Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις  Ψάξε στο Forum    Εγγραφή Εγγραφή   Σύνδεση Σύνδεση

Αναβολή - απαλλαγή με την κατάταξη (στρατόπεδο)

 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 2>
Συγγραφέας
Μήνυμα
  Θέμα  Αναζήτηση Θέμα Αναζήτηση  Επιλογές θέματος Επιλογές θέματος
Liapunov13 Δες τη Λίστα
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος


Μέλος από: 07/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 71
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Liapunov13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Θέμα: Αναβολή - απαλλαγή με την κατάταξη (στρατόπεδο)
    Αποστολή: 06/Ιουλίου/2020 ώρα 23:33
Ανοίγω εδώ ένα καινούριο τοπικ σχετικα με τη διαδικασια αναβολής/απαλλαγής μεσω στρατοπεδου.
Απ οτι εχω καταλαβει απο αλλα ποστς, η διαδκασια αναβολης/απαλλαγης απο το στρατοπεδο ειναι πιο γρηγορη με την ενοια οτι
περνας αμεσα απο την Επιτροπη Απαλλαγών χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Ξεκιναω με το ποστ απο το αλλο τοπικ:

Αρχικά αποστάλθηκε από Νικος Νικος Έγραψε:

Καλημέρα σε όλους. Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά με έτρεχαν στα στρατόπεδα.
Ι5 τελικά.
Σου δίνουν ένα χαρτί αδείας για 2-3 μέρες σε περίπτωση που δεν προλάβεις να πάς και 414 και 401 απο τον επιτροπή. Γενικά αν είστε από στρατόπεδο μπαίνετε απευθείας στην επιτροπή δεν περιμένετε στην ουρά.
Στην συνέχεια ενημερώνεις για το αποτέλεσμα την στρατολογία του στρατοπέδου. Πληρώνεις ένα courier και πηγαίνει να πάρει την ταυτότητα σου και το προσωρινό απολυτήριο.

Στο στρατοπεδο της Θηβας ολα αυτα ή αλλου;
Επισης γιατι επρεπε να πας στο 414 νοσοκομειο Πεντελης, δεν ειχε ψυχιατρο στο στρατοπεδο;


Επεξεργάστηκε από Liapunov13 - 01/Νοεμβρίου/2020 ώρα 17:57
Επιστροφή στην κορυφή
anon Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση anon Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Ιουλίου/2020 ώρα 05:31
Έχω πάρει 2 αναβολές και απαλλαγή μέσω κατάταξης στο ΚΕΠΒ/Θήβα. Και τις τρεις φορές παρουσιάστηκα πρωί, την ώρα που ανοίγει η πύλη, χωρίς συνοδό. Συνοπτικά οι εμπειρίες μου:
- Την πρώτη φορά (αρχές 2018 -- είχε προηγηθεί ένας χρόνος αναβολής από την αρχική κατάταξη σε άλλο στρατόπεδο) δεν είχα γνωμάτευση. Μου ζητήθηκε αρχικά να περιγράψω προφορικά τη συμπτωματολογία μου στον ιατρό της μονάδας, και εν συνεχεία, αν δεν απατώμαι, να την αποτυπώσω και ς' ένα έντυπο, που λογικά χρησιμοποιήθηκε ως βάση για το λεκτικό του παραπεμπτικού στην επιτροπή απαλλαγών. Ήμουν τυχερός και μας έστειλαν 401 το μεσημέρι της ιδίας ημέρας. Το εξετάζον μέλος της επιτροπής μου ζήτησε να ξαναπεριγράψω τη συμπτωματολογία μου, μου ενέκρινε συνοπτικά 6-μηνη αναβολή, και μου συνέστησε να δω ιατρό. Επιστροφή στο ΚΕΠΒ και προσωρινή απόλυση αργά το απόγευμα. Χρόνος διεκπεραίωσης (συμπεριλαμβανομένης αρχικής μετάβασης και επανόδου στην Αθήνα) : ...5 ώρες.
- Την δεύτερη φορά (μέσα 2019 -- η 6-μηνη αναβολή διήρκεσε στην πράξη σχεδόν ένα έτος, λόγω της μείωσης των ΕΣΣΟ που έλαβε χώρα εκείνη την περίοδο) έφερα γνωμάτευση. Έτσι δεν απαιτήθηκε να δω τον ιατρό της μονάδας, απλά αντέγραψαν στη γραμματεία των ιατρείων "το ζουμί" της γνωμάτευσης στο παραπεμπτικό. Διανυκτέρευσα ένα βράδυ και το επόμενο πρωί μας κίνησαν 401. Το εξετάζον μέλος της επιτροπής επικύρωσε τη γνωμάτευση του ιατρού μου, εγκρίνοντάς μου ακόμα μία 6-μηνη αναβολή. Αξιομνημόνευτο αποχαιρετιστήριο σχόλιο που εισέπραξα: "Είναι η τελευταία σας αναβολή, μετά είναι ή κατάταξη ή ψυχιατρείο". Ακούστηκε ψαρωτικό, τώρα αν όντως ήθελε να απειλήσει με ακούσια νοσηλεία (άτοπο τόσο νομικά όσο πρακτικά για την πάθησή μου), ή η διατύπωση ήταν ατυχής και εννοούσε απλά πως θα απαιτούνταν και αξιολόγηση από το 414 την επόμενη φορά, δεν θα το κρίνω. Επεσήμανε ακόμα τα γνωστά, πως τα Ι/5 για ψυχιατρικούς λόγους δεν είναι πλέον μόνιμα και πως επανεξετάζονται ανά Χ έτη, και πως θα κληθώ να παραδώσω το δίπλωμα οδήγησής μου αν επιλέξω ν' ακολουθήσω τελικά αυτή την οδό. Επιστροφή στο ΚΕΠΒ και προσωρινή απόλυση αργά το απόγευμα. Χρόνος διεκπεραίωσης: ...0 ώρες (σχετικά σύντομα το πρωί της πρώτης ημέρας μου εκχωρήθηκε κρεβάτι σε θάλαμο -- που για καλή μου τύχη δεν στέγαζε άλλους στρατευσίμους --, οπότε τελικά η διαδικασία μου φάνηκε πιο ξεκούραστη συγκριτικά με την προηγούμενη φορά).
- Την τρίτη φορά (αρχές 2020) παιδεύτηκα αισθητά περισσότερο. Έχοντας πια καλομάθει στις αναβολές με συνοπτικές διαδικασίες, δεν μερίμνησα να εξοπλιστώ ούτε με "φρέσκια" γνωμάτευση, ούτε με τα βασικά εφόδια διανυκτέρευσης, πρωτίστως ρουχισμό, κάτι που απεδείχθη σοβαρή αμέλεια από πλευράς μου (θερμοκρασία εντός θαλάμου -2... Κι εγώ με ανοιξιάτικα). Ημέρα πρώτη, πρωί: Στα ιατρεία της μονάδας είχε αυτή τη φορά τοποθετηθεί ψυχίατρος του 414. Ο συγκεκριμένος ιατρός ήταν τυπικός/αυστηρός, απορρίπτοντας κατηγορηματικά το αίτημά μου αφού του ανέφερα πως δεν έχω χαρτί ιατρού, λέγοντάς μου πως με βγάζει Ι/4, συστήνοντάς μου να το παλέψω και να επανέλθω την επομένη αν δω πως δεν τα καταφέρνω. Ημέρα πρώτη, μεσημέρι: Τριμελής επιτροπή απαλλαγών εντός ΚΕΠΒ, και τυπική επικύρωση του Ι/4. Ημέρα δεύτερη, πρωί: Εκ νέου επίσκεψη στα ιατρεία, σε διαφορετικό αυτή τη φορά ψυχίατρο του 414. Αυτός ο ιατρός μου έδωσε τα 30 δεπτερόλεπτα που χρειαζόμουν για να υπερασπισθώ τον εαυτό μου, και συνέστησε Ι/5 δίχως ενδοιασμό. Ημέρα δεύτερη, μεσημέρι: Επιτροπή απαλλαγών (ίδια μέλη) εντός ΚΕΠΒ. Ευγενικά μου έκαναν λίγες ερωτήσεις σχετικές με τα προβλήματα που αντιμετωπίζω και τη ζωή μου γενικότερα. Ημέρα δεύτερη, απόγευμα: Είδα δεκάδες άτομα να απολύονται, δίχως δυστυχώς να βρίσκομαι ανάμεσά τους.(συνεχίζεται)
Επιστροφή στην κορυφή
anon Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση anon Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 07/Ιουλίου/2020 ώρα 05:33
--- (συνέχεια προηγούμενου μηνύματος) ---

Ενημερώθηκα αντ' αυτού να μεταβώ εκ νέου στα ιατρεία το πρωί της επομένης, προκειμένου να λάβω παραπεμπτικό για 414. Ημέρα τρίτη, νωρίς το πρωί: Με δισταγμό στη γραμματεία των ιατρείων μου εκδόθηκε το παραπεμπτικό (δεν μου ζητήθηκε να επισκεφθώ ξανά ιατρό, απλά να εκφράσω προφορικά τη συμπτωματολογία μου), αφού μου είχε προηγουμένως τονισθεί πως "απαλλαγή χωρίς γνωμάτευση τρίτου αρκετά δύσκολο να πάρεις". Ημέρα τρίτη, αργότερα το πρωί: Στο 414 μας περίμενε ένας ψυχίατρος, του οποίου η στάση βρίσκονταν κάπου στο μέσο του φάσματος τυπικότητας-ελαστικότητας, αντιπροσωπευτικά (ακραία) δείγματα του οποίου είχα συναντήσει τις προηγούμενες δύο ημέρες. Δεκτικός μεν στον προβληματισμό μου, διστακτικός δε ν' αναλάβει ο ίδιος την πλήρη ευθύνη. Με προτρέπει αρχικά να υποβληθώ σε τοξικολογικές -- τον ακόμα ευκολότερο δρόμο απαλλαγής, που είχα ήδη παρατηρήσει αρκετούς να επιλέγουν. Ανταπαντώντας πως δεν είμαι χρήστης, με προτρέπει να προσπαθήσω να βρω ένα -- οποιοδήποτε -- χαρτί ιατρού. Ξανά του ανταπαντώ πως το πρόβλημά μου θέλει χρόνο για να διαγνωσθεί -- σίγουρα περισσότερες συνεδρίες και σαφέστατα όχι κάτι που μπορεί να δρομολογηθεί με ένα τηλεφώνημα. Βλέποντάς με εμφανώς αγχωμένο, με ρωτά τελικά αν έχω στην κατοχή μου παλαιότερη διάγνωση. Πάλι καλά τυχαίνει να έχω μαζί μου φωτοτυπία της προηγούμενης γνωμάτευσης, την οποία και δέχεται, μελετά για λίγο, και τελικά με "διώχνει" με ένδειξη Ι/5 με πολλαπλά κριτήρια από το ΦΕΚ. Ημέρα τρίτη, μεσημέρι: Στην επιτροπή απαλλαγών του 401 μου δίνεται με συνοπτικές διαδικασίες η απαλλαγή, με απλή αναφορά στο δίπλωμα οδήγησης που θα στερηθώ. Ημέρα τρίτη, αργά το απόγευμα: Απόλυση από ΚΕΠΒ. Χρόνος διεκπεραίωσης: ...3 ώρες.

Συμπερασματικά, θα έλεγα πως ισχύει πράγματι ότι "κανέναν δεν κρατούν με το ζόρι". ΩΣΤΟΣΟ, κάποιος που δεν είναι ούτε α) "καταφανώς ακατάλληλος" (λ. Χ. Εμφανώς ψυχωτικός, ... Ή άτομο μιας συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας που τείνει να σκάει στο στρατόπεδο με ναρκωτικά/μαχαίρια, άφθονη δόση "τρέλας", και συνοδεία του μισού του γενεαλογικού δένδρου), ούτε β) έχει στην κατοχή του το ανάλογο επίσημο πειστήριο (γνωμάτευση/διάγνωση), ούτε γ) έχει καλή ικανότητα υποκριτικής, ενδέχεται να ταλαιπωρηθεί περισσότερο έως ότου πείσει τους αρμοδίους για την ακαταλληλότητά του.
Επιστροφή στην κορυφή
Παύλος Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Παύλος Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 25/Ιουλίου/2020 ώρα 10:28
Λοιπόν παιδιά παρουσιάστηκα την προηγούμενη εβδομάδα στο μεγάλο πεύκο και πήγα με σκοπό να πάρω αναβολή.

Πήγα από τις 8 το πρωί κ ήμουν στην είσοδο με 10-15 άτομα. Μας ρώτησαν εμάς που δεν είχαμε σάκους μαζί μας αν είμαστε γ αναβολή κ περάσαμε πρώτοι την πύλη. Μας έκαναν αναγνώριση στοιχείων κ στη συνέχεια μας πήγαν εμένα κ αλλα 2 παιδιά σε μονάδα που ήταν τα ιατρεία.

Μας είχαν στο περίμενε 1 ώρα και κάτι (ίσως γραφειοκρατικά θεματα) μεχρι να μας δει ο ψυχίατρος.

Στη συνέχεια όταν ήρθε η σειρά μου με ρώτησε κάποια πράγματα κ πρότεινε 2 χρόνια αναβολή.

Στη συνέχεια περιμέναμε 1 ώρα πάλι μέχρι να έρθει λεωφορείο κ να μας πάνε μαζί με άλλους στρατιώτες που είχαν αλλα θέματα ( τραυματισμούς, αναθεώρηση Ι ) στο 401 να περάσουμε από επιτροπή απαλλαγών.

Φτάνουμε στο 401 κ μετά από 40 λεπτά περνάω από την Επιτροπή. Μου έκανε πάλι 2-3 ερωτήσεις κ στη συνέχεια μ είπε είστε ελεύθερος να φύγετε.

Επιστροφή στο στρατόπεδο κ εκεί ανακοινώνουν για την αναβολή ποιος πήρε κτλπ. Σε εμένα έδωσε 1 χρόνο ενώ στ αλλά παιδιά 6 μήνες.

Αργότερα πήραμε τις ταυτότητες κ φύγαμε.

Η όλη διαδικασία διήρκησε από 8 το πρωί έως 5.10 το απόγευμα.

Τα άτομα όλα πολύ εξυπηρετικα κ οργανωμένα. Κανένα παράπονο. Απλά μεγάλη ταλαιπωρία κ βαρεμάρα μέχρι να γίνει η διαδικασία.
Επιστροφή στην κορυφή
Liapunov13 Δες τη Λίστα
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος


Μέλος από: 07/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 71
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Liapunov13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 25/Ιουλίου/2020 ώρα 13:29
Φιλος με ενημερωσε οτι πηρε 24μηνη αναβολη σε μια μονον ημερα μεσω στρατοπεδου την περασμενη εβδομαδα.
Υπηρχε γιατρος και Επιστροπη Απαλλαγων μεσα στο στρατοπεδο. Ειχε γνωματευση απο ιδιωτικο ψυχιατρο.
Επιστροφή στην κορυφή
Γιώργος Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Γιώργος Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Αυγούστου/2020 ώρα 17:49
Παιδιά καλησπέρα σας, είδα ότι έχω κατανεμηθεί 1 Σεπτέμβρη στο ΚΕΠΒ και θέλω να πάρω δεύτερη αναβολή για ψυχιατρικούς λόγους, ήδη έχω μονοετή, δε μπορώ να μεταβώ στο στρατόπεδο, αν πάω Φρουραρχείο Αθήνας λέτε να πέσει στο μάτι και να με στείλουν στρατόπεδο?

Θέλω τη συμβουλή σας, εύχαριστω.
Επιστροφή στην κορυφή
Liapunov13 Δες τη Λίστα
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος


Μέλος από: 07/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 71
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Liapunov13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Αυγούστου/2020 ώρα 23:49
Αρχικά αποστάλθηκε από Γιώργος Γιώργος Έγραψε:

Παιδιά καλησπέρα σας, είδα ότι έχω κατανεμηθεί 1 Σεπτέμβρη στο ΚΕΠΒ και θέλω να πάρω δεύτερη αναβολή για ψυχιατρικούς λόγους, ήδη έχω μονοετή, δε μπορώ να μεταβώ στο στρατόπεδο, αν πάω Φρουραρχείο Αθήνας λέτε να πέσει στο μάτι και να με στείλουν στρατόπεδο;

Ο λογος που παμε φρουραρχειο ειναι σε περιπτωση αδυναμιας μεταβασης στο στρατοπεδο, οπως και η περιπτωση σου. Οποτε πας κανονικα φρουραρχειο με χαρτι γιατρου κ μετα αναμενεις να περασεις Επιτροπη Απαλλαγων (δες στο αλλο τοπικ του φρουραρχειου).

Ps: Παρουσιαζομαι 3 Σεπτεμβρη Θηβα κ θα παω για αναβολη υγειας στο στρατοπεδο. Αν ειναι καποιος για καταταξη ιδια μερα, ας μου στειλει πμ.
Επιστροφή στην κορυφή
Liapunov13 Δες τη Λίστα
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος


Μέλος από: 07/Μαΐου/2020
Κατάσταση: Αποσυνδεδεμένος/η
Πόντοι: 71
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Liapunov13 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 11/Σεπτεμβρίου/2020 ώρα 10:32
Να πω κ εγω την εμπειρια μου για την Β 12μηνη αναβολη για λογους υγειας (ψυχολογικους) μεσω στρατοπεδου.

Περασα την πυλη του στρατοπεδο Θηβας στις 08.00 αρχες της εβδομαδας (Ε ΕΣΣΟ 2020). Η διαδικασια εχει ως εξης:

1. Πρωτο κτηριο, καταγραφη στοιχειων ταυτοτητας και σημειωματος καταξης
2. Χωρισμος σε ομαδες των 10 ατομων για τεστ κοροναιου
3. Δευτερο κτηριο φωτογραφιες που κοστιζουν 3.5 ευρω (αν εχεις δικες σου περνας αυτο το βημα)
4. Τριτο κτηριο καταγραφη στοιχειων, γραμματικων γνωσεων και παλαιων αναβολων.
5. Τεταρτο κτηριο, ψυχιατρος. Απλα αντεγραψε την διαγνωση του προσωπικου μου ψυχιατρου. Καμια απολυτως ερωτηση.
6. Πεμπτο και τελευταιο κτηριο Επιτροπη Απαλλαγων στις 10.45, απλα αντεγραψε την εισηγηση του ψυχιατρου. Καμια απολυτως ερωτηση.

Η συνολικη διασικασια διαρκεσε κατω απο 3 ωρες. Οι αξιωματικοι/γιατροι ειναι πολυ ενταξει κ βοηθητικοι στη διαδικασια. Κανενας τσαμπουκας ή οτιδηποτε αλλο εχει γραφτει στο φορουμ για τους περιεργους του 401. Οσοι δεν εχουνε συνοδο μενουν στο στρατοπεδο μεχρι τις 18.00 που μοιρασανε τις αναβολες/απαλλαγες και τις ταυτοτητες μας. Εισαι ελευθερος να πας ΚΨΜ, κ τριγυρω στο στρατοπεδο. Οσοι εχουν συνοδο φευγουν απο το στρατοπεδο κ επιστρεφουν στις 19.00 την ιδια μερα να παραλαβουν τις αναβολες/απαλλαγες εξω απο την πυλη του στρατοπεδου.

Ολοι πηρανε αναβολες/απαλλαγες, απ οτι ακουσα δεν αρνηθηκαν σε κανεναν. Επισης η διαδικασια ειναι πολυ πιο ευκολη/γρηγορη απο αυτη του Φρουραρχειου και την συστηνω ανεπιφυλακτα για οσους ειναι για αναβολες/απαλλαγες για ψυχολογικους λογους. Η αναβολη/απαλλαγη δινεται εντος της ιδιας ημερας. Ουτε να περιμενεις χαρτια σπιτι, ουτε ραντεβου με επιτροπες ουτε τιποτα.


Επεξεργάστηκε από Liapunov13 - 11/Σεπτεμβρίου/2020 ώρα 10:41
Επιστροφή στην κορυφή
Μανος25 Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Μανος25 Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 03/Οκτωβρίου/2020 ώρα 18:21
Καλησπέρα σε όλους,

Υπάρχει κάποιος που να έκανε τη διαδικασία του στρατοπέδου αλλά για το ναυτικό;

Ευχαριστώ!
Επιστροφή στην κορυφή
σπλζ Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση σπλζ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 19/Οκτωβρίου/2020 ώρα 22:30
Καλησπερα παιδια,

Αρχικα ευχαριστω για τις πληροφοριες οπου υπαρχουν στο φορουμ, ειναι πραγματικα πολυ χρησιμες.

Εχω παρει 2 αναβολες (6 μηνες) για ψυχολογικο, μεσω της κλασσικης διαδικασιας του φρουραρχιου εδω στην Κρητη.

Προσφατα ακολουθησα την ιδια διαδικασια για την τριτη αναβολη, οπου αφου περασα επιτροπη μου ειπαν πως θα μαθω σε μια βδομαδα την αποφαση με γραμμα και πως δεν επιτρεπεται να μου πουν εκεινη τη στιγμη.

Ηρθε το γραμμα, το οποιο δινει εντολη για παρουσιασης εως τη Δευτερα στη Θηβα.

Απ' οσα ακουσα, αυτο εγινε με ολους, δηλαδη δεν εδωσαν καμια αναβολη/απαλλαγη σε κανενα.

Θα παω λοιπον στη Θηβα και παλι θα επιδιωξω αναβολη.

Ξερω οτι ειναι πρωτογνωρο, καθως δεν εχει ξανασυμβει στο παρελθον βεβαια, αλλα θα εκτιμουσα αν καποιος θα μπορουσε να βοηθησει με τα παρακατω:

  • Μπορει καποιος να περιγραψει τι να περιμενω πανω κατω; Πχ, πας στην πυλη και τους λεω ειμαι για αναβολη; Περνας απο Γιατρο και απλα περιμενεις να σου πουν αυτοι;
  • Σε περιπτωση που δεν σου δωσουν αναβολη, πως πρεπει να αντιδρασεις ωστε να την παρεις εν τελει;
  • Υποχρεουμαι για διανυκτερευση εως οτου περασω καποια επιτροπη;
  • Επισης με το κινητο υπαρχει προβλημα; Θα ζητησουν να το παραδωσω επειδη εχει καμερα;
Ευχαριστω πολυ!


Επιστροφή στην κορυφή
anon Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση anon Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Οκτωβρίου/2020 ώρα 12:06
Καλή σου μέρα,

1) Σε κάθε "checkpoint" (βλ προηγούμενα posts για τα στάδια που περνάς) θα ερωτάσαι αν έχεις έρθει για να υπηρετήσεις ή όχι. Αποκρίνεσαι ότι ήρθες για να ζητήσεις αναβολή, και θα καθοδηγείσαι αναλόγως. Το κομβικό σημείο είναι στη στρατολογία, όπου συντάσσεται/ενημερώνεται ο φάκελος οπλίτη, και οι αιτούμενοι αναβολής/απαλλαγής παραπέμπονται στα ιατρεία, ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν τη κανονική διαδικασία κατάταξης. Στα ιατρεία το workflow είναι εκείνο που σου είναι οικείο από το φρουραρχείο. Από εκεί, τέλος, παραπέμπεσαι στην πλησιέστερη επιτροπή απαλλαγών, είτε α) εντός του στρατοπέδου -- αν είσαι τυχερός και συσταθεί, δεδομένου ότι κατατάσσεσαι, όπως προανέφερες (αν δεν απατώμαι) στο άλλο thread, εκτός ΕΣΣΟ --, είτε β) στο 401 στην Αθήνα. Στο (α) ενδεχόμενο θα ξεμπερδέψεις αυθημερόν, υποθέτοντας πως η επιτροπή θα σε απαλλάξει. Στο (β) ενδεχόμενο είναι πιθανή μία διανυκτέρευση, αν i) δεν έχεις συνοδό, και ii) δεν μισθωθεί την ίδια μέρα από τη μονάδα δεύτερο λεωφορείο του ΚΤΕΛ για Αθήνα (το πρώτο τείνει να αναχωρεί σχετικά νωρίς, ενόσω εσύ ακόμα θα περιμένεις στην ουρά των ιατρείων).

Convenience tips για το (β-ii) σενάριο, αν συντρέχει το (i) : Πρώτον, ντύσου ζεστά γιατί μια κάποια ψυχρούλα τη νύχτα θα την έχει (προσωπικά το μετάνιωσα οικτρά που είχα πάει χειμώνα χωρίς επαρκή ρουχισμό -- στην Αθήνα μπορεί να είχε 20 βαθμούς, αλλά στο ΚΕΠΒ, παρά την πεδινή του τοποθεσία, με περίμενε χιονάκι). Δεύτερον, αν είσαι ακοινωνικός/αγχώδης και θέλεις να κλείσεις μάτι χωρίς ηρεμιστικό (και φυσικά να λάβεις ένα παραπάνω μέτρο προφύλαξης ενάντια στον COVID), αν υπάρχει η δυνατότητα και φιλοτιμηθούν να σου εκχωρήσουν κρεβάτι σε άδειο θάλαμο (λόγω των προβλημάτων υγείας που επικαλείσαι), δέξου όπως και δήποτε.

2) Κάποιοι τα καταφέρνουν με τσαμπουκά, κάποιοι με διπλωματία και θέατρο, κάποιων τα ψυχολογικά είναι αρκετά πειστικά από μόνα τους. Φυσικά εξαρτάται και από τα στελέχη που θα συναντήσει κανείς στα ιατρεία και τις επιτροπές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάπως πρέπει να εκφραστεί κανείς -- χωρίς την παραμικρή αντίδραση η πόρτα της αναβολής δεν ανοίγει μαγικά από μόνη της. Σε δύσκολη θέση τείνουν επομένως να βρίσκονται άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά αποφεύγουν ή αδυνατούν να τα εκφράσουν.

Από πλευράς άμεσης διοίκησης (διοικητής και λοιπά στελέχη πυροβολαρχίας) δεν συναντάται γενικά οξεία αντίδραση -- αυτοί θέλουν να ξεφορτώνονται τους πάσης φύσης "προβληματικούς" κατά το δυνατόν γρήγορα και "αναίμακτα", ώστε να ελαχιστοποιείται ο φόρτος εργασίας και η όποια παραπάνω ευθύνη.

Bottom line: Πηγαίνεις ξανά και ξανά στα ιατρεία και παραπέμπεσαι ξανά και ξανά στην επιτροπή. Είτε με την 1η είτε την 11η θα ενδώσουν.

3) Ναι, αν δεν συνοδεύεσαι (βλ (1)).

4) Ναι, ίσως σου ζητηθεί να το παραδώσεις. Σωματικό ή/και σχολαστικό έλεγχο αποσκευών πάντως δεν είδα να διεξάγεται καμία από τις 3 φορές που πέρασα από το ΚΕΠΒ. Γνώμη μου είναι να μην το δώσεις, διότι σε ποικίλα ύστερα στάδια θα σου ζητείται ο αριθμός σου (πχ από τον διοικητή σας, αν περάσεις συνέντευξη, ή από τον αξιωματικό που θα σας συνοδεύει στο 401, αν χρειαστεί να πας (με το λεωφορείο)), και, αν όντως ανακύψει η ανάγκη επικοινωνίας μαζί σου, αυτή ειρωνικά δεν θα είναι εφικτή.

Εντός του ΚΕΠΒ λέγεται πως γενικά υπάρχει ανοχή στα smartphones. Ιδίως κάποιος που δεν έχει φορέσει στρατιωτικά και τηρεί τα στοιχειώδη προσχήματα, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Καλή επιτυχία!
Επιστροφή στην κορυφή
Aggelos Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Aggelos Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Οκτωβρίου/2020 ώρα 22:03
Θελω να κάνω μια ερωτηση; Το χαρτί κατάταξης γραφει δν επιδέχεται αλλη παρουσια στην επιτροπή απαλλαγών. Παρουσιαζομαι τη Δευτέρα και θέλω ν ρωτήσω αν πω για απαλλαγη η αναβολή θα μου δώσουν η οχι?
Επιστροφή στην κορυφή
Αγγελος Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Αγγελος Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 23/Οκτωβρίου/2020 ώρα 22:30
Θελω να κάνω άλλη μια ερώτηση χρειάζεται γνωμάτευση από εξωτερικό ιατρο για να ζητήσω αναβολη στο στρατοπεδο η οχι; Ευχαριστώ εκ των προτερων
Επιστροφή στην κορυφή
anon Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση anon Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 24/Οκτωβρίου/2020 ώρα 10:40
Όταν δεν υπηρετείς (επειδή έχεις λάβει αναβολή ή έχεις απολυθεί), η σωματική σου ικανότητα μπορεί να (επαν-) εξετάζεται το πολύ μία φορά το εξάμηνο. Όταν όμως υπηρετείς, η σωματική σου ικανότητα μπορεί θεωρητικά να (επαν-) εξετάζεται κάθε μέρα, από την κατάταξη έως την απόλυση. Έτσι τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι εγώ τη σχετική νομοθεσία, και αυτό είδα να συμβαίνει στην πράξη. Επομένως, αν στη διαδικασία μέσω φρουραρχείου "φας άκυρο", δικαιούσαι επανεξέταση αφού παρουσιαστείς στο στρατόπεδο.

Σε ό, τι αφορά γνωματεύσεις τρίτων: Ο νόμος δεν σε υποχρεώνει να έχεις στην κατοχή σου ένα τέτοιο έγγραφο ούτως ώστε να ζητήσεις και να λάβεις αναβολή ή απαλλαγή. Εφόσον όμως πρόκειται για ψυχικό ή άλλο νόσημα του οποίου η διάγνωση είναι χρονοβόρα (δεν είναι σπάνιο η διάγνωση ενός ψυχικού νοσήματος να απαιτήσει μήνες συνεδριών), ένα τέτοιο χαρτί θα σε καταστήσει μακράν πιο πειστικό και θα αυξήσει σημαντικά την πιθανότητα ικανοποίησης του αιτήματός σου "με την πρώτη". Διαφορετικά θα γίνει ό, τι κρίνουν ο στρατιωτικός ιατρός και η επιτροπή, στα 2 λεπτά που θα σου αφιερώσουν -- το αποτέλεσμα δηλαδή θα είναι εν πολλοίς τυχαίο.
Επιστροφή στην κορυφή
Αγγ Δες τη Λίστα
Πολίτης
Πολίτης
Επιλογές μηνύματος Επιλογές μηνύματος   Thanks (0) Thanks(0)   Παράθεση Αγγ Παράθεση  ΑπάντησηΑπάντηση Άμεσος Σύνδεσμος Σε Αυτό Το Μήνυμα Αποστολή: 25/Οκτωβρίου/2020 ώρα 19:08
Παρουσιαζομαι αύριο και στο χαρτί της καταταξης γραφει δεν επιδέχεται εξέταση από την επιτροπή απαλλαγών. Μπορώ να ζητήσω αναβολη μέσα από το στρατόπεδο η οχι; Ευχαριστώ εκ των προτερων.
Επιστροφή στην κορυφή
 Απάντηση Απάντηση Σελ.  1 2>

??af?µ?ste?te st?? d??t?a?? t?p? Ellinikos-stratos.com