Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Κοιτάσματα πετρελαίου / φυσικού αερίου στην Κύπρο

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 2 34
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11090
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Οκτωβρίου/2015 ώρα 19:53
Τελικά η Κύπρος έχει βγάλει καθόλου χρήματα μέχρι σήμερα ή ακόμη ανακαλύπτει γιγαντιαία κοιτάσματα στα χαρτιά;
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11103
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 01/Οκτωβρίου/2015 ώρα 20:50
Ο Υπουργός Ενέργειας είχε αναφέρει ένα ποσό από πώληση δεδομένων σε ενδιαφερόμενες εταιρίες.
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11090
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 22/Δεκεμβρίου/2021 ώρα 12:06

Το Stena Forth είναι σύγχρονο γεωτρύπανο σκληρού περιβάλλοντος,6ης γενιάς, με δυνατότητες γεωτρήσεων δυναμικής τοποθέτησης, σε υπερβάθη μέχρι τα 35.000 πόδια (περίπου 10χλμ). Αποτελεί μάλιστα «γνώριμο» του υποθαλάσσιου ανάγλυφου της περιοχής, μια και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στην ανάπτυξη του κοιτάσματος Leviathan στην ισραηλινή ΑΟΖ. Τον περασμένο Ιούλιο μάλιστα εργάστηκε επί του ταμιευτήρα παραγωγής (ς. Σ. «άνοιξε το πηγάδι») Leviathan 8 στο βόρειο τμήμα του ισραηλινού κοιτάσματος, εργαζόμενο τόσο στα 5.300 όσο και στα 17.000 πόδια (1.600 και 5.300 μέτρα αντίστοιχα).
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 11103
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 30/Δεκεμβρίου/2021 ώρα 13:35
Επιστολή σε ΟΗΕ: Τουρκικές απειλές και για την γεώτρηση της ExxonMobil στο Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ

Νίκος Μελέτης

Την εμμονή της Τουρκίας στα «σύνορα» της «Γαλάζιας Πατρίδας» και τη διατύπωση για πρώτη φορά συγκαλυμμένων απειλών για τη γεώτρηση της ExxonMobil/Qatar Petroleum στο Οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ διατυπώνει με επιστολή του στον ΟΗΕ ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας Φ. Σινιρίογλου.

Η επιστολή με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2021 επιχειρεί να εμφανίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ως …παραβάτη της διεθνούς νομιμότητας και να επιρρίψει τις ευθύνες για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο επειδή ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της με την πραγματοποίηση ερευνών και γεωτρήσεων εντός της οριοθετημένης ΑΟΖ της.

Όμως η Άγκυρα ενώ επαναλαμβάνει τις απειλές σχετικά με το Οικόπεδο 5 το οποίο αδειοδοτήθηκε στην Αμερικανο-Καταρινή Κοινοπραξία, για πρώτη φορά αντιδρά για τη γεώτρηση η οποία έχει ξεκινήσει ήδη στο Οικόπεδο 10 στο σημείο Γλαύκος, το οποίο Οικόπεδο είναι πολύ μακριά από τις διεκδικήσεις της Τουρκίας βάσει της «οριογραμμής» της «Γαλάζιας Πατρίδας» και για το οποίο δεν έχει εγείρει διεκδικήσεις.

Το συγκεκριμένο Οικόπεδο το οποίο βρίσκεται στο όριο της γραμμής οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου (2003) και είναι εκτός της παράνομης χάραξης Οικοπέδων από το ψευδοκράτος τα οποία και παραχώρησε για έρευνες στην τουρκική εταιρία ΤΡΑΟ. Με βάση αυτή την παράνομη αδειοδότηση ήταν που η Τουρκία παρενέβη με πολεμικά πλοία εκ διώχνοντας το ιταλικό γεωτρύπανο το οποίο είχε σταλεί για έρευνες στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ (2013).

Η Τουρκική κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες δέχθηκε σκληρή κριτική τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από απόστρατους αξιωματικούς, ότι «αντάλλαξε» την εμπλοκή του Κατάρ μέσω της κρατικής εταιρίας Qatar Petroleum στην Κυπριακή ΑΟΖ, με την οικονομική στήριξη από τον Σεΐχη του Κατάρ προκειμένου να αντιμετωπίσει ο κ. Ερντογάν την κρίση της λίρας.

Liberal.gr

Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  < 1 2 34

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com