Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Χαμηλή διαθεσιμότητα αεροσκαφών

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 2 3>
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Χαμηλή διαθεσιμότητα αεροσκαφών
    Αποστολή: 06/Απριλίου/2010 ώρα 19:54
Ψαλίδι στις πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών F-16 έφερε η ραγδαία μείωση των αποθεμάτων των ανταλλακτικών τους τα τελευταία χρόνια.

Oι παλινωδίες της προηγούμενης κυβέρνησης γύρω από την κάλυψη των οξυμμένων αναγκών οδήγησε σε μεγάλη μείωση του ποσοστού των ετοιμοπόλεμων αεροσκαφών αμερικανικής προέλευσης (F-16, Φάντομ Α-7 κ. Ά.), ενώ παρόμοιος κίνδυνος διαγράφεται και για τα γαλλικά Μιράζ 2000.

Προ του κινδύνου να βρεθεί και πρόσθετος αριθμός μαχητικών- κυρίως F-16- σε οριακή κατάσταση λόγω συμπλήρωσης του ορίου για συντήρηση και επισκευή, άρχισε ήδη η διακοπή ή ο δραστικός περιορισμός των πτήσεων για συντήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας διαφόρων κατηγοριών πιλότων- ακόμα και των διοικητών των Πολεμικών Μοιρών των F-16! Οι περιορισμοί αφορούν κυρίως τους πιλότους των μάχιμων μοιρών που έχουν τις περισσότερες ώρες στα πηδάλια των F-16 και δεν χρειάζονται άμεση πτητική συντήρηση αλλά και όλους τους προσκολλημένους στις Πολεμικές Μοίρες πιλότους που υπηρετούν προσωρινά σε άλλες, διοικητικές, θέσεις.

Από γραφείο σε γραφείο
Παράλληλα, η νέα ηγεσία του υπουργείου Άμυνας που παρέλαβε τον φάκελο της αγοράς ανταλλακτικών προμήθειας έπειτα από περιφορά από γραφείο σε γραφείο επί σχεδόν δύο χρόνια προχωρά άμεσα στην παραγγελία από τις ΗΠΑ μέσω της κρατικής διαδικασίας των στρατιωτικών πιστώσεων FΜS, ανταλλακτικών συνολικής αξίας 160 εκατ. Δολαρίων. Τα ανταλλακτικά αυτά θα καλύψουν ανάγκες 4 ετών και αφορούν όλα τα αμερικανικής προέλευσης αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Τους άξονες της προμήθειας θα παρουσιάσουν μετά το Πάσχα στην αρμόδια υποεπιτροπή της Βουλής οι κ. Κ. Βενιζέλος και Μπεγλίτης.

Το καμπανάκι για τους κινδύνους που ήδη εμφανίστηκαν είχαν χτυπήσει οι αεροπόροι από το 2007- οπότε και άρχισαν τις σχετικές προεργασίες. Στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών ο φάκελος, έτοιμος προς προώθηση κατά την Αεροπορία, έφθασε τον Οκτώβριο του 2008. Από τότε μέχρι τις παραμονές των εκλογών ήταν σε ένα διαρκές πηγαινέλα. Πηγές του υπουργείου λένε σήμερα ότι πίσω από τις καθυστερήσεις υπήρχε η γνωστή τακτική των τότε υπευθύνων για «πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα».

Και τα Μιράζ 2000
Αντίστοιχη τακτική με τα F-16 δημιούργησε, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, προβλήματα και στην υποστήριξη των αεροσκαφών Μιράζ 2000- παλαιών και νέων. Όπως λένε πιλότοι από την Τανάγρα, παρ΄ όλο που τα αποθέματα των ανταλλακτικών αρχικής υποστήριξης των Μιράζ 2000-5 εξαντλούνται καμία νέα παραγγελία δεν γίνεται, ενώ ούτε υλικά που υπέστησαν βλάβη (π. Χ. γεννήτριες) δεν στέλνονταν για επισκευή στους κατασκευαστές και παραμένουν χαλασμένα στις αποθήκες. Αλλά και για τα παλαιότερα Μιράζ 2000 ενώ ήταν γνωστό ότι η σύμβαση υποστήριξης (FΟS) λήγει αυτή την εποχή καμία ουσιαστική προεργασία με πρακτικό αποτέλεσμα δεν είχε γίνει. Για την προώθηση λύσης των σχετικών προβλημάτων έγινε, τις προάλλες, σειρά συναντήσεων επιτελών της Αεροπορίας με γάλλους εκπροσώπους των κατασκευαστριών εταιρειών του Μιράζ 2000-5.

ΤΑ ΝΕΑ
Επιστροφή στην κορυφή
TOPOL-M Δες τη Λίστα
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος


Μέλος από: 26/Ιουνίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 2044
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση TOPOL-M Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Απριλίου/2010 ώρα 15:32
Εγκρίθηκε από την επιτροπή της Βουλής η προμήθεια ανταλλακτικών για τα αμερικανικά αεροπλάνα της ΠΑ
21-04-2010 18:01:07

Εγκρίθηκε τελικά από την υποεπιτροπή της Βουλής για θέματα Άμυνας το ποσό των 160 εκατ. Ευρώ, για την αγορά των αναγκαίων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16,F-4,A-7 με τη χρήση αμερικανικών στρατιωτικών πιστώσεων FΜS.

Το ποσό θα κατανεμηθεί σε χρονική περίοδο 4 ετών σε ισόποσες ετήσιες δόσεις. Με την απόφαση αυτή ολοκληρώνεται έστω και με χρονική καθυστέρηση αρκετών μηνών (για την ακρίβεια 6 μηνών) το ζήτημα της προμήθειας των ανταλλακτικών των αμερικανικών μαχητικών που διαθέτει η ΠΑ. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η διαθεσιμότητα των F-16 έχει φτάσει σε ανησυχητικά Χαμηλά Επίπεδα.

Αναμφίβολα η απόφαση αυτή θα δώσει μέσα στους επόμενους μήνες στην ΠΑ τη δυνατότητα να αυξήσει τη διαθεσιμότητα των πτητικών μέσων που διαθέτει, αυξάνοντας έτσι την καθημερινή της παρουσία στο Αιγαίο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Επεξεργάστηκε από yandr - 22/Απριλίου/2010 ώρα 17:09
Επιστροφή στην κορυφή
TOPOL-M Δες τη Λίστα
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος


Μέλος από: 26/Ιουνίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 2044
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση TOPOL-M Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Απριλίου/2010 ώρα 15:33
Ορθά για τα f-16
άντε και για τα f4

Για τα Α7 ρε παιδιά γιατί αγοράζουμε ανταλλακτικά;
Εχουμε σκοπό να τα κρατήσουμε πολύ ακόμα;
Είχα την εντύπωση ότι μετά από 40 χρόνια αποφάσισαν να τα αποσύρουν
Επιστροφή στην κορυφή
Nicolas_mk2 Δες τη Λίστα
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Avatar

Μέλος από: 26/Φεβρουαρίου/2009
Θέση: Φραπεδούπολη
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 625
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nicolas_mk2 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Απριλίου/2010 ώρα 15:58
TΑ Α-7 έχουν επωμιστεί-ανεπίσημα-τον ρόλο των Τ-2...
Κανονικά ήταν να αποσυρθούν το 2010 αλλά έτσι όπως έχει η κατάσταση θα παραμείνουν μέχρι να λυθεί το θέμα της επιχειρησιακής/προκεχωρημένης εκπαίδευσης ή να αποφασιστεί το ΝΜΑ...
Επιστροφή στην κορυφή
TOPOL-M Δες τη Λίστα
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος


Μέλος από: 26/Ιουνίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 2044
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση TOPOL-M Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Απριλίου/2010 ώρα 16:17
Τι να πώ
Κάποτε ήταν το μακρύ χέρι της Π. Α

Δεν νοείται ομως εν έτη 2010 να πετάμε ακόμα τα Α7.
Επιστροφή στην κορυφή
ypo-poemarchos Δες τη Λίστα
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής


Μέλος από: 21/Απριλίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 215
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση ypo-poemarchos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 17/Μαΐου/2010 ώρα 17:19
Αρχικά αποστάλθηκε από TOPOL-M TOPOL-M Έγραψε:

Τι να πώ
Κάποτε ήταν το μακρύ χέρι της Π. Α

Δεν νοείται ομως εν έτη 2010 να πετάμε ακόμα τα Α7.


Γιατι τα Α7 ;

Να σου πω μια προσωπικη εμπειρια.
ΣΕΑΠ 1986, τελικη φαση της 15θεέρης ασκησης, με αληθηνα πυρα, επιθεση και καταληπση λοφου.
Οταν λοιπον βρισκομασταν στο σημειο εφοδου, Ξαφνικα πεταγονται απο το πουθενα ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ τα Α7 Και βαλλουν ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ τον ΑΝΣΚ αντε στα 100 μ.

Ενα ΚΡΡΡ μονο ακουσαμε και ειδαμε στους κυκλους του στοχου σαν συντριβανια καπνου απο τα χτυπηματα.

Αυτο ειναι αποτελεσματικοτητα !
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 16:28
Με μία πρωτοφανή ενέργεια,το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα πλήρη στοιχεία τόσο για τις διαθεσιμότητες των μαχητικών αεροσκαφών όσο και για τον ακριβή αριθμό των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας, πράξη αδιανόητη για κάθε σοβαρό (βλέπε μη “περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας”) κράτος. Έτσι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή, το ΥΕΘΑ κοινοποίησε τις παρακάτω διαβαθμισμένες πληροφορίες:

«Το α΄ εξάμηνο του 2010 οι τοποθετημένοι Ιπτάμενοι ήταν τριακόσιοι τριάντα ένας (331) και οι προσκολλημένοι εβδομήντα τέσσερις (74). Εκτέλεσαν συνολικά 21.723 ώρες και οι μέσοι όροι ωρών πτήσης ανά εξάμηνο και Ιπτάμενο ήταν 58,7 για τους τοποθετημένους και 31 για τους προσκολλημένους. Το α΄ εξάμηνο του 2008 οι τοποθετημένοι Ιπτάμενοι ήταν τριακόσιοι είκοσι τέσσερις (324) και οι προσκολλημένοι εκατόν τέσσερις (104). Εκτέλεσαν 23.853 ώρες και οι μέσοι όροι ωρών πτήσης ανά εξάμηνο και Ιπτάμενο ήταν 64,4 για τους τοποθετημένους και 28,8 για τους προσκολλημένους. Από τα ανωτέρω στοιχεία δεν προκύπτει ουσιαστική διαφοροποίηση των ωρών πτήσης Ιπταμένων τα δύο τελευταία χρόνια.

Η διαθεσιμότητα επί της δύναμης και επί των τοποθετημένων μαχητικών αεροσκαφών (Α/Φ) το α΄ εξάμηνο του 2010 και των τελευταίων πέντε ετών φαίνεται στο παρακάτω πίνακα:


Σημειώνεται η διακοπή λειτουργίας της 335Μ με τα Α/Φ Α-7 (πτήσεις μόνο Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2008) και η επαναλειτουργία το 2010 με Α/Φ F-16. Όπως προκύπτει από τον ανωτέρω πίνακα ο μέσος όρος της διαθεσιμότητας των μαχητικών Α/Φ την τελευταία πενταετία διατηρείται περίπου σε σταθερά επίπεδα.

Η Π. Α. μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών εφοδιασμού μεριμνά για την προμήθεια ανταλλακτικών προκειμένου να καλύψει τις προγραμματισμένες και απρογραμμάτιστες εργασίες συντήρησης του συνόλου των μαχητικών Α/Φ. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η εξασφάλιση των ανταλλακτικών απαιτεί μεγάλο χρόνο και έχει ως συνέπεια την καθήλωση Α/Φ. Ο μέσος όρος των καθηλωμένων μαχητικών από έλλειψη ανταλλακτικών το τελευταίο εξάμηνο είναι 10,6% επί των τοποθετημένων Α/Φ, λίγο μεγαλύτερος από το παραδεκτό όριο που καθορίζεται από τα θεσμικά κείμενα της Π. Α.(10,0%). Για την αντιμετώπιση αυτού του δυστυχώς χρονίζοντος προβλήματος και την εξασφάλιση ολοκληρωμένης υποστήριξης των μαχητικών Α/Φ, εισήχθη πριν λίγες ημέρες στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή η ολοκληρωμένη πρόταση για την εργοστασιακή συντήρηση των κινητήρων όλων των Α/Φ F16. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη διαδικασία για τα ανταλλακτικά όλων των πτητικών μέσων της Π. Α.

Διευκρινίζεται πάντως ότι δεν αντιμετωπίζονται μείζονα προβλήματα συντήρησης των κινητήρων των μαχητικών Α/Φ: Για τα Α/Φ F-16, λόγω της υλοποίησης –προς το παρόν– της εργοστασιακής συντήρησης Engine Structural Integrity Program (ENSIP) σε περιορισμένο αριθμό κινητήρων με σκοπό, αφενός μεν την παράταση της διάρκειας και της διάθεσης αυτών ώστε να υφίσταται δυνατότητα αποτελεσματικής υλοποίησης του επιχειρησιακού και του εκπαιδευτικού έργου, και αφετέρου την εξασφάλιση υψηλών standards εκπαίδευσης και ασφάλειας πτήσεων, η Π. Α. Εκπόνησε δέσμη μέτρων με σκοπό την ορθολογιστική εκμετάλλευση του υπόλοιπου διαθέσιμου χρόνου των κινητήρων για ένταξη σε εργοστασιακή συντήρηση.

Strategy Report
Επιστροφή στην κορυφή
Su-35 Δες τη Λίστα
Απολυμένος
Απολυμένος


Μέλος από: 26/Απριλίου/2008
Θέση: Alpha Centauri
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3648
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Su-35 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 16:36
Γιατί έδωσαν αυτά τα στοιχεία στην δημοσιότητα;
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10951
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 16:56
Αρχικά αποστάλθηκε από Su-35 Su-35 Έγραψε:

Γιατί έδωσαν αυτά τα στοιχεία στην δημοσιότητα;


Γιατί είναι βλάκες. Έτσι απλά.
Επιστροφή στην κορυφή
TOPOL-M Δες τη Λίστα
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος


Μέλος από: 26/Ιουνίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 2044
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση TOPOL-M Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 17:08
Χαχαχαχαχαχαχαχα
Βλάκες με αξίωμα κιόλας...
Επιστροφή στην κορυφή
Su-35 Δες τη Λίστα
Απολυμένος
Απολυμένος


Μέλος από: 26/Απριλίου/2008
Θέση: Alpha Centauri
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3648
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Su-35 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 17:30
Από την άλλη ίσως να είναι πονηροί και να δημοσίευσαν παραπλανητικά στοιχεία.
Διαφωνώ με τη δημοσίευση ακόμα και αν είναι έτσι.
Πάντως οι υπηρεσίες πληροφοριών κάθε χώρας γνωρίζουν πάνω κάτω τα νούμερα διαθεσιμότητας του γείτονα.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 18:35
Αρχικά αποστάλθηκε από Su-35 Su-35 Έγραψε:

Από την άλλη ίσως να είναι πονηροί και να δημοσίευσαν παραπλανητικά στοιχεία.

Δε νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Περί βλακείας πρόκειται...
Επιστροφή στην κορυφή
DasBoot Δες τη Λίστα
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας


Μέλος από: 03/Σεπτεμβρίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 145
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση DasBoot Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 19:13
Μηπως απλα θελανε να δειξουνε οτι η κριση δεν επηρεασε
την διαθεσιμοτητα των μαχητικων; Ισως δεν ειναι τοσο
ανοητοι οσο τους θεωρουμε ;-)
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11004
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 19:30
Αυτό είναι η πιο λογική (και ταυτόχρονα ηλίθια) εξήγηση.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10951
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Σεπτεμβρίου/2010 ώρα 20:34
Αρχικά αποστάλθηκε από DasBoot DasBoot Έγραψε:

Μηπως απλα θελανε να δειξουνε οτι η κριση δεν επηρεασε
την διαθεσιμοτητα των μαχητικων; Ισως δεν ειναι τοσο
ανοητοι οσο τους θεωρουμε ;-)


Έτσι, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πληροφορηθεί πόσα αεροσκάφη της ΠΑ, επί της συνολικής δύναμης, είναι διαθέσιμα,και επιπλέον πόσοι ιπτάμενοι αντιστοιχούν σε αυτά. Μπορεί δηλαδή ο κάθε ενδιαφερόμενος να υπολογίσει τον λόγο ιπταμένων προς αεροσκάφη, ο οποίος είναι από τα πλέον απόρρητα στοιχεία κάθε αεροπορίας διεθνώς, γιατί επηρεάζει καθοριστικά τη δυνατότητά της να διατηρήσει παρατεταμένο ρυθμό επιχειρήσεων.
Εν Κρυπτώ

Όχι, δεν είναι απλά βλάκες, αλλά και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.
...
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 2 3>

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com