Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Μαχητικά αεροσκάφη Rafale

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 23
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
TERMINATOR Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση TERMINATOR Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 26/Σεπτεμβρίου/2021 ώρα 16:10
Λέτε στο κύριο άρθρο ότι από τα 2,32 Δις € της συνολικής καθαρής αξίας της προμήθειας (πριν τις κρατήσεις) το κόστος των 18 αεροσκαφών (6 καινούργια + 12 μεταχειρισμένα) ανήλθε σε 1,8 Δις.

Παρακάτω λέτε ότι κόστισαν τα μεν μεταχειρισμένα 45.000.000€ αν μονάδα και τα δε καινούργια 90.000.000€ ανά μονάδα. Μάλλον έχετε κάνει κάνει καποιο λάθος στου αριθμούς που αναφέρετε διότι σύμφωνα με τη μαθηματική επιστήμη 12 Χ 45εκ + 6 Χ 90 εκ.

Κάνει περίπου τα μισά και δεν φτάνει το 1,8 Δις όσο και να το τραβήξεις...


Επεξεργάστηκε από Nassos - 26/Σεπτεμβρίου/2021 ώρα 17:35
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10951
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 26/Σεπτεμβρίου/2021 ώρα 17:38
Απόσπασμα από άρθρο του Σάββα Βλάσση στο doureios.com.

Ενδεικτικώς, όπως αναφέραμε προσφάτως,στην Γαλλία βρίσκονται σήμερα περί τα 60 στελέχη, ιπτάμενοι και τεχνικοί διαφόρων ειδικοτήτων, που εκπαιδεύονται στο Rafale. Ο αριθμός δεν είναι αμελητέος και μπορεί να συγκριθεί ίσως μόνο με τα προγράμματα εκπαιδεύσεως που είχαν σχεδιασθεί στην δεκαετία του 1980 για την προμήθεια τότε των αρχικών Mirage 2000 και F-16.

Ο αριθμός του προσωπικού όμως, ανακλά και στις πρόνοιες της συμβάσεως προμήθειας, στην οποία το κόστος για τα 18 αεροσκάφη ανέρχεται σε 1,8 δις. € αλλά εξ αυτών, το 1,07 δις. € περίπου αναλογεί στο κόστος των αεροσκαφών αυτών καθ’ αυτών.

Το υπόλοιπο ποσό των 730 εκατ. €καλύπτει την προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος εξομοιωτή πτήσεως, εξοπλισμό αποστολής,εκπαίδευση ιπταμένων και τεχνικού προσωπικού, βιβλιογραφία, υπηρεσίες κ. Λπ.” όπως είχε αναφερθεί από τους επισήμους.

Επομένως, εάν αναλογισθούμε τον μεγάλο αριθμό στελεχών θα μεταβούν για εκπαίδευση στην Γαλλία, δικαιολογείται απολύτως το υψηλό τίμημα για την εκπαίδευση, η οποία θα συνεχισθεί με την συνδρομή των Γάλλων για κάποιο διάστημα και επί ελληνικού εδάφους.

Δούρειος Ίππος

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10951
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 05/Οκτωβρίου/2021 ώρα 09:25
Στα χέρια της πολεμικής αεροπορίας και το τρίτο Rafale F3R

Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, στην Ελληνική κυριότητα πέρασε το τρίτο Rafale F3R γεγονός που δείχνει ότι οι Γάλλοι τηρούν απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, η οποία θέλει να προλάβει την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού κύκλου ιπταμένων και μηχανικών στο Γαλλικό έδαφος.

Το τρίτο Rafale F3R πέρασε στα Ελληνικά χέρια κι από το Ιστρ βρίσκεται πλέον στο Μερινιάκ, νοτιοδυτικά της Γαλλίας για να γίνει μαζί με τ’ άλλα δυο, ο νέος Ελληνικός σχηματισμός που μαθαίνει τους αυριανούς εκπαιδευτές της 332 Μοίρας «Γεράκι».

Σύμφωνα με το αεροπορικό Επιτελείο, ήδη η επιτροπή παραλαβής των 24 πλέον Rafale F3R, ελέγχει αρχικά στο έδαφος το 4ο της πρώτης 6άδας που αναμένονται να τροχοδρομήσουν στην Τανάγρα περί τα τέλη Δεκεμβρίου, αρχές του νέου έτους.

Hellas Journal

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10951
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Οκτωβρίου/2021 ώρα 00:18
Παραδόθηκε το “411” – Φεβρουάριο του 2022 τα πρώτα 6 Rafale στην Ελλάδα

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Εχθές, ημέρα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Γαλλία η τελετή παραδόσεως του τετάρτου κατά σειρά μαχητικού Rafale στην Πολεμική Αεροπορία. Έτσι, σήμερα το πρωί το “411” απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Istres και προσγειώθηκε στο Mérignac, για να ενταχθεί στο πρόγραμμα εκπαιδεύσεως ιπταμένων και τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μέχρι την εκπνοή του έτους έχει προγραμματισθεί η παράδοση δύο ακόμη μονοθέσιων Rafale EG.Το “412” θα παραδοθεί στα τέλη Νοεμβρίου ενώ το “413” στα μέσα Δεκεμβρίου. Όπως έχει προβλεφθεί στον αρχικό προγραμματισμό,η εκπαίδευση του προσωπικού με τα 6 αεροσκάφη θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2022 και τότε θα είναι όλα έτοιμα για την πτήση στην πατρίδα και την προσγείωση στην 114 Πτέρυγα Μάχης.

Με την άφιξη των πρώτων 6 Rafale DG/EG στην Τανάγρα, θα είναι πλήρως εκπαιδευμένοι και ετοιμοπόλεμοι στον τύπο 8 ιπτάμενοι. Εξ αυτών, οι 4 είναι ήδη εκπαιδευμένοι ως εκπαιδευτές και θα αναλάβουν την μύηση νέων συναδέλφων στον τύπο. Σε πρώτη φάση, θα βγουν διαθέσιμοι στον τύπο 4 ακόμη ιπτάμενοι που θα καταφθάσουν λίγο αργότερα στην Ελλάδα, έχοντας ολοκληρώσει στην Γαλλία την θεωρητική εκπαίδευση.

Μαζί με τα αεροσκάφη θα έλθουν από την Γαλλία και πλέον των 100 μηχανικών και τεχνικών διαφόρων ειδικοτήτων που εκπαιδεύεται αυτή την στιγμή επ’ έργω (On Job Training) στο Mérignac. Από αυτούς, θα αρχίσει η λειτουργία διαφόρων σχολείων για την εκπαίδευση περισσοτέρων συναδέλφων στις διάφορες ειδικότητες.

Με αυτό τον τρόπο,στις αρχές του 2022 η Πολεμική Αεροπορία θα έχει ενισχυθεί με το πρώτο πλήρως ετοιμοπόλεμο Σμήνος Rafale, που θα ανήκει στην 332 Μοίρα.

Δούρειος Ίππος

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10951
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Νοεμβρίου/2021 ώρα 12:02
Η ώρα των Rafale έφτασε – Παραλαμβάνεται το πέμπτο μαχητικό αεροσκάφος

Του Κώστα Αλατζά

«Έφτασε» η ώρα των Rafale, καθώς στα τέλη Νοεμβρίου παραλαμβάνεται το πέμπτο Υπερσύγχρονο γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος, ενώ θα ακολουθήσει στα τέλη Δεκεμβρίου η παραλαβή του έκτου αεροσκάφους και στις αρχές του χρόνου τα πρώτα έξι Rafale θα πετούν στους ελληνικούς αιθέρες.

Η παραλαβή των αεροσκαφών γίνεται επί γαλλικού εδάφους από την αρμόδια επιτροπή εξοπλισμών της Πολεμικής Αεροπορίας. Η πρώτη σειρά των μαχητικών αεροσκαφών 4++ γενιάς τύπου Rafale που εντάσσει στις τάξεις της η Πολεμική μας Αεροπορία, αποτελείται από έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη, δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια, που υπηρετούσαν στην γαλλική πολεμική αεροπορία.

Όπως σημειώνουν επιτελείς της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, από τους 12 Έλληνες χειριστές που ταξίδεψαν στην αεροπορική βάση του Μερινιάκ κοντά στο Μπορντό της Γαλλίας για να εκπαιδευτούν στον νέο τύπο αεροσκάφους, οι τέσσερις θα αναλάβουν ρόλο εκπαιδευτή στους πιλότους της ΠΑ που θα επιχειρούν τα 18 Rafale που ήδη έχει αγοράσει η χώρα μας και στα οποία θα προστεθούν και επιπλέον έξι γαλλικά μαχητικά.

Με την παραλαβή των έξι πρώτων γαλλικών αεροσκαφών ολοκληρώνεται ταυτόχρονα και η εκπαίδευση των 8 από τους 12 χειριστές της ΠΑ στην Γαλλία. Οι υπόλοιποι τέσσερις θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στην 332 ΠΜ και στους ελληνικούς αιθέρες.

Onalert.gr

Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 23

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com