Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Λιακόπουλος (Τα πάντα όλα!)

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 9 1011
Ερώτηση: Πιστεύετε αυτά που λέει και γράφει ο Λιακόπουλος;
Ψήφος Επιλογή Ψηφοφορίας Ψήφοι Στατιστικά Ψηφοφορίας
94 [69.12%]
25 [18.38%]
17 [12.50%]

Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Signaller Δες τη Λίστα
Στρατηγός
Στρατηγός
Avatar

Μέλος από: 16/Φεβρουαρίου/2010
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3191
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Signaller Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Φεβρουαρίου/2011 ώρα 10:25
Συμφωνώ απόλυτα. Ο Λιακόπουλος αν το θέλει μπορεί να πει σωστά πράγματα (και αφήσει τις μπουρδολογίες για ΕΛ, Νεφελίμ κ. ’. )
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11041
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 02/Σεπτεμβρίου/2011 ώρα 15:26
Να που βγαίνει σωστός που και που ο Λιακόπουλςο με την μυθική φαντασία του.

Παλαιότερα είχε προβλέψει την 'κρεατόμαζα'. Όχι ότι δεν το διάβασε αλλού και απλά το μετέφερε εντός Ελλάδας, αλλά έστω και έτσι έχει την αξία του.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Ποστ, χρησιμοποιούν χιλιάδες βλαστικά κύτταρα ζώων για να δημιουργήσουν ολόκληρα κομμάτια τεχνητού (εργαστηριακού) κρέατος.

Τα βλαστοκύτταρα των ζωικών κυττάρων πολλαπλασιάζονται σε ελεγχόμενες συνθήκες στο εργαστήριο και παράγουν τμήματα μυϊκού ιστού, τον οποίο μετά μπορεί να μεταχειριστεί κανείς σαν κομμάτι κρέατος που προέρχεται από κανονικό ζώο. Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με το "New Scientist" και τη βρετανική Telegraph οι ερευνητές έχουν προχωρήσει τους πειραματισμούς τους με κύτταρα χοίρων και σε ένα εξάμηνο πιστεύουν ότι θα έχουν έτοιμο το πρώτο "χοιρινό του σωλήνα".
Σε ένα χρόνο, αναμένεται να έχει γίνει το ίδιο με μοσχαρίσιο κρέας, ενώ θα ακολουθήσουν πειράματα με άλλου τύπου κρέας (κύτταρα από αρνί, κοτόπουλο κ. Α.). Η προοπτική ενός τέτοιου κρέατος δημιουργεί σωρεία διλημμάτων και προκλήσεων σε όλο το φάσμα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Προς το παρόν, είναι άγνωστη η γεύση του τεχνητού κρέατος, επειδή -λόγω αυστηρών περιορισμών- απαγορεύεται οποιοσδήποτε να καταναλώσει εργαστηριακό ιστό που έχει καλλιεργηθεί με διατροφικά υλικά από ζώα (όπως ο ορρός αλόγου εν προκειμένω).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι η κατανάλωση κρέατος διεθνώς θα έχει διπλασιαστεί έως το 2050, ενώ το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των ζωοτροφών είναι πιθανό να έχει αυξήσει την τιμή των προϊόντων κρέατος στο μεταξύ.

Παρά τις ποικίλες επιφυλάξεις για τις έρευνες του, ο καθηγητής Ποστ δηλώνει βέβαιος ότι το εργαστηριακό κρέας θα αποτελέσει την μοναδική ρεαλιστική λύση στο μέλλον και μάλιστα στο κοντινό.

ΕΘΝΟΣ
Επιστροφή στην κορυφή
CRF450L Δες τη Λίστα
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Avatar

Μέλος από: 13/Ιανουαρίου/2021
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 3
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση CRF450L Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση ’μεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 13/Ιανουαρίου/2021 ώρα 09:34

για οποιον ασχολειται με θεματα λιακοπουλου


Ασυνέπειες του Λιακόπουλου (Συμπληρωματικό)Απειλές ΛιακόπουλουΑπάντηση για τις ύβρειςΎπνωσηΣυμφεροντολόγος ο ΛιακόπουλοςΑσυνέπειες του Λιακόπουλου
Επεξεργάστηκε από yandr - 13/Ιανουαρίου/2021 ώρα 17:37
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 9 1011

??af?΅?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com