Στρατολογικά γραφεία

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τον Αύγουστο του 2011 τα Στρατολογικά Γραφεία αντικαταστάθηκαν από τις Στρατολογικές Υπηρεσίες που βρίσκονται συνήθως στις πρωτεύουσες των νομών.

Πίνακας με τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις 57 Στρατολογικών Γραφείων σε όλη την Ελλάδα.

Αναζήτηση Στρατολογικού Γραφείου

Επιλέξτε το ΣΓ στο οποίο ανήκετε:

Στρατολογικό γραφείο Ηγουμενίτσας
Διεύθυνση Βασιλάκου 15, ΤΚ 461 00, Ηγουμενίτσα

Τηλέφωνα(26653) 60904, (26653) 60906, (26653) 60908
Φαξ(26650) 27464

Σε ποιο Στρατολογικό Γραφείο ανήκω;

Σε εκείνο που εδρεύει στην πρωτεύουσα του Νομού, σε δήμο ή κοινότητα του οποίου είσαι γραμμένος στα μητρώα αρρένων με τις παρακάτω εξειδικεύσεις:

  • Στο Νομό Αττικής υπάρχουν πέντε (5) ΣΓ (Αττικής, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Α' Αθηνών και Β' Αθηνών). Για να μάθεις σε ποιο ακριβώς ΣΓ του νομού Αττικής ανήκεις, θα πρέπει να γνωρίζεις το δήμο που είσαι γραμμένος στα μητρώα αρρένων
  • Στο Νομό Θεσσαλονίκης υπάρχουν δύο (2) ΣΓ. Οι Δήμοι Θεσ/νίκης, Καλαμαριάς, Νεάπολης και Συκεών ανήκουν στο Α' ΣΓ ενώ οι υπόλοιποι δήμοι στο Β' ΣΓ Θεσσαλονίκης

Αν δεν βρήκατε τη Στρατολογική Υπηρεσία που ψάχνατε ή αν κάποιο τηλέφωνο, φαξ ή διεύθυνση περιλαμβάνει λάθος στοιχεία, μπορείτε να βοηθήσετε στην ανάπτυξη τη εφαρμογής καταθέτοντας το πρόβλημα ή την πρότασή σας στο forum.

Στρατολογικές υπηρεσίες

Η αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ αποφάσισε το 2011 τη συγχώνευση - συνένωση των Στρατολογικών Γραφείων της χώρας και τη δημιουργία νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ) σε κάθε περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Οι νέες ΣΥ θα εδρεύουν στις έδρες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, σύμφωνα με το ν.3852/2010 (Πρόγραμμα "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"), με μοναδική εξαίρεση την Ξάνθη, η οποία προκρίθηκε έναντι της Κομοτηνής λόγω της έδρας του Δ'ΣΣ και του νεόδμητου κτηρίου ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το ΣΓ Ξάνθης.

Η μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ) και η ήδη υπάρχουσα διασύνδεσή τους με τα ΚΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν τη διαβίβαση όλων των αιτημάτων προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, επιτρέπει στους πολίτες των περιοχών που καταργούνται τα ΣΓ να εξυπηρετούνται χωρίς να είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες.

Ηλεκτρολόγος Δημήτρης Ανθής