Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Προμήθεια ερπυστριοφόρου ΤΟΜΑ

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 7 89
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Togo Δες τη Λίστα
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Avatar

Μέλος από: 14/Ιουνίου/2021
Θέση: 2ο Γραφείο
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 370
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Togo Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Ιουλίου/2022 ώρα 15:28
Είναι φανερό ότι η πολιτική ηγεσία δέν έχει αλλάξει φιλοσοφία στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς απο το 1980. Αγοράζει απο τις ΗΠΑ και ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες πανάκριβα οπλικά συστήματα σάν πολιτική κίνηση για να εξασφαλίσει την προστασία και διαιτησία τους απέναντι στη τουρκική επιθετικότητα.
Δυστυχώς φαίνεται ότι και η στρατιωτική ηγεσία έχει μείνει αρκετά πίσω ανίκανη να αντιληφθεί ότι πλέον έχουμε περάσει στη Τέταρτη Βιομηχανκή Επανάσταση.
Ο σύγχρονος πολεμος όπως φάνηκε στη σύγκρουση του Ναμπόρνο-Καραμπάχ και στο πόλεμο της Ουκρανίας βασίζεται πλέον στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στα μή επανδρωμένα συστήματα, στο πυραυλικό Πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας, στους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας, κτλ
Δηλαδή τα άρματα μάχης και τα οχήματα Πεζικού περιορίζονται πλέον στη τελική φάση των επιχειρήσεων για καταληψη εδάφους! Με άλλα λόγια για να τελειώσουν ότι έχει απομείνει.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να συζητάμε για πανάκριβα CV-90 και Lynx με κόστος που ξεπερνάει τα $10 εκ η μονάδα και την ίδια στιγμή δέν μπορούμε να το προστατέψουμε απο εξοπλισμένα UAV, περιφερομενα πυρομαχικά, αντιαρματικούς πυραύλους. Η λύση είναι η κατασκευή ενός εργοστασίου για αναβάθμιση μεταχειρισμένων Μ-2Α2 που θα παραχωρηθούν εν καιρώ σε επίπεδο M-2A4.To M-2 έχει εξαιρετική ευκινησία. Ο εκτοξευτής Μ270 του MLRS βασίζεται σε τροποποιημένο Μ-2. Το αυτοκινούμενο πυροβόλο Μ-109Α7 βασίζεται σε τροποποιημένο σασί Μ-2. Συνεπώς διατηρείται μια στοιχειώδη ομοιοτυπία για την υποστήριξη του οχήματος. Υπάρχει ακόμα η έκδοση αναγνώρισης Μ3, η έκδοση M4 C2V Κέντρο Διοίκησης και η Μ6 Linebacker με πυραύλους Stinger.
Το μόνο καινούργιο υλικό που μπαίνει σε υπηρεσία με το M-2 είναι το πυρυβόλο Μ242 Bushmaster των 25mm. Ωστόσο το Μ-2 έχει πιστοποιηθεί για το πυροβόλο Mk44 Bushmaster II των 30mm που χρησιμοποιείται και στο CV9030.

Το Μ-2 μπορεί να ακολουθήσει Leopard-2 και θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε μεγάλες ποσότητες. Σταδιακά μπορεί να αντικαταστήσει όλα τα M-113 και τις εκδόσεις του. Ειδικά για το μέτωπο του Έβρου θα είχε ενδιαφέρον η μετατροπή αριθμού Μ-2 σε UGV και η εγκατάσταση εκτοξευτή περιφερόμενου πυρομαχικού. Πρίν αγοραστούν καινούργια ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ λοιπόν θα πρέπει να μπούν σε υπηρεσία συστήματα C-UAS soft kill / hard kill, αντι-πυραυλικά C-RAM και πυρομαχικά AHEAD για καταστροφή κατευθυνόμενων πυρομαχικών. Δηλαδή θα ήταν προτιμότερο να επενδυθούν τα χρηματα σε 1-2 πυροβολαρχιες Iron Dome παρά σε ΤΟΜΑ.
Επεξεργάστηκε από Togo - 24/Ιουλίου/2022 ώρα 04:41
Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11461
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Αυγούστου/2022 ώρα 17:25
Η επίδειξη του LYNX στον Ελληνικό Στρατό

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Γενικώς η επίδειξη του LYNX άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις στα στελέχη του Ελληνικού Στρατού. Η επαφή με τους εκπροσώπους της Rheinmetall, επέτρεψε ακόμη και διευκρινίσεις ως προς την συνολική πρόταση βιομηχανικής επενδύσεως στην χώρα, παρόλο που αυτό δεν αποτελούσε μέρος της επιδείξεως.Διευκρινίστηκε ότι η μονάδα που θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα δεν θα ασχολείται με απλή συναρμολόγηση αλλά θα υφίσταται πλήρης γραμμή κατασκευής του οχήματος (και οποιουδήποτε άλλου οχήματος) ενώ φυσικά ως μέρος της αλυσίδας της Rheinmetall, ο φόρτος εργασίας δεν θα περιορίζεται σε περιπτώσεις καλύψεως ελληνικών συμβάσεων αλλά κατά κύριο λόγο από συμβάσεις που ήδη έχει αναλάβει (και θα αναλάβει μελλοντικώς) η εταιρεία από την διεθνή αγορά.

Σε σχετική ανάρτηση στο Twitter στις 3 Αυγούστου, ο κατασκευαστής επισημαίνει: “Όπως σε άλλα διεθνή προγράμματα, η Rheinmetall επιδιώκει μια στρατηγική συνεργασία στην Ελλάδα, με στρατηγική τοπικής προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένης βιομηχανικής συμμετοχής σε όλη την ελληνική εφοδιαστική αλυσίδα“.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι καθώς βολές οπλισμού δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω αντιπυρικής περιόδου, η Rheinmetall εξετάζει τα σενάρια μεταφοράς και πάλι του πρωτοτύπου στην Ελλάδα τον ερχόμενο χειμώνα, είτε (για μείωση του κόστους) φιλοξενία επιτροπής Ελλήνων αξιωματικών στην Γερμανία για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Δούρειος Ίππος

Παρακάτω ενδεικτική φωτογραφία της καμπίνας και την άνεση που προσφέρει.


Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 7 89

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com