Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Πολιτικά κόμματα και εθνική άμυνα

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 3 45 6 7 8>
Ερώτηση: Ποιο κόμμα έχει κάνει περισσότερα για την άμυνα της Ελλάδας;
Ψήφος Επιλογή Ψηφοφορίας Ψήφοι Στατιστικά Ψηφοφορίας
16 [15.69%]
20 [19.61%]
7 [6.86%]
4 [3.92%]
31 [30.39%]
17 [16.67%]
7 [6.86%]

Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
bodybuilder625 Δες τη Λίστα
Ανθυπολοχαγός
Ανθυπολοχαγός
Avatar

Μέλος από: 19/Ιουλίου/2011
Θέση: Λοκατζής
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 340
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση bodybuilder625 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2012 ώρα 15:32
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη κολοτούμπα χθες όσων αφορά τα αμυντικά θέματα. Πριν μια εβδομάδα έλεγε να μειωθούν εντελώς οι δαπάνες στην άμυνα πέρνοντας ρίσκο όσων αφοά με τους Τούρκους. Και χθές είπε να μην γίνει καμία περικοπή ... Τι διάολο.
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11275
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2012 ώρα 17:58
ΝΔ: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα για την Εθνική Αμυνα

Βασικές αρχές

Η Ελλάδα διευρύνει το ρόλο της ως παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μέσα από την αναβαθμισμένη συμμετοχή μας στους Διεθνείς Οργανισμούς, για τους οποίους ιστορικά πρωτοστατήσαμε, αλλά και στη βελτίωση της στρατιωτικής ισχύος και αποτρεπτικής ικανότητας σύγχρονων αμυντικών δογμάτων.

Προωθούμε την αποτελεσματική και ευέλικτη Δομή Δυνάμεων με αναδιοργάνωση στρατιωτικών μονάδων και εγκαταστάσεων, καθώς και ένα σύγχρονο σύστημα επιστρατεύσεως, προσαρμοσμένο στις νέες τεχνολογίες. Θεσμοθετούμε νέες διαδικασίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα, για τη διασφάλιση πλήρους διαφάνειας, την ταχεία ικανοποίηση των αναγκών και την εξοικονόμηση πόρων.

Μελετούμε τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, απαρτιζόμενο από κορυφαίους Ανώτατους Επιτελείς και υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες και ειδικούς επιστήμονες. Το Συμβούλιο θα είναι το κατεξοχήν συμβουλευτικό όργανο «χειρισμού κρίσεων».

Ισχυροποιούμε τη Στρατιωτική Διπλωματία με στόχο την προάσπιση των εθνικών θέσεων και θεσπίζουμε φορέα συντονισμού όλων των εμπλεκομένων εθνικών φορέων για την προώθηση εθνικών θέσεων.

Ενισχύουμε την εμπλοκή της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας και των εγχώριων κατασκευαστικών εταιριών σε προγράμματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Αναδιοργανώνουμε - εξυγιαίνουμε παραγωγικές μονάδες – εργοστάσια, με στόχο τον εξαγωγικό προσανατολισμό και τη διασφάλιση θέσεων εργασίας. Διερευνούμε δυνατότητες ΣΔΙΤ, με στόχο την υλοποίηση έργων ανάπτυξης, έρευνας και τεχνολογίας.

Επιδιώκουμε εξωστρεφή ανάπτυξη και αναδιοργάνωση ερευνητικών κέντρων με την προώθηση συνεργασιών με άλλα ερευνητικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος, για καλύτερη ενσωμάτωση και εκμετάλλευση της τεχνολογίας με παράλληλη εξοικονόμηση πόρων.

Η Νέα Δημοκρατία δίνει προτεραιότητα στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, με σχέδιο και δράσεις. Στοχεύουμε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των στελεχών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, σε όλο το εύρος των θεμάτων που αντιμετωπίζουν. Σε ό, τι αφορά στο προσωπικό θητείας θέτουμε ως στόχο την καλύτερη εκμετάλλευση του χρόνου θητείας προς όφελος κτήσης μεγαλύτερης εξειδίκευσης.

Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στο Στρατό του μέλλοντος με ορθολογιστικό επαναπροσδιορισμό των απαιτήσεων-δυνατοτήτων και εξοπλισμό αυτού σε συνάρτηση με τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις, ανασχεδίαση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και συνεχή επιμόρφωση - εκπαίδευση των στελεχών, εντός και εκτός Ελλάδος
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11275
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2012 ώρα 17:59

3. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αναγκαία την αναμόρφωση διατάξεων του νόμου 3883/2010 που αφορούν στην υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών, οι οποίες, αντί να επιλύουν, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα.

Πλήρης αλλαγή του συστήματος αξιολόγησης Αξιωματικών - Υπαξιωματικών με βάση τα πετυχημένα διεθνή πρότυπα. Δέσμευσή μας είναι το νέο σύστημα αξιολόγησης κρίσεων και προαγωγών των στελεχών να εξασφαλίζει την αξιοκρατία, χωρίς κομματικές ή άλλες επιρροές.

Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται τη διασφάλιση και την αναβάθμιση του κύρους των εν αποστρατεία στελεχών και των Ενώσεων τους, αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά τους στον χώρο των Ενόπλων μας Δυνάμεων και λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων τους.

4. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΗΜΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

* Διατήρηση του θεσμού της στρατιωτικής θητείας και ενίσχυση της απόδοσης των κλάσεων, λαμβανομένου υπόψη του δημογραφικού προβλήματος και των σημερινών κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών. Επιπλέον, ανοίγουμε το διάλογο και μελετούμε το θέμα της εθελοντικής κατάταξης γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις ως στρατεύσιμων.

* Χορήγηση κινήτρων για την εκπλήρωση της θητείας πριν την ένταξη στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

* Διατήρηση και αναβάθμιση του θεσμού των ΕΠΟΠ, ο οποίος συνεισφέρει θετικά τόσο στη στελέχωση όσο και στην ποιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Τροποποιούμε το νομοθετικό πλαίσιο των ΕΠΟΠ ώστε, υπό προϋποθέσεις, να επιτρέπονται οι μετατάξεις από συγκεκριμένη ηλικία και άνω.

5. ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει δραστικές παρεμβάσεις με στόχο τη μετάβαση από τη βιομηχανική εποχή στην εποχή της πληροφορίας και των τακτικών και τεχνολογιών του μέλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε τη μετεξέλιξη των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο, ψηφιακό πλέον, περιβάλλον.

* Αναδιοργάνωση της δομής και των οργανογραμμάτων του Υπουργείου, των Επιτελείων και των Μονάδων, ώστε να είναι εναρμονισμένα με τη διεθνή πρακτική, τις νέες τεχνολογίες και την αποκτηθείσα εμπειρία. Έμφαση δίνεται στη διαλειτουργικότητα και στη διακλαδικότητα, η οποία ως πολλαπλασιαστής ισχύος προσδίδει ώθηση στις επιχειρησιακές μας δυνατότητες.

* Μείωση στρατιωτικών σχηματισμών και μονάδων που δεν κρίνονται απαραίτητες, κατάργηση παλαιών και μη χρήσιμων στρατιωτικών εγκαταστάσεων, η δημιουργία μικρών ευέλικτων και αποτελεσματικών Δυνάμεων και εξέλιξη των κέντρων εκπαίδευσης προς την παροχή διακλαδικής και συνδυασμένης εκπαίδευσης. Όλες οι παραπάνω αλλαγές θα βασίζονται σε στοιχειοθετημένες επιχειρησιακές μελέτες. Η Νέα Δημοκρατία θα επανεξετάσει αποφάσεις επί της οργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων που ελήφθησαν με μη επιχειρησιακά κριτήρια.

* Ορθολογικός προγραμματισμός για την απομάκρυνση των μη απαραίτητων στρατοπέδων από τα αστικά κέντρα, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις της νέας δομής και σε συνεργασία με την Πολιτεία και τις τοπικές κοινωνίες.

* Ενεργότερη συμμετοχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Ιδιαίτερη εκμετάλλευση των τομεακών Ευρωπαϊκών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και ενίσχυση της διυπουργικής συνεργασίας στον τομέα αυτό, όπως για παράδειγμα η «Ψηφιακή Σύγκλιση». Ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των γεωγραφικών πληροφοριών και του στρατιωτικού δορυφορικού προγράμματος παρατήρησης γης.

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11275
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2012 ώρα 18:00

6. Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

Αποτυχημένες πολιτικές στο παρελθόν μετέτρεψαν την αμυντική μας βιομηχανία σε πεδίο εξυπηρέτησης κομματικών προσλήψεων και παραγωγής ελλειμμάτων. Η Εθνική Αμυντική Βιομηχανία σε μια χώρα με εμπειρία στην Άμυνα, όπως η Ελλάδα, πρέπει να γίνει μοχλός ανάπτυξης και συμβολής στην οικονομική επιτυχία της χώρας στα προσεχή χρόνια.

Η Νέα Δημοκρατία προωθεί:

* Εξυγίανση των παραγωγικών μονάδων με χρήση νέων οικονομικών και επιχειρησιακών σχεδίων.

* Παρουσίαση νέου επιχειρηματικού πλάνου που θα βάλει τις βάσεις για το άνοιγμα της αμυντικής μας βιομηχανίας στο διεθνή ανταγωνισμό για τη διεκδίκηση μεριδίων στην παγκόσμια αγορά αμυντικών εξοπλισμών, πολύτιμων για το εθνικό μας εισόδημα αλλά και το κύρος της χώρας.

* Επιδίωξη συμμετοχής της αμυντικής βιομηχανίας σε συνεργασίες και συμπαραγωγές με ξένους οίκους, προ υπογραφής πάσης συμβάσεως, με σκοπό την εισαγωγή τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη της έρευνας. Η εξωστρέφεια της αμυντικής βιομηχανίας θα υποστηριχθεί από την εξωτερική πολιτική στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Διπλωματίας, για να φέρει αποτελέσματα στα αμέσως επόμενα χρόνια.

7. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΕ ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

* Αναμόρφωση του μοντέλου λειτουργίας των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), τροποποίηση του νόμου 3883/2010. Στόχος μας η αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης και η διασύνδεση με άλλα Ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού, χωρίς να καταλύεται ο στρατιωτικός χαρακτήρας των Σχολών.

Όλες οι Σχολές θα ενταχθούν σε Ενιαίο Κύκλο Σπουδών στο Λύκειο, δηλαδή, κοινή κατεύθυνση όλων των Στρατιωτικών Σχολών ή άλλων Σχολών «ένστολης καριέρας» (Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό), ώστε να είναι ενσυνείδητη η επιλογή των μαθητών – υποψηφίων φοιτητών.

* Τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου (άρθρο 4 του Ν3187/03) με στόχο να είναι σε θέση τα ΑΣΕΙ να χορηγούν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών σε γνωστικές κατευθύνσεις που τα Πανεπιστήμια δεν χορηγούν. Επόμενος στόχος είναι να διακριθούν στο διεθνή εκπαιδευτικό ανταγωνισμό για την προσέλκυση και ξένων σπουδαστών.

* Χαρακτηρισμός της ΑΔΙΣΠΟ και της ΣΕΘΑ ως Ανώτατων Μεταπτυχιακών Εκπαιδευτικών Κέντρων, μετά την αναβάθμισή τους με αναγνώριση των επιστημονικών τους τίτλων ως μεταπτυχιακών και με υποχρεωτική φοίτηση όλων όσων επιθυμούν προαγωγή στις ανώτατες βαθμίδες. Ενσωμάτωση και αντιστοίχηση των πτυχίων των παραγωγικών σχολών στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων που έχει θεσμοθετήσει το Υπουργείο Παιδείας.

* Η έρευνα, η τεχνολογία και η ανάπτυξη αποτελούν κλειδί για την πολιτική μας. Οι παρεμβάσεις μας εστιάζουν στον καθορισμό στόχων έρευνας &Τεχνολογίας σε βάθος 20ετίας, αναδιοργάνωση των Κέντρων Ερευνών των Ενόπλων Δυνάμεων με έμφαση στη διασύνδεσή τους με Ιδρύματα του εξωτερικού, με σκοπό τόσο την εισαγωγή τεχνογνωσίας για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας, όσο και την εξαγωγή τεχνογνωσίας, καθώς και την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας και της Στρατιωτικής Διπλωματίας. Διασύνδεσή τους με την Εθνική Αμυντική Βιομηχανία της χώρας.

* Συμμετοχή σε διεθνείς εκπαιδεύσεις και ασκήσεις υψηλού επιπέδου και βαθμού δυσκολίας του Εξωτερικού και σχεδίαση-εκτέλεση αντίστοιχων στο Εσωτερικό με διεθνή συμμετοχή.

8. ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ

* Δημιουργία δημόσιου φορέα, που θα αναλάβει την εμπορική εκμετάλλευση των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων που προκύπτουν από τα εκκενούμενα στρατόπεδα, τα οποία εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του ΥΕΘΑ, προκειμένου να ενισχυθούν οι πόροι για τη στέγαση των στελεχών.

* Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την κατοχύρωση του δικαιώματος της κατά προτεραιότητα τοποθέτησης στην περιοχή προτίμησης και συνυπηρέτησης συζύγων. Επανεξέταση θεμάτων αποζημίωσης των υπαλλήλων.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11275
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2012 ώρα 18:01
Αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη και στις οικογένειές τους. Δημιουργία ενιαίου και ευέλικτου δικτύου νοσοκομείων, κέντρων υγείας και ιατρείων των Ενόπλων Δυνάμεων ή συμβεβλημένων με αυτές, ώστε να καλύπτεται το σύνολο των αναγκών των Μονάδων σε όλη την επικράτεια και υπό όλες τις συνθήκες.

* Εξυγίανση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και εν συνεχεία, δημιουργία ενιαίου Μετοχικού Ταμείου Ενόπλων Δυνάμεων μετά από αναλογιστική μελέτη.

* Μετά τη συγχώνευση και τη σύμπτυξη Μονάδων και δραστηριοτήτων, εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων ανανέωσης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων των Μονάδων με προγράμματα και τεχνολογίες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της τεχνολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Νέα Δημοκρατία θα άρει τον άδικο ηλικιακό «ρατσισμό» των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών, που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ και δεσμεύεται να αποκαταστήσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11275
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2012 ώρα 18:02
Με απλά λόγια, ναι σε ΕΠΟΠ, θητεία, αναβάθμιση στρατιωτικών σχολών, αναδιοργάνωση με μείωση μονάδων
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11275
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2012 ώρα 18:09
Το πρόγραμμα του κόμματος Δημιουργία Ξανά.

.
ΑΝ ΘΕΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ

Όχι, δεν είμαστε «πολεμοκάπηλοι» - κάθε άλλο. Φιλειρηνιστές είμαστε – αλλά και ρεαλιστές. Στη διεθνή σκηνή, μια χώρα χωρίς σοβαρή στρατηγική Εθνικής Άμυνας (ΕΑ) είναι καταδικασμένη να υποκύπτει στις ορέξεις των εχθρών της (καμιά φορά και των φίλων της... ). Άλλωστε σήμερα οι πόλεμοι δεν γίνονται μόνο στα πεδία των μαχών. Ένας οικονομικός πόλεμος π. Χ. Για τον καθορισμό των ΑΟΖ (Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες) κερδίζεται και με αξιόμαχες ΕΔ, χωρίς να χρειαστεί να πέσει ούτε μια «ντουφεκιά». Θα ήταν ευχής έργον να μην είχαμε εξωτερικές απειλές, όπως η Ελβετία. Αλλά έχουμε. Θα ήταν ευτυχία να ζούσαμε σε μια φιλική γειτονιά, όπως η Πορτογαλία ή η Σουηδία. Αλλά ζούμε δίπλα στο μουσουλμανικό τόξο σε μια από τις πιο σεισμογενείς πολιτικά περιοχές του κόσμου. Οφείλουμε να υπερασπίσουμε τη χώρα μας. Αυτό γίνεται με τις διεθνείς σχέσεις, τη διπλωματία, την οικονομική ισχύ. Αλλά χωρίς ισχυρές ΕΔ, καμία άλλη δύναμη δεν έχει αντίκρισμα.

Το εθνικό στρατηγικό δόγμα μας πρέπει να είναι αποτρεπτικό και συγχρόνως αμυντικό αντιμετωπίζοντας την διαρκή και εκπεφρασμένη απειλή από την Τουρκία και τους κινδύνους από τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική. Δεν προσδίδουμε όμως στα γεγονότα διαστάσεις μεγαλύτερες των πραγματικών, όπως κάποιοι πολιτικοί κύκλοι και ΜΜΕ συνήθως πράττουν. Η αξιόπιστη αποτροπή σε συνδυασμό με μία αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων οδηγεί σε έλεγχο και αποκλιμάκωση μιας κρίσης καθώς και σε σταθεροποίηση της κατάστασης χωρίς να θίγεται η εθνική μας κυριαρχία.

ΑΜΥΝΑ ΞΑΝΑ!

...

Βασική μας προτεραιότητα είναι μία αποτελεσματική, οικονομική και σωστά διατεταγμένη δομή διοικήσεως και δυνάμεων. Αυτό θα οδηγήσει στον περιορισμό των πολλών επιπέδων διοικήσεως των Σχηματισμών-Μονάδων και των Στρατοπέδων «φαντασμάτων» που εξυπηρετούν μόνο παρωχημένα δόγματα και στην εξάλειψη του φαινομένου να έχουμε «στρατηγούς χωρίς στρατιώτες». Για μας, ισχυρές και αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν σημαίνει ογκώδεις. Η εξέλιξη της στρατιωτικής τέχνης και επιστήμης οδηγεί σε μικρές, καλά εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες μονάδες που θα διασυνδέονται και θα επιχειρούν βασισμένες στη διακλαδικότητα.

ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΤΗΤΑ

Η εξασφάλιση της διακλαδικότητας σε όλα τα επίπεδα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα προωθήσουμε. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι αυτός που πρέπει να ασκεί την πλήρη διοίκηση και στην ειρήνη και στον πόλεμο, ενώ οι Αρχηγοί των Κλάδων θα είναι σύμβουλοί του και αυτοί που θα του παρέχουν τις δυνάμεις και τα μέσα. Για τον λόγο αυτό θα προχωρήσουμε σε αναθεώρηση του Ν.2292/95 όπως διαμορφώθηκε μετά τις τροποποιήσεις του Ν.3883/2010 από τον τότε ΥΕΘΑ κ. Βενιζέλο, δυστυχώς εμπνευσμένο από τον σχετικό Νόμο της Δικτατορίας,(ΝΔ Υπ αρ 58/1968) ο οποίος αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και μνημείο «αραχνιασμένης» αντίληψης για τη δομή των ΕΔ.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11275
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2012 ώρα 18:13
Οι θέσεις του κόμματος 'Δημιουργία Ξανά'

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Οι τραγελαφικές καταστάσεις σχετικά με την επιλογή της Στρατιωτικής Ηγεσίας δεν θα επαναληφθούν.Οι Αρχηγοί των Επιτελείων θα έχουν χρονική θητεία τουλάχιστον δύο ετών με δικαίωμα παράτασης ενός έτους και θα επιλέγονται τουλάχιστον 3 μήνες ενωρίτερα προκειμένου να ενημερώνονται. Οι επιλογές του ΚΥΣΕΑ θα επικυρώνονται από την Επιτροπή εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής με πλειοψηφία τουλάχιστον των 3/5 των παρόντων προκειμένου να εξασφαλίζεται διακομματική συναίνεση. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα είναι τακτικό μέλος του ΚΥΣΕΑ με δικαίωμα ψήφου όπως ήταν μέχρι το 2004.

Πολλές συζητήσεις γίνονται για την κατάργηση ή όχι της στρατιωτικής θητείας. Όσοι υποστηρίζουν την κατάργηση έχουν κατά νου τη δική τους ενδεχομένως θητεία με τις αγγαρείες, τις αποψιλώσεις, το καψόνι, τις προσβολές και τη σκοπιά σε άχρηστες εγκαταστάσεις. Αυτή τη θητεία δεν θα την ξαναδούν οι Έλληνες νέοι. Αυτή τη θητεία θα την καταργήσουμε αμέσως. Όμως πιστεύουμε ότι σε μία αληθινή Δημοκρατία η υπεράσπιση της πατρίδας δεν είναι «απαρχαιωμένη» αρετή. Ακόμα κι αν ένας πόλεμος δεν είναι πιθανόν να συμβεί, η θητεία ενέχει και έναν συμβολισμό που διαχρονικά κάνει περήφανο όποιον υπηρέτησε – ξέρει ότι έστω και λίγο συνέβαλε στην ιστορική συνέχεια αυτού του τόπου. Υποστηρίζουμε τη διατήρηση της στρατιωτικής θητείας με πλήρη αναμόρφωση του περιεχομένου της.

Οι στρατευμένοι θα εκπαιδεύονται άριστα, με ευρεία χρήση εξομοιωτών, αποκτώντας γνώσεις και δεξιότητες που θα τους χρησιμεύσουν και στην πολιτική τους ζωή, όπως διαβίωση στη φύση, αντιμετώπιση θεομηνιών, ικανότητες επιβίωσης σε αντίξοες συνθήκες, παροχή πρώτων βοηθειών, ατομική εκγύμναση κλπ.Η διάρκεια της θητείας θα καθοριστεί από μηδενική βάση, λαμβάνοντας υπόψη τον απαιτούμενο χρόνο πλήρους εκπαιδεύσεως, τις επιχειρησιακές ανάγκες και τις κοινωνικές παραμέτρους. Θα είναι ουσιαστική χωρίς πάρεργα και εξοντωτικές υπηρεσίες. Η πλήρης αξιοποίηση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας αποδεικνύει τον σεβασμό του Κράτους στον χρόνο που ο Πολίτης διαθέτει γι' αυτό – κάτι που μέχρι σήμερα ουδέποτε έγινε – και αφορά όχι μόνο τους κληρωτούς αλλά και ολόκληρο το προσωπικό που υπηρετεί στις ΕΔ ανεξαρτήτως βαθμού.

ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Σε ό, τι αφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα, ο περιορισμός των αμυντικών δαπανών επιβάλλει να δοθεί έμφαση στην υιοθέτηση «έξυπνων πρακτικών», στην απόκτηση «πολλαπλασιαστών ισχύος» και «κρισίμων δυνατοτήτων» που δεν είναι απαραίτητα δαπανηρές. Επιβάλλεται η αλλαγή της φιλοσοφίας του παρελθόντος και η υιοθέτηση του δόγματος της «ποιότητας αντί της ποσότητας». Για την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ προέχει η αξιοποίηση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων έναντι προμήθειας νέων.

Ένας από τους πυλώνες της ΕΑ είναι η αμυντική βιομηχανία η οποία αντιμετωπίζει όπως και οι υπόλοιποι τομείς της οικονομίας σοβαρή κρίση. Η εγχώρια αμυντική βιομηχανία αποτέλεσε ένα κρατικοδίαιτο σύστημα «παροχής υπηρεσιών» προς τους κομματικούς «ημετέρους». Η γραφειοκρατία με την κομματοκρατία δεν επέτρεψαν σε ικανά στελέχη με φρέσκιες ιδέες και νεωτεριστική σκέψη να δημιουργήσουν συνθήκες αναβάθμισης της και ανταγωνισμού. Για μία εξορθολογισμένη ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας προσανατολιζόμαστε στην δημιουργία θεσμικών οργάνων και αντιστοίχων σχετικών θεσμικών διαδικασιών. Παραθέτουμε τα σπουδαιότερα:

Δημιουργία συντονιστικού οργάνου αμυντικής βιομηχανίας.
Άμεση επαναξιολόγηση των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών για να διαπιστωθούν οι δυνατότητες και η βιωσιμότητα τους.
Σύνδεση των πανεπιστημίων με την εφαρμοσμένη έρευνα στον τομέα της άμυνας.
Ίδρυση, με ιδιωτικά κεφάλαια, τεχνολογικού πάρκου με έμφαση στην αμυντική τεχνολογία.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11275
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2012 ώρα 18:26
Με πιο απλά λόγια:

  • περιορισμό των πολλών επιπέδων διοικήσεως των Σχηματισμών-Μονάδων και των Στρατοπέδων «φαντασμάτων»
  • Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι αυτός που πρέπει να ασκεί την πλήρη διοίκηση και στην ειρήνη και στον πόλεμο
  • Οι Αρχηγοί των Επιτελείων θα έχουν χρονική θητεία τουλάχιστον δύο ετών με δικαίωμα παράτασης ενός έτους και θα επιλέγονται τουλάχιστον 3 μήνες ενωρίτερα προκειμένου να ενημερώνονται
  • απόκτηση «πολλαπλασιαστών ισχύος» και «κρισίμων δυνατοτήτων»
Επιστροφή στην κορυφή
Greek_Army Δες τη Λίστα
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού


Μέλος από: 12/Οκτωβρίου/2009
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 15174
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Greek_Army Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2012 ώρα 18:54
Οι προτάσεις της Χρυσής Αυγής για τις Ένοπλες Δυνάμεις

.
Αποκαθίσταται το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι προαγωγές γίνονται με βάση την πίστη στο Έθνος, τις ικανότητες και την αξία των στελεχών και όχι ανάλογα με το πόσο αρεστοί είναι στους διεφθαρμένους πολιτικούς και στους ξένους παράγοντες. Όλοι οι Έλληνες στρατεύονται υποχρεωτικά στο 18ο έτος της ηλικίας τους. Σε όσους αρνούνται να πράξουν το καθήκον τους προς την πατρίδα αφαιρείται η ιθαγένεια και αποβάλλονται από την κοινωνία. Κατάργηση της περίφημης «εναλλακτικής» θητείας. Δημιουργία Λυκείων Στρατιωτικής και Αστυνομικής κατεύθυνσης. Ειδικό μισθολόγιο για αξιοπρεπή διαβίωση των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας. Οι εξοπλισμοί να γίνονται ΜΟΝΟΝ μέσω διακρατικών συμφωνιών, χωρίς μεσάζοντες και με γνώμονα το συμφέρον του Έθνους, διότι αποτελούν μοχλό ανάπτυξης για την Εθνική παραγωγή και την βαριά βιομηχανία.
 
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11421
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2012 ώρα 18:55
Σήμερα μάλλον τους ψιθυρησαν ότι υπαρχει σοβαρό πρόβλημα με την Τουρκία, αν κρίνω από την αμηχανία του Τσίπρα.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11275
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2012 ώρα 19:14
Ο Τσίπρας είναι αμήχανος γιατί είναι ηλίθιος και επικίνδυνος.

Τι να κόψουν από την Άμυνα; Αφού εδώ και 3 χρόνια δεν ανανεώνω το site γιατί δεν αγοράζουμε απολύτως τίποτα.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11275
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2012 ώρα 19:20
Νάτος και ο Τσίπρας, που καθώς φαίνεται θα τα περάσει όλα υπό δημόσιο έλεγχο γιατί κάποιος του είπε ότι χρεοκόπησε ο ιδιωτικός τομέας ενώ το ελληνικό κράτος τα πάει περίφημα.

Την ανάγκη ανασυγκρότησης και αξιοποίησης της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας, η οποία, όπως είπε, θα περάσει υπό εθνικό έλεγχο, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ.

Ο επικεφαλής Του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε επίσης για την αντιστροφή της εικόνας διαπλοκής στο τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών, χωρίς όμως αυτό να αποβεί εις βάρος της εθνικής άμυνας και της εθνικής ασφάλειας.

«Ο ελληνικός λαός όλα τα προηγούμενα χρόνια πλήρωσε ένα υπέρογκο κόστος από το υστέρημά του σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς που δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν υποδομές, βιομηχανικές και τεχνολογικές, στην πατρίδα μας ώστε τα οπλικά συστήματα που παραλάβαμε να μπορούν να συντηρούνται και να ανανεώνονται.

Αντ' αυτού», τόνισε, «μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων πήγε προκειμένου να δημιουργηθούν σχέσεις διαπλοκής, ένα τεράστιο παρασιτικό στρατιωτικομεσιτικό πλέγμα δημιουργήθηκε και καλλιέργησε αυτό που εμείς ονομάζουμε πλέγμα διαπλοκής του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, δημιούργησε το πλέγμα διαπλοκής της πολιτικής και κρατικής εξουσίας» και αυτή η εικόνα, ξεκαθάρισε, πρέπει να αντιστραφεί.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε απαράδεκτες τις μειώσεις μισθών που έγιναν από τις τελευταίες κυβέρνησης στους επαγγελματίες οπλίτες, αλλά και τις δηλώσεις που καταρράκωσαν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το ηθικό των στρατεύσιμων ανδρών και γυναικών της χώρας.

Η εικόνα αυτή θα αντιστραφεί, διαβεβαίωσε, «θέλουμε να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης πολιτείας και ενόπλων δυνάμεων.

Έχουμε εμπιστοσύνη στους αξιωματικούς, στην ιεραρχία των τριών όπλων και θα βρεθούμε δίπλα τους προκειμένου να χαράξουμε μια κοινή στρατηγική για την προστασία, την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι καλώς έγιναν μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες και αναφέρθηκε στην ανάγκη ανασυγκρότησης της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας. Στόχος, είπε, είναι η μαχητική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων και αυτό δεν αφορά μόνο σε εξοπλιστικές δαπάνες, αλλά ίσως να είναι και σημαντικότερη η αποκατάσταση του ηθικού στις ένοπλες δυνάμεις και το στελεχιακό δυναμικό.

Σε ερώτηση τέλος για το θέμα της θητείας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ο αρχικός σχεδιασμός που οδήγησε στη μείωσή της συμπεριλάμβανε μια άλλη λογική σε σχέση με τις προσλήψεις και τις απολύσεις δημοσίων λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων.

Πλέον και στο βαθμό που η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική αναγκάζει την ανατροπή αυτού του σχεδιασμού, συμπλήρωσε, πρέπει να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες, ωστόσο οι όποιες τροποποιήσεις πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα με ένα σχέδιο εξορθολογισμού των αναγκών και ενδεικτικά ανέφερε πως δεν υπάρχει ανάγκη για τόσο μεγάλο αριθμό στρατοπέδων μέσα στα αστικά κέντρα.

«Οι Έλληνες στρατιώτες, κληρωτοί και επαγγελματίες οπλίτες δεν πρέπει να αισθάνονται αγγαρειοφόροι και σκοποφύλακες. Πρέπει να είναι και να αισθάνονται μάχιμοι και να υπηρετούν το ύψιστο καθήκον της ασφάλειας και της ακεραιότητας της πατρίδας», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας.

πηγή


Όπως έχουμε διαβάσει και στο φόρουμ, ο Τσίπρας θέλει να δώσει αυξήσεις στους ΕΠΟΠ που καταρρακώθηκε το ηθικό τους από τις μειώσεις, αλλά παράλληλα να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες.

Τα πάντα όλα...

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11275
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 29/Μαΐου/2012 ώρα 21:02
Σύμφωνα με τα πρακτικά του κόμματος της ΔΗΜΑΡ (σελίδα 78) μπορούμε να γλυτώσουμε 4 δις ετησίως:
Οι νέες και οι νέοι της ΔΗΜΑΡ απαιτούν τη δραστική μείωση των εξοπλιστικών
κονδυλίων προς όφελος της παιδείας, της έρευνας και των κοινωνικών δαπανών. Είναι
παράλογο, σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, η χώρα μας να διαθέτει το
4,3% του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες και να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση
παγκοσμίως αναφορικά με τις εισαγωγές οπλικών συστημάτων. Εάν, η Ελλάδα έριχνε
τις δαπάνες της σε επίπεδα αντίστοιχα με αυτά της Πορτογαλίας, περιορίζοντας κατά 2
ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ τα σχετικά έξοδα, θα γλίτωνε περί τα 4 δις. Ευρώ
ετησίως.
Εξαιρετικά, αλλά οι ετήσιες δαπάνες ανέρχονται μόλις σε 3,7 δις!

Τα στοιχεία του νέου κόμματος αναφέρονται στο 1999 - 2003, μόλις μία δεκαετία πριν. Φρέσκα πράγματα...

Επιστροφή στην κορυφή
evritis309 Δες τη Λίστα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Avatar

Μέλος από: 08/Φεβρουαρίου/2011
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 150
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση evritis309 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 31/Μαΐου/2012 ώρα 22:14
Μια χαρά τα λέει ο Τσίπρας.
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 3 45 6 7 8>

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com