Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Προμήθεια και συντήρηση C-27J Spartan

 Απάντηση Απάντηση
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Alex*** Δες τη Λίστα
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Avatar

Μέλος από: 08/Οκτωβρίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 135
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Alex*** Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Προμήθεια και συντήρηση C-27J Spartan
    Αποστολή: 11/Μαρτίου/2011 ώρα 12:06
Παρατήρησα ότι δεν υπάρχει κανένα topic για τα C-27J.
Μιας και η παραλαβή τους και ένταξή τους στην Π. Α. Εξακολουθεί να είναι προβληματική, είπα να το ανοίξουμε και να το συζητάμε.
Ως πρώτη αναφορά, παραθέτω το παρακάτω ρεπορτάζ που βρήκα

Προς λύση το θέμα των C-27J Spartan
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11014
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Ιουλίου/2011 ώρα 11:23
Η απουσία σύμβασης εν συνεχεία υποστήριξης (Follow on Support) είναι υπεύθυνη για τη χαμηλή διαθεσιμότητα των οκτώ μεταγωγικών αεροσκαφών C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ η παραλαβή των υπολοίπων τεσσάρων σχετίζεται άμεσα με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού B767 στην Ιταλική Πολεμική Αεροπορία για τη πιστοποίηση του συστήματος ανεφοδιασμού εν πτήσει από την κατασκευάστρια εταιρεία. Αυτή είναι η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Μαργαρίτης Τζίμας και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος με θέμα τη καθυστέρηση υλοποίησης της σχετικής σύμβασης.

...

Μέχρι σήμερα Έχουν παραληφθεί με σημαντικές καθυστερήσεις, τα οκτώ (8) πρώτα Α/Φ και το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού – ανταλλακτικών – υπηρεσιών υποστήριξης και έχουν εκτελεστεί συνολικά πληρωμές ύψους 198.594.721 USD. Το ποσό των πληρωμών προκύπτει συνυπολογίζοντας την καταβολή προκαταβολής 40% του συνολικού συμβατικού τιμήματος, την παρακράτηση ποσού λόγω αποκλίσεων – ελαττωμάτων που διαπιστώθηκαν από την Επιτροπή Ελέγχου και Παραλαβών κατά την παραλαβή, που από τα περί 36.000.000 USD που ήταν αρχικά, έχει απομειωθεί σταδιακά σε 10.210.489 USD με την αποκατάσταση παρατηρήσεων από τον Προμηθευτή και την επιβολή κυρώσεων λόγω καθυστερημένων παραδόσεων, ύψους 11.796.568 USD.

Από την παραλαβή και την εν συνεχεία εκμετάλλευση των 8 πρώτων Α/Φ βασικής διαμόρφωσης μέχρι σήμερα, η διαθεσιμότητά τους παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και της εμφάνισης συστηματικών ελαττωμάτων και βλαβών. Τα Α/Φ τηρούνται σε ετοιμότητα για εκτέλεση αποστολών αεροδιακομιδών, αερομεταφορών και ανθρωπιστικών αποστολών.

Λόγω αδυναμίας του Προμηθευτή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύμβασης που αφορούν στα τέσσερα (4) τελευταία Α/Φ [παράδοση εντός του έτους 2006, με πιστοποιημένο σύστημα ανεφοδιασμού εν πτήσει (IFRS) ], ο Προμηθευτής, πριν την ημερομηνία παράδοσης των Α/Φ 9-12, Υπέβαλε αίτημα νέας τροποποίησης της σύμβασης για σειρά θεμάτων, τα οποία στη συνέχεια εμπλουτίζονταν με νέα.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11014
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 25/Μαρτίου/2012 ώρα 01:39
Λιγότερα Spartan για την Πολεμική Αεροπορία.

Το πρώτο εν εξελίξει εξοπλιστικό πρόγραμμα που «τρώει» η οικονομική κρίση, είναι αυτό των 12 αεροσκαφών τακτικών μεταφορών C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας. Ως γνωστόν, εκκρεμεί η παραλαβή των 4 τελευταίων αεροσκαφών, τα οποία φέρουν εγκατάσταση σωλήνα ανεφοδιασμού εν πτήσει. Η ΠΑ έχει παραλάβει τα 8 πρώτα αεροσκάφη, ωστόσο, λόγω ελλείψεως ανταλλακτικών, καθώς δεν έχει υπογραφεί σύμβαση Εν Συνεχεία Υποστηρίξεως (Follow On Support) σε ενέργεια διατηρούνται 1-2 αεροσκάφη, μέσω προσπορισμού ανταλλακτικών («κανιβαλισμός») από τα υπόλοιπα…

Η παραλαβή των 4 τελευταίων αεροσκαφών, τα οποία έχουν ήδη κατασκευαστεί, δεν έχει επιτευχθεί λόγω μη παροχής Πιστοποιητικού Στρατιωτικού Τύπου (MTC) για το σύστημα ανεφοδιασμού εν πτήσει από τον κατασκευαστή. Η εκκρεμότητα προέκυψε λόγω καθυστερημένης εντάξεως σε υπηρεσία των αεροσκαφών ανεφοδιασμού KC-767A της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, που θα χρησιμοποιηθούν για τις σχετικές δοκιμές. Οι παραλαβές των KC-767Α ξεκίνησαν στα τέλη του 2010, δίχως όμως να δοθεί διέξοδος στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η Ελλάδα έχει καταβάλει περί τα 200 εκατ. Ευρώ και το υπόλοιπο που απομένει από τις πρόνοιες της αρχικής συμβάσεως, των τροποποιήσεων που ακολούθησαν όσο και τις κυρώσεις προς τον κατασκευαστή, έχει διαμορφωθεί στα 50 εκατ. Ευρώ περίπου. Στην πορεία των διαπραγματεύσεων για παραλαβή των 4 αεροσκαφών όσο και σύναψη συμβάσεως για FOS, οι Ιταλοί έχουν αντιπροτείνει την μη παραλαβή των 4 αεροσκαφών από την Ελλάδα, παραχωρώντας σε αντιστάθμισμα σύμβαση FOS αναλόγου ύψους, μέσω συμψηφισμού των υπολοιπομένων πληρωμών της ελληνικής πλευράς και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στον προμηθευτή. Την στάση των Ιταλών διευκολύνει η εξασφάλιση της άμεσης πωλήσεως στο Μεξικό των 4 ήδη κατασκευασμένων αεροσκαφών του ελληνικού προγράμματος, σε τιμή μάλιστα πολύ υψηλότερη από αυτήν που είχε συμφωνηθεί με την Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά, τελικώς συμβιβάσθηκε και αποδέχθηκε την επιλογή της μη παραλαβής των 4 αεροσκαφών. Επικράτησαν τα οικονομικά κριτήρια. Στα τέλη Φεβρουαρίου, αφού έκανε αποδεκτές σχετικές εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος έθεσε το θέμα στο ΚΥΣΕΑ, το οποίο έδωσε την έγκρισή του. Ως εκ τούτου, δόθηκαν οδηγίες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, μέσω νέου κύκλου διαπραγματεύσεων.

...

Ο περιορισμός των C-27J σε μόλις 8 αεροσκάφη, δεν αποφέρει στην ΠΑ τα οφέλη που ανέμενε από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ακριβώς λόγω της μεγαλύτερης πρακτικότητος κι ευελιξίας που προσφέρουν τα αεροσκάφη μέσης μεταφορικής ικανότητος εν σχέσει με τα μεγαλύτερα αεροσκάφη, συνήθως αποκτώνται σε μεγαλύτερο αριθμό. Η ΠΑ θα πρωτοτυπεί, με αρνητικό επιχειρησιακό αντίκτυπο, αφού τα μέσα μεταφορικά αεροσκάφη θα αναλογούν στο 50% περίπου της δυνάμεως των C-130.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11014
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 26/Απριλίου/2012 ώρα 23:26
Οριστικοποιήθηκε σήμερα η περικοπή της προμήθειας.
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com