Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 2 3>
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10477
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Προμήθεια σκαφών, περιπολικών και εξοπλισμού
    Αποστολή: 19/Μαρτίου/2012 ώρα 23:02
Οκτώ αποφάσεις για τη διενέργεια - διακήρυξη διαγωνισμών από την Διεύθυνση Προμηθειών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, συνολικού προϋπολογισμού 15,6 εκατ. Ευρώ, υπέγραψε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.

Μεταξύ άλλων, οι διαγωνισμοί περιλαμβάνουν:

α) την προμήθεια έξι παράκτιων περιπολικών σκαφών θαλάσσιας επιτήρησης προυπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ,

β) την προμήθεια δύο περιπολικών οχημάτων (4Χ4) με ειδικό εξοπλισμό και 10 περιπολικών δικύκλων,

γ) την προμήθεια εξοπλισμού για την Επισκευαστική Βάση Λ. Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ.

δ) την αναβάθμιση πλοίων Λ. Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ. Και

ε) τις εργασίες συντήρησης - επισκευής - δεξαμενισμού των Αντιρρυπαντικών πλωτών μέσων Λ. Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ.

Η χρηματοδότηση των διαγωνισμών αυτών θα πραγματοποιηθεί στο σύνολό της από την απορρόφηση κονδυλίων του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Κύπρος 2007 - 2013» και το Πράσινο Ταμείο.

Παράλληλα, ζητήθηκε από την φυσική ηγεσία του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής η τάχιστη ανάληψη των σχετικών ενεργειών για την επιτυχή τελεσφόρηση των διαγωνισμών της Διεύθυνσης Προμηθειών.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10540
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Ιανουαρίου/2013 ώρα 19:37
Λιμενικό: Παρέλαβε 23 περιπολικά οχήματα

Ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό παρελήφθησαν σήμερα 23 περιπολικά οχημάτα τύπου τζιπ 4x4, τα οποία πρόκειται να διατεθούν σε Λιμενικές Αρχές της χώρας.

Η συγκεκριμένη προμήθεια, ύψους 530.000 ευρώ, συγχρηματοδοτήθηκε κατά 80% από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το εν λόγω Ταμείο συστάθηκε και λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε. Ε. «Αλληλεγγύη και Διαχείριση των Μεταναστευτικών Ροών» για τη περίοδο 2007-2013.

Τα νέα περιπολικά οχήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου κυρίως των Λιμενικών Αρχών της παραμεθορίου που είναι επιφορτισμένες μεταξύ άλλων με την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης εισόδου αλλοδαπών. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα:
- Την επιχειρησιακή ενίσχυση (πρόσβαση σε παράκτιες περιοχές που τις χαρακτηρίζει η πολυμορφία και η δυσβατότητα).
- Την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων που είναι ενταγμένα στο στόλο του Λ. Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ. Επισημαίνεται ότι η τελευταία προμήθεια αντίστοιχων μέσων που υλοποιήθηκε από το Λιμενικό Σώμα έλαβε χώρα το 2003.
- Την ενίσχυση της προσπάθειας της Ελλάδας για την επίτευξη υψηλού και αποτελεσματικού επιπέδου ελέγχου και επιτήρησης των συνόρων της, στο πλαίσιο των κοινών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Επιστροφή στην κορυφή
costasss Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση costasss Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Ιανουαρίου/2013 ώρα 21:56
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10477
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Απριλίου/2013 ώρα 11:40
Στη σημασία της επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, τη συμβολή του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, καθώς και την προσφορά του εφοπλιστικού κόσμου της χώρας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της τελετής παράδοσης της δωρεάς δύο περιπολικών σκαφών, ειδικών επιχειρήσεων, προς το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, αξίας 700.000 ευρώ.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10477
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 18/Ιανουαρίου/2014 ώρα 10:40
Νέες μοτοσικλέτες-περιπολικά για το Λιμενικό Σώμα

Με 32 μοτοσικλέτες-περιπολικά, οι οποίες πρόκειται να διατεθούν άμεσα στις λιμενικές αρχές της χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο, ενισχύθηκε το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής στον χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στον Πειραιά, παρουσία του υπουργού, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχου Λς, Δημήτρη Μπαντιά.

Η αγορά των εν λόγω μηχανών πραγματοποιήθηκε κατόπιν δημόσιου, τακτικού διαγωνισμού ανοικτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής και ολοκληρώθηκε λόγω της έγκαιρης απορρόφησης πόρων, κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10540
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Απριλίου/2014 ώρα 20:45
Έξι νέα περιπολικά σκάφη θαλάσσιας επιτήρησης στο Λιμενικό Σώμα

Το κόστος της αγοράς τους ανέρχεται στα 13,3 εκατ. Ευρώ

Με έξι παράκτια περιπολικά σκάφη θαλάσσιας επιτήρησης συνολικής αξίας 13,3 εκατομμυρίων ευρώ Ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα Μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη η οποία Προέκυψε μετά από δημόσιο διαγωνισμό ανοιχτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής.

Η συγκεκριμένη αγορά Συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Τα Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης είναι τύπου «POB- 24G», κατάλληλα διαμορφωμένα να επιχειρούν σε κατάσταση θαλάσσης κατά Douglas6 και είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα ενισχυμένο με ίνες γυαλιού. Φέρουν δύο (02) κύριες Μηχανές τετράχρονες και πετρελαιοκίνητες, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, το ολικό τους μήκος είναι 24,76μ. Και το πλάτος τους 6,44μ. ενώ θα έχουν μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου. Έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δύνανται να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά ατόμων.

«Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σπουδαιότητας, τόσο από οικονομικής άποψης λόγω του υψηλού του προϋπολογισμού, όσο και από επιχειρησιακής, καθώς θα συμβάλλει στην ανανέωση του στόλου του Λιμενικού Σώματος με έξι (06) νέας κατασκευής περιπολικά σκάφη, αναβαθμίζοντας σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Παράλληλα, αντισταθμίζει το σταδιακό παροπλισμό των υπαρχόντων περιπολικών σκαφών λόγω παλαιότητας και κατ΄ επέκταση συμβάλλει στην επίτευξη της βέλτιστης επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων και συνολικά τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Λιμενικού Σώματος.

Η αγορά αυτή συνδράμει στην κεντρική στόχευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10477
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 28/Απριλίου/2014 ώρα 17:30
Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη ευρωπαϊκά κονδύλια και κάτι κινείται στο χώρο των εξοπλισμών.

Στις 23 Απριλίου αναρτήθηκε στη Διαύγεια η κατακύρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια ενός Περιπολικού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ/ Offshore Patrol Vessel:OPV), προϋπολογισμού €40 εκατ. Για την κάλυψη των αναγκών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η προμήθεια κατακυρώθηκε στην ολλανδική εταιρεία Damen Shipyards Gorinchem έναντι του ποσού των €28,8 εκατ. Ενώ προσφορές κατέθεσαν επίσης η ιταλική Cantiere Navale Vittoria και η Israel Shipyards, κατασκευάστρια εταιρεία των τριών ΠΑΘ τύπου Saar-4, ΦΟΥΡΝΟΙ (ΛΣ060), ΡΩ (ΛΣ070) και ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΛΣ080).

Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί το αργότερο μέχρι τις 30/06/2015 ενώ εντός του χρόνου παράδοσης θα παρασχεθούν υπηρεσίες εκπαίδευσης στο προσωπικό του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Η εν λόγω προμήθεια συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους σε συνέχεια των προσπαθειών αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για την ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων.

Επιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10477
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Μαΐου/2014 ώρα 09:09
Με εξήντα πέντε περιπολικά οχήματα θα ενισχυθεί το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.
Ενισχύεται το Λιμενικό με 65 περιπολικά

Σήμερα πραγματοποιήθηκε, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναυάρχου Λς, Αθανάσιου Αθανασόπουλου, η τελετή παραλαβής των πρώτων είκοσι.

Η προμήθεια των οχημάτων, συνολικού κόστους 1.586.715 ευρώ, πραγματοποιήθηκε κατόπιν δημόσιου, τακτικού διαγωνισμού ανοικτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής και ολοκληρώθηκε λόγω της έγκαιρης απορρόφησης πόρων κατά 95% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 5% από εθνικούς πόρους.

«Κυρίαρχο μέλημά μας είναι η ανανέωση των μέσων και η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σε στελεχιακό δυναμικό για τις πολυδιάστατες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Σε αυτή την προσπάθειά μας αξιοποιούμε τους πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, ώστε η χώρα να είναι επαρκώς θωρακισμένη στα θαλάσσια σύνορά της και τις παράκτιες ζώνες της» σχολίασε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

πηγή
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10540
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 16/Ιουλίου/2014 ώρα 20:09
Λιμενικό: Παραλαβή των 10 ταχύπλοων φουσκωτών σκαφών
Τελετή παραλαβής 10 ταχύπλοων φουσκωτών σκαφών, που θα διατεθούν στο στελεχιακό δυναμικό του Λιμενικού Σώματος για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Τα σκάφη αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.Πρόκειται για δέκα ταχύπλοα σκάφη, πνευστού τύπου, μήκους 10,35 μέτρων, τύπου SYSTEM 33 και ιπποδύναμης 2Χ250 HP, ενώ το συνολικό τους κόστος ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ. Ο σχεδιασμός τους είναι σύμμορφος με ειδικά πρότυπα και απαιτήσεις ασφάλειας.

Τα συγκεκριμένα περιπολικά σκάφη αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος το τελευταίο διάστημα, συμβάλλοντας στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και την εκπλήρωση της αποστολής του.

Θα διατεθούν κατά κύριο λόγο στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και σε τομείς όπως η Έρευνα και Διάσωση, οι επιχειρήσεις δίωξης ναρκωτικών και πάταξης λαθρεμπορίου καθώς και στην επιβολή των κανονισμών για την αλιεία.

ΠΗΓΗΕπιστροφή στην κορυφή
yandr Δες τη Λίστα
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Avatar

Μέλος από: 02/Οκτωβρίου/2003
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10477
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση yandr Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 17/Ιουλίου/2014 ώρα 11:04
Όλο και κάτι παραλαμβάνεται από δωρεά, απλά αναρωτιέμαι αν ερωτάται πρώτα το Λιμενικό ή αν ο καθένας στέλνει ό, τι νομίζει καλύτερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10540
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Αυγούστου/2014 ώρα 16:48
Νέα περιπολικά οχήματα παρέλαβε το Λιμενικό

Συνολικά 45 νέα περιπολικά οχήματα που θα διατεθούν στις λιμενικές Αρχές της χώρας, στο πλαίσιο ανανέωσης του στόλου των χερσαίων μέσων του Λιμενικού, παρέλαβε σήμερα το Λιμενικό Σώμα, σε εκδήλωση στην επισκευαστική βάση του Σώματος στην Ελευσίνα, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Τα συγκεκριμένα περιπολικά οχήματα πρόκειται να ενταχθούν άμεσα στην οργανική δύναμη των Λιμεναρχείων της χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο.

Η αγορά τους ολοκληρώθηκε μετά από απορρόφηση πόρων, σε ποσοστό 95%, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επιθεώρησε και τους χώρους της βάσης. Είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη δραστηριότητά της, ιδιαίτερα για την πορεία των εργασιών επισκευής πλωτών και χερσαίων μέσων του Λιμενικού, καθώς και για τον σχεδιασμό ολοκλήρωσης των έργων στην επισκευαστική βάση.

«Τον τελευταίο χρόνο έχουμε προβεί σε ένα ευρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος σε επιχειρησιακά μέσα, μέσω της έγκαιρης απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων. Η ενδυνάμωση του δύσκολου έργου των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος αποτελεί για εμάς κυρίαρχη προτεραιότητα» δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου.

ΤΑ ΝΕΑ
Επιστροφή στην κορυφή
D.Y.K Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ


Μέλος από: 03/Φεβρουαρίου/2009
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 9826
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση D.Y.K Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Νοεμβρίου/2014 ώρα 20:45
Παραλαβή από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτη δύο (02) οχημάτων επιτήρησης τύπου S.U.V για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος

Η προμήθεια των εν λόγω οχημάτων, συνολικού ύψους τετρακοσίων ενενήντα ενός χιλιάδων και οκτακοσίων ενενήντα τεσσάρων ευρώ (491.894,00), πραγματοποιήθηκε κατόπιν δημόσιου, τακτικού διαγωνισμού ανοικτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής και ολοκληρώθηκε μετά από έγκαιρη απορρόφηση κοινοτικών πόρων, κατά 95% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων.

Ως προς τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, τα συγκεκριμένα κινητά συστήματα επιτήρησης είναι εγκατεστημένα σε συμβατικά οχήματα γενικής χρήσης τύπου S.U.V. Διαθέτουν κάμερες υψηλής ανάλυσης, περιμετρικής κάλυψης και διαφορετικών κατευθύνσεων, καθώς και θερμική κάμερα για παρατήρηση ημέρα-νύχτα που μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο εικόνα, τόσο στους χειριστές όσο και σε κεντρικό επίπεδο της Υπηρεσίας. Επίσης, διαθέτουν σύστημα αυτόματου εντοπισμού – παρακολούθησης – αποτύπωσης στόχων σε ηλεκτρονικό χάρτη, αναγνώριση – καταγραφή αριθμών κυκλοφορίας κινούμενων και σταθμευμένων οχημάτων, καθώς και σύστημα AIS με δυνατότητα αποτύπωσης πλοίων στο χάρτη.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας στον Πειραιά παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Νίκος Ζωίδης, καθώς και οι δύο Υπαρχηγοί του Λιμενικού-Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχοι Λ. Σ-ΕΛ. ΑΚΤ. Αθανάσιος Χονδρονάσιος και Βασίλης Σιέττος.

Πηγή

Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10540
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Ιανουαρίου/2015 ώρα 07:55
Αυτά είναι τα νέα σκάφη του Λιμενικού - Αποκλειστικό βίντεο από τις δοκιμές τους

Με έξι νέα σκάφη ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα. Ναυπηγημένα στην Κροατία είναι μεγαλύτερα και πιο αξιόπλοα από τα υπάρχοντα περιπολικά του Λιμενικού. Διαθέτουν σύγχρονα συστήματα πλοήγησης και θερμικές κάμερες.

Έχουν ναυπηγηθεί στα ναυπηγεία Γκρέμπεν την Κροατίας. Το μήκος τους είναι 25 μέτρα και η ταχύτητά τους πάνω από 30 κόμβους.

Στο βίντεο μια από τις πολλές εν πλω δοκιμές του σκάφους. Οι αναβαθμισμένες δυνατότητες που θα έχει το Λιμενικό μ΄ αυτά τα έξι σκάφη προκύπτουν από το ολιγόλεπτο βίντεο.

Onalert.gr


Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10540
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 06/Φεβρουαρίου/2015 ώρα 18:56
Παραλαβή νέου σκάφους από το Λιμενικό

Ο κ. Δρίτσας το μεσημέρι της Παρασκευής παρέστη σε εκδήλωση παραλαβής νέου σκάφους του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή που κατασκευάστηκε στην Κροατία, παρουσία του κροάτη πρέσβη Δρ.Ιβάν Βελιμίρ Στάρτσεβιτς, του Αρχηγού του ΛΣ κ.Αθανάσιου Αθανασόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου κ.Αθανάσιου Μπούσιου. Το σκάφος θα πάει στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά με την παραλαβή του σκάφους ο κ. Δρίτσας επεσήμανε ότι «το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή παραλαμβάνει το πρώτο από τα έξι πλωτά μέσα που αναβαθμίζουν το στόλο του ΛΣ. Είναι έξι σκάφη που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία της Κροατίας και παραλαμβάνουμε το πρώτο. Είναι μια σημαντική στιγμή, αναβαθμίζεται το Λιμενικό Σώμα σε μέσα και βέβαια η σκέψη μας αναπόφευκτα πηγαίνει στην ανάγκη από εδώ και πέρα κάθε πλωτό μέσο που έχει ανάγκη το ΛΣ αλλά και γενικότερα οι Ενοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, να κατασκευάζεται στη χώρα μας».

Ο κ. Δρίτσας εξέφρασε την ευχή να είναι καλοτάξιδο, στο πλήρωμα καλή δύναμη για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και το Λιμενικό Σώμα να προσφέρει υπηρεσίες στην ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με το Λιμενικό η αγορά των έξι Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών Θαλάσσιας Επιτήρησης συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους, Ενώ το συνολικό ποσό της ανέρχεται στα 13.387.998,00 ευρώ.

Επίσης το μήκος του νέου σκάφους είναι 24,70 μέτρα, πλάτος 6 μέτρων και αυτονομία 300 ναυτικά μίλια. Τα Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης είναι τύπου «POB – 24G», φέρουν δύο κύριες μηχανές τετράχρονες Ιπποδύναμης 2 x 1600 hp Και πετρελαιοκίνητες, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ενώ θα έχουν μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου. Ακόμη τα συγκεκριμένα σκάφη, επίσης, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δύνανται να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά ατόμων.

ΤΟ ΒΗΜΑ


Επιστροφή στην κορυφή
Nassos Δες τη Λίστα
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ


Μέλος από: 12/Νοεμβρίου/2005
Status: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 10540
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Nassos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 09/Απριλίου/2015 ώρα 18:40
Κροατία: Καθελκύστηκε το 2º παράκτιο περιπολικό σκάφος θαλάσσιας επιτήρησης τύπου POG-24G (ΛΣ-618) του Ελληνικού Λιμενικού

Την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015 το ναυπηγείο Monmontaža Reef καθέλκυσε το δεύτερο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.), το πρώτο σκάφος της σειράς αυτής παραδόθηκε πριν από δυο μήνες περίπου στην χώρα μας.

Η σύμβαση που υπογράφηκε με το Λ. Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. Προβλέπει την παράδοση συνολικά εξι περιπολικών πλοίων. Τα σκάφη αυτά είναι μήκους 25 μέτρων, έχουν μέγιστη ταχύτητα άνω των 30 κόμβων, δυο κινητήρες με ισχύ των 1193kW, μπορούν να επιχειρούν με κατάσταση θάλασσας επιπέδου WMO 6 (4-6 μέτρα ύψος κυματισμού). Τα εν λόγω σκάφη, επίσης, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δύνανται να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά (7) ατόμων. Διαθέτουν επίσης ηλεκτρονικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας κατάλληλο για πλοήγηση ημέρα και νύχτα και περιπολίες περιοχών.

Η συγκεκριμένη αγορά των έξι (06) Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών Θαλάσσιας Επιτήρησης συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους, ενώ το συνολικό ποσό της ανέρχεται στα δεκατρία εκατομμύρια τριακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες και εννιακόσια ενενήντα οκτώ (13.387.998,00) ευρώ.

Η παράδοση των υπόλοιπων πλοίων στην χώρα μας θα συνεχιστεί έως και το 2016.

ΠροέλασηΕπιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 2 3>