε μη-νατοικο αεροσκάφος απλα δεν προκεται να το δουμε στην ΠΑ για ευνοητους λογους εκτος και βγουμε απο το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και γινουμε καμια Βενεζουελα και παρουμε Ρωσικα δανεια. Και φυσικα θα δωσουμε τα F-16 μας στο Ιραν ή στην Κινα.

Ελεος δηλαδη. Τα περιοδικα για παιδακια που θελουν να γινουν πιλοτοι οταν μεγαλωσουν γραφουν πολλές κοτσάνες για να πουλησουν τα φυλλα τους.

Το πιθανοτερο ειναι να ιδιωτικοποιηθει η ΕΑΒ και να την παρουν οι Αμερικανοι οι οποιοι να μας πιστωσουν και να μας δωσουν καποια F-35 για να αποκατασταθει καποια ισορροπια στην περιοχη μας.

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Online
Πόντοι: 11187
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 14/Σεπτεμβρίου/2012 ώρα 22:42
Αρχικά αποστάλθηκε από 0110 0111 1011 1110 0110 0111 1011 1110 Έγραψε:Το πιθανοτερο ειναι να ιδιωτικοποιηθει η ΕΑΒ και να την παρουν οι Αμερικανοι οι οποιοι να μας πιστωσουν και να μας δωσουν καποια F-35 για να αποκατασταθει καποια ισορροπια στην περιοχη μας.


Οι Αμερικανοί το πολύ - πολύ να μας πασάρουν μεταχειρισμένα F-16 με 'δέλεαρ' τον εκσυγχρονισμό τους στην ΕΑΒ.

F-35 δεν θα δούμε ποτέ στην Ελλάδα, εκτός και αν εισβάλλουν οι Τούρκοι.
Επιστροφή στην κορυφή
pao-13 Δες τη Λίστα
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Avatar

Μέλος από: 30/Ιουλίου/2013
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 285
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Νοεμβρίου/2013 ώρα 00:50
Μπορει να μου εξηγησει καποιος τους κυριους τομεις που θα πρεπει να περιεχει ενα νεο μαχητικο για την ΠΑ ωστε να αντιμετωπισει το f-35;
Επιστροφή στην κορυφή
elias17 Δες τη Λίστα
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Avatar

Μέλος από: 14/Ιουνίου/2012
Θέση: πολιτης
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 49
Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 21/Νοεμβρίου/2013 ώρα 00:08
Τα F-35 μπορουν να εντοπιστουν απο τα ελληνικα ρανταρ?
Καλύτερα ένα εφιαλτικό τέλος παρά εφιάλτες δίχως τέλος (Matsch)
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 4 56

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com