Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Προμήθεια drones από τον ελληνικό στρατό

 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Online
Πόντοι: 11013
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Προμήθεια drones από τον ελληνικό στρατό
    Αποστολή: 21/Οκτωβρίου/2020 ώρα 22:09
Στις 20 Αυγούστου υπεγράφη σύμβαση με την ελληνική εταιρεία ALTUS LSA για την προμήθεια Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ) καθέτου αποπροσγειώσεως.

Η προμήθεια προορίζεται να καλύψει ανάγκες μονάδων του Ελληνικού Στρατού και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την υποβοήθηση αποστολών συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσεως για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης ροής λαθρομεταναστών. Η σύμβαση αφορά 32 συνολικώς drone, που αναμένεται να έχουν παραληφθεί πριν την εκπνοή του έτους.


Παρόλο που πρόκειται για σύστημα επιτήρησης με εμβέλεια μόλις 5χλμ και αυτονομία 35 λεπτών, το προϊόν αναφέρεται ως ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής. Ας ελπίσουμε ότι ο ελληνικός στρατός άρχισε να αντιλαμβάνεται την αξία και ξεκινήσει να επενδύει σε τέτοια συστήματα, αλλά και ότι κάποιες ελληνικές εταιρείες θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη εγχώριας ανάπτυξης ώστε να αναπτυχθούν.
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση

??af?΅?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com